آماده باش در لرستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری
هشدار وقوع سیل در ۲۴ ساعت آینده
فرمانداریِ پلدختر از ساکنانِ حاشیهِ رودخانه کشکان و بخش غربی شهر پلدختر خواست منازل خود را تخلیه کنند.
آمادگی کامل برای مقابله با سیل در لرستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ با ورود سامانه بارشی، از جنوب و جنوب غربی کشور و پیش بینی آغاز بارشهای سیلابی، ستادِ مدیریتِ بحران , در استانهای لرستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری، به حال آماده باش درآمده اند.
به ویژه در استان لرستان، همه دستگاههای امدادی و خدماتی در آماده باش کامل اند.
گفته میشود میانگین بارشهای این سامانه، در برخی نقاط لرستان، تا 180 میلی متر، یعنی بیش از 50 درصد میانیگین بارش سالانه خواهد بود.
آخرين اطلاعات از وضعيت اسکان مردم منطقه
فرماندار پل دختر آقای رضاییان درباره آمادگی دستگاه ها برای مقابله با سیل می گوید:
هشدار وقوع سیل در ۲۴ ساعت آینده
استانهای حاشیهی زاگرس، در پی هشدار وقوع سیل در ۲۴ ساعت آینده در آماده باشِ هستند.
درپی ورودِ سامانه ی بارشیِ قوی از غرب کشور، ستادِ مدیریتِ بحران , در استانهای لرستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری، به حال آماده باش درآمدند.
لرستان
مدیر کل راهداری و حمل و نقلِ جادهایِ لرستان, از مسدود شدنِ جاده قدیم خرم آباد- پلدختر, از امروز, تا پایان هفته, بدلیل بالا آمدن آبِ رودخانه ها گفته است.
فرمانداریِ خرم آباد هم, از خطرِ وقوعِ سیلاب , و رانش زمین در هفتاد, روستای این شهرستان سخن گفته, و در شهرستانِ دُرود هم، اسکانِ اضطراری, برای تخلیه شهروندانِ در معرضِ سیل، درنظرگرفته شده است.
فرمانداریِ پلدختر از ساکنانِ حاشیهِ رودخانه کشکان, و بخش غربی شهر پلدختر, خواسته، منازل خود را تخلیه کنند.
چهارمحال و بختیاری
در چهارمحال و بختیاری نیز ، استاندار, با اشاره به تلاشها برای لایروبیِ رودخانه ها، از آماده باشِ همه ی دستگاههایِ خدمات رسان, برای مقابله با سیلاب در این استان خبر داد.
خوزستان
در خوزستان هم دستگاهها در آماده باشند, و از مسئولان خواسته شده پای کار باشند.
چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی درباره طغیان رودخانهها
هواشناسی چهارمحال و بختیاری درباره سیلابی شدن مسیرها و طغیان رودخانهها هشدار داد.
کارشناس هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: با بارش باران و برف و وقوع رعد وبرق از امروز تا چهار شنبه وزش باد شدید، ذوب برف، جاری شدن روان آب و رانش زمین انتظار میرود.
آقای قطره افزود: این سامانه بارشی سبب سیلابی شدن مسیلها و بالا آمدن آب رودخانه ها، جاری شدن رواناب، وقوع بهمن در دامنه کوهستانها و نواحی کوهپایهای، لغزندگی، کولاک برف، کاهش دید و اختلال تردد در جادههای مواصلاتی به خصوص در نواحی غربی میشود.
وی از مردم خواست از تردد در جاده ها، نواحی کوهستانی و برفگیر استان خودداری و وسایل خود را به تجهیزات ایمنی مجهز کنند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای:
سیل و طغیان رودخانهها در کمین لرستان
وقوع سیل و طعیان رودخامهها لرستان را تهدید میکند.
میرزایی گفت: براساس اطلاعیه شماره ۲۳ اداره کل هواشناسی لرستان باورود یک سامانه بارشی از بعد از ظهر روز دوشنبه و اوج گیری بارشها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه شاهد بارش کم سابقه باران، طغیان رودخانهها و به تبع آن وقوع سیل در لرستان خواهیم بود.
متوسط بارش روزهای سه شنبه و چهارشنبه بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ متر میلیمتر پیش بینی میشود و میزان بارش نقطهای هم بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مکعب برآورد شده است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اضافه کرد: درصورت تحقق این پیش بینی دبی رودخانه کشکان در روز سه شنبه به ۲ هزارو ۸۰۰ و در روز چهارشنبه به ۴ هزارو ۷۵۰ متر مکعب در ثانیه افزایش خواهد یافت، در حالی که تاب آوری این رودخانه با توجه به خسارتهای سیل فروردین به ۲ هزار متر مکعب در ثانیه کاهش یافته است.
به گفته میرزایی دبی رودخانه تیره در شهر دورود روزهای سه شنبه و چهارشنبه به ۵۸۰ تا ۸۶۳ متر مکعب برثانیه افزایش مییابد در حالی که تاب آوری این رودخانه فقط ۵۰۰ متر مکعب برثانیه است.
وی دبی رودخانه خرم رود در شهر خرم آباد را طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر مکعب پیش بینی کرد و گفت: این میزان روان آب از تاب آوری این رودخانه بیشتر است و به علت تلاقی آن با رودخانه کرگانه در مرکز شهر، احتمال آبگرفتی واحدهای مسکونی و تجاری به ویژه در منطقه علوی زیاد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به رهاسازی آب سد کمال صالح در استان مرکزی گفت: به منظورکاهش خسارتهای ناشی از سیل تاکنون ۵۰ درصد مخزن سد مروئک دورود و ۵۰ درصد مخزن سد ایوشان خرم آباد رها شده است.
درسیل فروردین امسال درمدت ۲ روز حدود ۱۲۷ میلیمتر در لرستان باران بارید و بارش نقطهای به ۴۲۰ میلیمتر رسید.