به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روزنامه دیلی میل؛ عربستان سعودی با استفاده از دو جاسوس به توئیتر نفوذ و از آنها برای دسترسی به اطلاعات هزاران کاربر استفاده کرده است.
در این گزارش آمده است: متن یک شکایت تنظیم شده از سوی اف بی آی نشان میدهد کمپین مقامات عربستان سعودی برای تطمیع کارمندان توئیتر به منظور جاسوسی از کاربران رسانههای اجتماعی در ازای دریافت پول وهدایا با یک درخواست ساده برای تأیید یک حساب در سال ۲۰۱۴ آغاز شد.
احمد ابو عمو ۴۱ ساله و علی الزبرا ۳۵ ساله از سوی دولت این کشور برای ارائه اطلاعات مرتبط با کاربرانی تطمیع شده بودند که از شاهزادههای سعودی انتقاد میکردند.
همکاران ابو عمو ادعا کرده اند که دیگر کارکنان هم از سوی آمریکا و دولتهای خارجی برای ارائه اطلاعات تحت فشار قرار گرفتند و آموزشهای کمی برای مقابله با این روند دریافت کرده بودند.
بررسیهای جدید مرتبط با متن شکایت اف بی آی که در نوامبر سال ۲۰۱۹ تنظیم شده است نشان دهنده سطح اقدامات ابو عمو و الزبرا در توئیتر و آسیب پذیر بودن رسانههای اجتماعی در مقابل نفوذ است.
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد ابو عمو که شهروند آمریکاست و الزبرا که یک شهروند سعودی ساکن کالیفرنیاست، از سوی بادر العساکر که یک مقام سعودی است، دستور دریافت میکردند. دادستانان اعلام کردند العساکر برای مردی کار میکرد که عضو شماره یک خاندان سلطنتی نام داشت و گفته میشود که این فرد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی بوده است.
این دو متهم شده اند که عوامل اعلام نشده دولت سعودی بوده اند، اما الزبرا با همسر و دخترش یک روز پس از آن که با مقامات توئیتر مواجه شد از آمریکا به عربستان سعودی فرار کرد.
ابوعمو از سال ۲۰۱۳ به عنوان مدیر شریک رسانهای برای توئیتر کار میکرد. او به آدرس ایمیل و شماره تلفنهای حسابهای توئیتر دسترسی داشت و مسئول گسترش این رسانه در خاورمیانه بود.
او در فوریه سال ۲۰۱۵ برای الزبرا امکان دسترسی به تماس هایش در عربستان سعودی را فراهم کرد. او یک مهندس بود که از اوت سال ۲۰۱۳ برای تویئتر کار میکرد. الزبرا به اطلاعات بیش از شش هزار کاربر دسترسی داشت و تحرکات کاربران را تحت کنترل داشت.
فرد سوم احمد المطیری ۳۰ ساله نام داشت. او یک مقام بازاریابی در عربستان سعودی بود که با خانواده سلطنتی رابطه داشت. در نوامبر سال ۲۰۱۹ علیه او اتهاماتی مطرح شد. گفته میشود او در عربستان سعودی است.
این پرونده بیش از یک سال پس از آن تشکیل شد که قتل جمال خاشقجی سبب ایجاد نگرانیهایی در ارتباط با امنیت مخالفان سعودی شد.
خاشقجی که منتقد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی بود در داخل کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته و مثله شد. دولت عربستان سعودی این موضوع را رد کرده است که ولیعهد این کشور از این ترور مطلع بود.