نصاب لازم برای هر کدام از نامزدها، حداقل ۲۰ درصد مجموع آرای حوزه انتخابیه است
نصاب لازم برای هر کدام از نامزدها، حداقل ۲۰ درصد مجموع آرای حوزه انتخابیه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص شرایط پیروزی نامزدها در رقابتهای انتخاباتی گفت: براساس اصلاحیه جدید قانون انتخابات، نصاب لازم برای هر کدام از نامزدها، حداقل ۲۰ درصد مجموع آرای حوزه انتخابیه است.
سید اسماعیل موسوی افزود: در صورتی که در حوزه انتخابیه ای، نامزدی ۲۰ درصد آرای لازم را کسب نکند، انتخابات در آن حوزه به دور دوم کشیده میشود که براساس توافق با شورای نگهبان، زمان برگزاری انتخابات دور دوم هم جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ است.
وی با بیان این که در این دوره از انتخابات برای اولین بار از دستگاههای هوشمند احراز هویت استفاده میکنیم، گفت: این دستگاهها را بارها مورد آزمایش قرار داده ایم و بازخوردهای لازم را نیز با همکاری کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور گرفته ایم و امید داریم کمک شایانی به برگزاری بهتر انتخاباتی سالم در کشور کند.
موسوی راجع به آمار کلی ثبت نامیها و انصرافیها نیز گفت: از ۱۶ هزار و ۳۳ نفری که برای انتخابات مجلس نام نویسی کرده اند، در مجموع ۳۴۶۹ نفر انصراف دادند. در حال حاضر در کل کشور پنج هزار و ۲۷۷ نامزد برای ۲۹۰ کرسی پارلمان در حال رقابت هستند که از این تعداد ۴ هزار و ۶۴۸ نفر معادل ۸۸ درصد نامزدها مرد و ۶۲۹ نفر معادل ۱۲ درصد نامزدها خانم هستند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص مواجهه با تخلفهای احتمالی در روز رأی گیری نیز گفت: هیاتهای نظارت و اجرایی و هیات بازرسی به دقت بر روند برگزاری انتخابات نظارت میکنند و اگر تخلف تبلیغاتی در شعب و پیرامون آنها انجام شود به آن رسیدگی و گزارشهای لازم را به مرکز برای برخورد ارسال خواهند کرد.
موسوی با اشاره به برودت هوا و شرایط نامساعد جوی در برخی مناطق کشور هم گفت: از ۵۵ هزار شعبه اخذ رای، ۱۴ هزار شعبه سیار هستند و با توجه به مشکلاتی که بارندگی در برخی مناطق روستایی ایجاد کرده است بالگردها، دستگاههای گوناگون شعبه و اعضای شعبه را به هر جا که نیاز باشد منتقل میکنند. طبق هماهنگیهای صورت گرفته، شعبههای سیار در بیمارستانها و همه مراکز مهم دولتی پیش بینی شده و برنامه ستاد انتخابات کشور این است که همه آحاد ملت ایران بتوانند از حق رأی خود استفاده کنند.
دبیر ستاد انتخابات کشور در رابطه با مدارک مورد نیاز برای رای دادن هم اعلام کرد: مدرک اصلی مورد نیاز برای رای دادن شناسنامه است؛ البته به کارت ملی نیز نیاز است، اما اگر رای دهنده کارت ملی خود را به هر دلیلی به همراه نداشت، داشتن شماره ملی کافی است. اگر شماره ملی هم نداشته باشد، نماینده سازمان ثبت احوال در محل رای گیری مستقر است و با مراجعه به وی، اخذ شماره ملی ممکن است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اظهار اینکه در این دور از انتخابات فقط دستگاههای الکترونیکی کار احراز هویت را انجام میدهند؛ گفت: با توجه به اینکه رای گیری الکترونیکی نیست، شمارش آرا نیز الکترونیکی انجام نمیشود، اما در تجمیع آرا با توجه به در اختیار بودن آمارها، دستگاههای الکترونیکی به کمک خواهند آمد. وی افزود: از ۲۰۸ حوزه انتخابیه در کشور، ۱۷۴ حوزه تک نمایندهای است و در این حوزهها کار شمارش آرا با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت. در کلانشهرها به خصوص در استان تهران پیش بینی ما بر این است که نهایتا تا روز یکشنبه، کار شمارش آرا و اعلام نتایج را نهایی کنیم.
موسوی اظهار داشت: طبق قانون انتخابات، زمان رأی گیری ۱۰ ساعت است و این زمان تا ساعت ۶ بعد از ظهر امروز است و در این میان، اگر در ساعت مورد نظر در حوزههای رای گیری، هنوز کار رای دهی تمام نشده نباشد، با توافق و درخواست استانداریها و فرمانداریها زمان رأی گیری برای ساعاتی و حداکثر تا ساعت ۲۴ قابل تمدید است. البته این توصیه را به مردم شریف دارم که در نظر داشته باشند، از ساعت ۸ صبح به صورت رسمی انتخابات شروع میشود و مردم سعی کنند از همان ساعت اولیه در پای صندوقهای رای حاضر باشند و از موکول کردن زمان رای دهی به ساعتهای آخر رأی گیری اجتناب ورزند.