پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: توسعه تعاملات بین المللی یکی از اصلیترین برنامههای این دانشگاه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای دکتر سید احمد معتمدی در دومین کارگاه همتایابی بین المللی حوزه نانو الیاف در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشگاه به عنوان یک نهاد مدرن از بدو شکل گیری در دنیا سیر تحولی را دنبال و سه نسل مختلف را تجربه کرده است.
وی افزود: دانشگاههای نسل اول یا آموزش محور، مبتنی بر فعالیتهای تعلیمی است. دانشگاههای نسل دوم با ظهور تحقیقات پایه شکل گرفتند و اغلب پژوهشی و مبتنی بر فعالیتهای تحقیقاتی هستند، اما دانشگاههای نسل سوم با ظهور تحقیقات کاربردی و نیاز محور شکل گرفته اند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: مهمترین مولفههای دانشگاه نسل سوم، رهبری و مدیریت، تبادل دانش و ارتباط با آموزش کارآفرینی، فرهنگ و ساختار دانشگاه، مأموریت، سیاست و راهبردی دانشگاه ارزشیابی و مهمتر از همه بین المللی سازی دانشگاهها و توسعه ارتباطات همه جانبه علمی است.
آقای دکتر معتمدی گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم، توسعه تعاملات بین المللی را اصلیترین برنامه خود قرار داده است.
وی افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر که قدیمیترین دانشگاه صنعتی کشور بشمار میرود و اکنون دارای بیش از ۱۵ هزار دانشجو است. از سال ۸۶ دارای برنامه راهبردی بوده است و براساس برنامه راهبردی باید این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ جز ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گیرد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: در راستای اقدامات بین المللی سازی، این دانشگاه طرح ویژهای را برای برقراری ارتباط مؤثر با کشورهای آسیایی و بهویژه کشور ترکیه را در دستور کار خود قرار داده و در چند ماه گذشته با عقد بیش از ۹۰ قرارداد موفق تبادل دانشجو، توانسته است فرصتهای بی نظیری را برای دانشجویان و استادان خود فراهم کند.
آقای دکتر معتمدی اضافه کرد: ایجاد یک هاب قدرتمند منطقهای به رهبری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال شکل گیری است که بی شک حضور و همکاری موثر استادان و دانشگاههای نه تنها کشورهای منطقه، بلکه کشورهای فرا منطقهای نیز میتواند موجب توسعه و رونق هر چه بیشتر این شبکه عظیم شده و منافع علمی و مالی این مجموعه را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: کارگاههای همتایابی علمی یکی از بروزترین و مؤثرترین روشهای ایجاد شبکه اعتماد مابین محققان است که تاکنون با یکدیگر آشنایی نداشته و در راستای همکاریهای علمی در حوزههای مختلف مانند آموزشی، پژوهشی و فناوری تمایل به همکاری دارند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در حوزه بسط روابط بینالملل گلوگاه اصلی نبود شناخت کافی یا اعتماد طرفینی در شروع همکاری است که کارگاههای همتایابی علمی در راستای رفع این نقیصه از کارآمدترین روشها به نظر میرسد.
آقای دکتر معتمدی گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ابتدای تأسیس معاونت امور بینالملل، تجربه اجرای موفق سه کارگاه همتایابی علمی با بنیاد پژوهش آلمان (DFG)، موسسه پژوهشهای علمی فرانسه (CNRS) و هیأت آموزش، تحقیقات و نوآوری فدرال سوئیس (SERI) را توسط دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی داشته است که کارگاهها نتایج بسیار مؤثری داشته اند که میتوان به ۸ امتیاز مالی (گرنت) آغازین برای تعریف طرح و یک امتیاز مالی (گرنت) اصلی مربوط به انجام طرح که توسط استادان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همتایان آلمانی از موسسه DFG اخذ شده اشاره کرد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۷ دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نسبت به تدوین سند اجرایی و اخذ موافقتهای لازم از هیأت رئیسه اقدام کرد و در مهر همان سال نخستین کارگاه بینالمللی همتایابی علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با موفقیت برگزار شد که در این رویداد ۹۰ شرکتکننده داخلی و خارجی از بیش از ۱۳ کشور دنیا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر حاضر شدند. همچنین تنوع دانشگاههای خارجی بالغ بر ۲۲ دانشگاه و موسسه بود که در ۵ کارگروه ساماندهی شدند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: کارگاه علمی همتایابی فناوری نانوالیاف برای ایجاد نگرش تحقیقات صنعتی و همگرایی فعالیتهای پژوهشی در اعضای هیأتعلمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دو بخش همتایابی و نمایشگاهی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.