پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانشبنیان با به کارگیری متخصصان رشتههای برق، الکترونیک و گرایشهای مختلف مکانیک توانسته است به دانش طراحی و تولید ربات اسکلتی دست پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، توانبخشی در کنار پیشگیری و درمان اهمیت بسیار زیادی پیدا میکند. عدهای از بیماران بعد از آن که بهبود پیدا میکنند به حمایتهای توابنخشی نیازمند هستند تا بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند.
سید مصطفی حوائجی مدیرعامل شرکت دانشبنیان درباره محصول این شرکت که «ربات اسکلت بیرونی اکسوپد» نام دارد گفت: این محصول برای افرادی که دچار فلج پا هستند طراحی شده است. این ربات به فرد در راه رفتن و همچنین نشست و برخاست کمک میکند و میتواند جایگزین ویلچر شود.
حوائجی به ویژگیهای این محصول اشاره کرد و گفت: این ربات امکان ایستادن، نشستن و راه رفتن را فراهم میکند و به آنان آزادی عمل بیشتری در زندگی میدهد. همچنین استفاده از این ربات باعث تحرک بیشتر در نتیجه موجب تنظیم فشار خون میشود و همچنین باعث جلوگیری از مشکلات گوارشی و کلیوی، زخم بستر، بهبود تنفس و نیز جلوگیری از تضعیف ماهیچههای بدن میشود.
این فعال فناور گفت: ربات اسکلت بیرونی اکسوپد در ۲ نسخه درمانگاهی و نسخه شخصی قابل ارائه است. در نسخه درمانگاهی این محصول به همراه حامل نگهدارنده کاربر و نرمافزار ویژه کنترل ربات ارائه میشود که کاربر زیر نظر پزشک از دستگاه استفاده میکند. در نسخه دوم، ربات به همراه عصا و دیگر تجهیزات جانبی مثل باتری و کامپیوتر کنترلکننده داخلی قابل ارائه است و فرد استفاده کننده میتواند از آن در خانه و یا مکانهای دیگر استفاده کند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان درباره مشخصات فنی این ربات توضیح داد: وزن این ربات ۲۹ کیلوگرم و دارای ۴ مفصل فعال و ۲ مفصل غیرفعال است.
وی افزود: باتریهای لیتیم یون این ربات قابل شارژ هستند و حداکثر وزن مجاز بیمار برای استفاده از این ربات ۹۰ کیلوگرم است.
این فعال فناور گفت: افراد با حداقل قد ۱۵۵ سانتی متر و حداکثر ۱۹۰ سانتی متر میتوانند از این ربات استفاده کنند.