به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره توانایی و آمادگی کشورهای آفریقایی برای مقابله با ویروس مرگبار کرونا هشدار داد. وی گفت در صورتی که ویروس مرگبار کرونا در سراسر قاره آفریقا فراگیر شود، دستگاههای بهداشتی و مراقبت پزشکی آفریقا به لحاظ توانایی مقابله با آن ضعیف خواهند بود.
تدروس آدهانوم گبریسوس از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا خواست با هماهنگی و انسجام بیشتر، ویروس COVID-۱۹ را مهار کنند. وی در گفتگوی ویدئویی خود از ژنو خطاب به نشست ۳۶ نفر از وزرای امور بهداشتی و پزشکی آفریقا که در مقر اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی برگزار شد، افزود: ”نگرانیها هنگامی بیشتر خواهد شد که این ویروس، با توجه به ظرفیت آن، در کشورهایی با توانمندیهای ضعیف بهداشتی و پزشکی گسترش یابد“.
شیوع این بیماری که از ماه دسامبر آغاز شده تا کنون در چین بیش از ۲۲۰۰ قربانی برجا گذاشته و بیش از ۷۵ هزار و ۵۰۰ نفر به آن در این کشور مبتلا شده اند. صرف نظر از مصر که تنها کشور آفریقایی است که یک مورد ویروس کرونا در آن شناسایی شده، غیر از چین، بیش از ۱۱۵۰ نفر در کشورهای دیگر به این ویروس مرگبار مبتلا شده اند.
براساس اظهارات ماتشیدیسو موئتی، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت برای آفریقا، بیش از ۲۰۰ مورد مظنون به این بیماری در آفریقا گزارش شده است.
تدروس افزود، در صورتی که این بیماری در سراسر آفریقا منتشر شود، دستگاهها و مراکز بهداشتی و پزشکی این قاره با درمان کسانی که دارای علائم ابتلا به این بیماری از جمله نارسایی تنفسی و نارسائی در دیگر بخشهای بدن هستند، با چالش روبرو خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اینگونه بیماران نیازمند مراقبت شدید بهداشتی و تجهیزات تخصصی شامل دستگاه تنفس هستند، تصریح کرد: به نظر میرسد بسیاری از کشورهای آفریقایی در این زمینه با مشکل روبرو هستند و این دلیل نگرانی است.
برخی از خطوط هوایی کشورهای آفریقایی شامل خطوط هوایی کنیا پروازهای خود را به چین متوقف کرده اند، اگر چه خطوط هوایی اتیوپی به عنوان بزرگترین خطوط هوایی قاره آفریقا مسیرهای خود را به چین همچنان بازنگه داشته است.
لیو یوشی نماینده چین در اتحادیه آفریقا، ضمن امیدواری در باره سلامتی و آرامش برای همه و اینکه نگرانیهای شدید میتواند در حقیقت سبب تشدید بیماری شود، خواستار کاهش محدودیتهای مسافرتی به چین شد.
موسی فاکی محمد رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا نیز با اشاره به مراکز درمانی و تجهیزات نسبتا نامناسب آفریقا و احساس خطر از شرایط موجود از دست اندرکاران خواستار اتخاذ اقدامات کنترلی و پیشگیرانه شد.
بر اساس اظهارات تدروس، در حدود ۳۰ هزار سری تجهیزات محافظتی شخصی به برخی از کشورهای آفریقا تاکنون ارسال شده و ۶۰ هزار آزمایش بیشتر به ۱۹ کشور این قاره در هفتههای آینده ارسال خواهد شد.
وی همچنین از انتصاب نمایندگان ویژه جدید مرکز گسترش واکسیناسیون در مالی جهت مقابله با گسترش این بیماری خبر داد.