بهارستان | تاریخچه
انتخابات مجلس سوم شورای اسلامی در استان بوشهر
در سومین دوره مجلس شورای اسلامی در فروردین ۱۳۶۷، «سیدمحمدحسن نبوی»، «سیدکمالالدین شهریاری» و «خدانظر قاسمی» منتخب مردم استان بوشهر برای مجلس شورای اسلامی بودند.
بهگزارش خبرگزاری
صداوسیما مرکز بوشهر، سال ۱۳۶۷؛ سالی پرحادثه و سرنوشتساز در تاریخ ایران. جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران روزهای پرتلاطم خود را سپری میکرد. عراق حملات وحشیانه هوایی و شیمیایی خود را تشدید کرده و ایران در عملیاتهای بیتالمقدس ضربات سنگینی بر پیکر رژیم بعث وارد کرده بود.
۱۹ فروردین ۱۳۶۷، سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد و خرداد ۶۷ مجلس آغازبهکار کرد؛ درست یک ماه پیش از حمله ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس و نزدیک به دو ماه پیش از پذیرش قطعنامه ۵۹۸.
در رقابت تنگاتنگ گروههای مختلف سیاسی از مجمع روحانیون، روحانیت مبارز، انجمن اسلامی، مدرسین دانشگاه و خانه کارگر، منتخبان ملت برای چهار سال مشخص شدند.
این مجلس مجلسی بود که بازنگری در قانون اساسی، ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی و تحلیف چهارمین رئیس جمهوری اسلامی ایران را به خود دیده و ۲۵۱ مصوبه برای اداره امور کشور تصویب کرده است.
در این دوره، نام حوزه انتخابیه «رودباران» به «دشتی، تنگستان، دیر و کنگان» تغییر یافت و «گناوه» به نام حوزه انتخابیه «بوشهر» اضافه شد.
حوزه انتخابی بوشهر
در این حوزه دو روحانی همشهری از شهرستان دشتی برای ورود به مجلس با هم رقابت کردند. در رقابت حجتالاسلام «محمدحسن نبوی» نماینده دو دوره مردم بوشهر و «میرزا ابراهیم یوسفی دشتی» نماینده رودباران، برای سومین و آخرین بار «سیدمحمد حسن نبوی» بهعنوان منتخب مردم این حوزه راهی مجلس شد. او از مجموع ۸۰ هزار و ۵۸۲ رأی ۲۷ هزار و ۴۰۰ رأی یعنی ۳۴ درصد آراء را کسب کرد و به مجلس سوم راه یافت.
حجتالاسلام نبوی پس از این دوره با کنارهگیری از رقابتهای انتخاباتی، بنیاد ایرانشناسی بوشهر را بنیاد گذاشت.
حوزه انتخابی دشتی، تنگستان، کنگان و دیر
در این حوزه که پیش از این به نام رودباران شناخته میشد، «سیدکمالالدین شهریاری» با رقبایی، چون «علی آلبویه» و حجتالاسلام «حسین حقشناس» وارد گردونه رقابتهای انتخاباتی شد.
رقابت تنگاتنگ شهریاری و آلبویه انتخابات را به دور دوم کشاند. سرانجام سیدکمالالدین شهریاری که در انتخابات مجلس دوم در برابر همشهریاش، میرزا ابراهیم دشتی ناکام مانده بود با کسب بیش از ۵۰ درصد آرای حوزه انتخابیهاش راهی مجلس شد.
او در این انتخابات از مجموع ۴۶ هزار و ۵۱۱ رأی توانست ۲۳ هزار و ۶۸۸ رأی را بهدست آورد.
حوزه انتخابی دشتستان
در حوزه دشتستان «خدانظر قاسمی» فرمانده سابق سپاه دشتستان در رقابت با «ناصر محمدی» حائز اکثریت آراء شد و به مجلس راه یافت.
«عباس رحیمی» نماینده سابق این حوزه در این دوره نامزد رقابتهای انتخاباتی نشد.
قاسمی از مجموع ۵۲ هزار و ۳۹۱ رأی با کسب ۲۶ و ۲۶۲ رأی یعنی ۵۱ درصد آراء به مجلس راه یافت.
در این دوره ۲۰۵ هزار و ۲۲۱ نفر از مردم استان بوشهر یعنی بیش از ۶۲ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند.