وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدابیر پیشگیرانه را برای مقابله با این ویروس اتخاذ کرده است، اما آنچه بیشتر متخصصان بر آن اتفاق نظر دارند رعایت بهداشت فردی برای ابتلا نشدن به ویروس کرونا است.
به گفته متخصصان، این بیماری معمولا علائمی مانند سرماخوردگی شدید و آنفلوانزا دارد و در فرد مبتلا به آنفلوانزا سه روز پس از بیماری ممکن است علائم تنفسی، کونومی ریوی، مشکلات مربوط به تاری دید و سندرم حاد تنفسی (ساری) مشاهده شود.
پزشکان میگویند: به این مهم باید توجه داشت که ویروس کرونا درمان خاصی ندارد و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی، آداب تنفسی، استفاده از دستمال یا دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه و انداختن آن داخل نایلون و سطل زباله دربسته اهمیت زیادی دارد.
شستوشوی مداوم دست با آب و صابون برای پیشگیری از ویروس کرونا بسیار موثر است و این مهم همواره مورد تاکید است.
برخی افراد نیز حیوانات اهلی نگهداری میکنند و مشاهده شده برخی حیوانات میتوانند ناقل این ویروس به انسان باشند و این موضوع نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
هنگام پخت و پز مواد غذایی به ویژه گوشت مصرفی نیز باید توجه کرد چرا که در صورت پخت ناقص این مواد میتواند ناقل این نوع بیماری به فرد باشند.
متخصصان با بیان اینکه ویروس کرونا دوره نهفتگی ۱۴ روزه دارد، میگویند: قدرت انتقال کرونا ویروس جدید به دیگران بالا است، اما فقط دو الی سه درصد مبتلایان جان خود را از دست میدهند و کشندگی آن از بیماری آنفلوانزا نیز پایینتر است.
این بیماری تاکنون بیش از ۲۶ کشور را درگیر کرده و قربانیان آن در چین و برخی کشورها افراد پیر بودهاند که بیماری زمینهای دیگری مانند بیماریهای قلبی، فشار خون و دیابت داشته اند.
اگر چه مسئولان بهداشتی و درمانی کشور در تلاش هستند تا شیوع ویروس کرونا را کنترل و آسیبهای ناشی از این بیماری را به حداقل برسانند، اما این واقعیت را باید پذیرفت که هوشیاری مردم موثرترین راه کنترل این ویروس است.
شهروندان میتوانند با رعایت بهداشت فردی و پرهیز از حضور در اماکن عمومی که زمینه را برای اپیدمی بیشتر بیماری فراهم میکند در پیشگیری و کنترل این ویروس کمک کنند.