پخش زنده
امروز: -
شاعران به جای اینکه زبانشان را عوض کنند، کافی است فقط در جهان خود تغییر ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، شاعر خراسانی و استاد زبان و ادبیات فارسی در دومین نشست تخصصی «ماه شعر» گفت: عقب ماندن زبان از قافله زمان و گاهی جلو افتادن بیش از حد زبان از زمان، آفت شعر معاصر است.
حسن دلبری افزود: در حقیقت هر دوی این آفت ها از جایی شروع میشود که زبان شاعر با جهان ذهنی و درونی شاعر هم سو و هم خوان نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه اصلا شاعران به جای این که زبانشان را عوض کنند، کافی است فقط در جهان خود تغییر ایجاد کنند، افزود: اگر جهان درونی و ذهنی شاعر عوض شود، خود به خود زبانی متناسب با این جهان شکل میگیرد و به زبان معتدل شعر تبدیل میشود که در هر دورهای با دوره دیگر متفاوت است.
دلبری گفت: یکی از راهها برای برون رفت از این مسئله، حرکت به سمت شاعرانی است که با وجود این که دههها از شعرشان گذشته اما هم چنان ماندگار هستند، از طرفی هم باید از شاعرانی عبرت بگیرند که شعرشان پیش از خودشان مرده است.
سراینده مجموعههای «پس لرزه های عشق» و «چشمان من جنون تماشا گرفته اند» به انقلابها و دگردیسیهای زبانی شعر پرداخت و از اینکه بعد از جریان بازگشت مشروطه زبان ما نوکلاسیک شد و کم کم به سوی زبان فرم و بعد به سمت پست مدرنسیم حرکت کرد، سخن گفت.
وی گفت: سرانجام نیمایوشیج، میدان دید تازهای به روی شاعران هم عصر و شاعران بعد از خود باز کرد که بخش عمده آن مربوط به زبان بود.
سیدی زاده مسئول واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری خراسان شمالی هم گفت: در این محفل ادبی که ماهانه برگزار میشود، شاعران تازهترین سرودههایشان را که در دل کارگاهها تولید و ویرایش شده است، قرائت کردند.