دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با دعوت از مجاهدان به بیداری و آمادگی برای رویارویی با هرگونه تجاوز احتمالی دشمن صهیونیستی در غزه, تاکید کرد رژیم اشغالگر بدون نابود کردن مقاومت و تسلیم کردن ملت فلسطین نمی تواند معامله قرن را پیش ببرد و تنها گزینه باقیمانده برای ملت فلسطین, گزینه مقاومت است.
زیاد النخاله در سخنانی در همایش ملی با عنوان «فلسطین تقسیم پذیر و قابل تجزیه نیست» که جنبش جهاد اسلامی آن را در غزه برگزار کرد, گفت: «تهدیدات رهبران دشمن که صبح و شب آنها را اعلام می کنند, یکبار با ترورها و یک بار با نابود کردن غزه, ما را نخواهد ترساند و باعث نخواهد شد طرح موسوم به معامله قرن را بپذیریم و همچنین باعث نخواهد شد از حقوق تاریخی خود در فلسطین و قدس صرف نظر کنیم. به دشمن صهیونیستی می گویم شما با همه نیرویتان و همه حمایت هایی که از شما می شود, هیچ جایی در سرزمین ما ندارید».
وی در ادامه تاکید کرد: «سیاست ترور که دشمن درباره بکارگیری آن هشدار می دهد, باعث نخواهد شد ملت ما از حقوق خود دست بکشد و همچنین نمی تواند مقاومت را شکست دهد. مقاومت به هر عملیات تروری, در زمان مناسب آن پاسخ خواهد داد. همچنین هرگونه تجاوزی به ملت ما در نوار غزه یا کرانه باختری با مقاومتی روبرو خواهد شد که دشمن مانند آن را در گذشته ندیده است».
زیاد النخاله همچنین گفت: «این دوران, دوران فلسطین و قدس است.. دوران مجاهدانی است که برای دفاع از سرزمین و مقدسات سلاح به دست گرفته اند.. دوران مقاومتی است که برای مقابله با هر تجاوز دشمن به غزه, قلعه ای که پرچم عزت و افتخار ما را برافراشته, آماده است.. این دوران ملت دلاور و مقاوم فلسطین است که محکم پشت مقاومتش ایستاده است و از آن حمایت می کند».
وی افزود: «آنها نمی توانند در حال حاضر بدون آنکه به مقاومت پایان دهند و ملت فلسطین را تسلیم کنند, معامله قرن را پیاده سازی کنند و مسئله فلسطین را از بین ببرند, بنابراین مجاهدان نباید لحظه ای غافل شوند و مکر و حیله دشمن را نادیده بگیرند, زیرا نبرد در حال حاضر در اوج بعد سیاسی خود قرار دارد و پیش بینی می شود در هر لحظه به نبرد نظامی نیز تبدیل گردد. باید صدایمان را بلند کنیم و بدون تنبلی و خستگی برای محافظت از قدس و جلوگیری از نابودی مسئله فلسطین اقدام کنیم».
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی با تاکید بر آنکه هر سخنی, مهم و هر اقدامی هر چند که کوچک باشد, مهم و اثر گذار است, افزود: «توانمندی های خود را دستکم نگیرید, هر چه که باطل زورمندتر باشد, در نهایت ما صاحبان حق و صاحبان سرزمین هستیم».
وی همچنین از استقبال برخی از نظامهای عربی از طرح آمریکا و دعوت از ملت فلسطین برای از دست ندادن این فرصت, ابراز انزجار کرد و گفت: «مایه ننگ است.. مخالفت ما با از دست رفتن فلسطین و قدس را فرصتی می دانند که باید از آن استفاده کنیم تا نمی ریم! ضعیفان, شکست را توجیه می کنند و قدرتمندان با آن روبرو می شوند. همه اینها, چه عرب, چه یهودی و چه آمریکایی باید بفهمند که ملت ما همچنان ایمان دارد که فلسطین حق ما در این زندگی است و قدس همچنان قبله ما برای جهاد است, حتی اگر مسیر چرخش زمین برعکس شود و خورشید از غرب طلوع کند».
زیاد النخاله در ادامه خاطر نشان کرد: «این چه فلسطینی است که حاضر می شود برای چند سال زندگی تحقیر آمیز بیشتر, دین خود را بفروشد؟ و این چه عربی و چه مسلمانی است که اعلام می کند فلسطین, اسرائیل شده است و قدس, اورشلیم؟ این چالشی را که در برابر ماست, هیچ چیز نمی شکند, جز قرآنی که در آن می خوانیم: «یا أیها النبی حرض المؤمنین علی القتال (ای رسول، مؤمنان را به جنگ ترغیب کن)».. امروز این وظیفه ماست, که به جنگ و فقط جنگ ترغیب کنیم, زیرا هیچ چاره دیگری نداریم.. باید همانطور که به نماز می رویم, به جنگ برویم و هر دوی اینها برای خداست و خود هر آنچه برای ما مقدر کرده است, صورت خواهد گرفت. نمی توانیم با شاخه های زیتون به رویارویی با قاتلان و مجرمانی برویم که سلاح در دست دارند, توجیه ها هرچه که باشد و توازن قدرت هر چقدر هم که تفاوت داشته باشد, باز هم باید به هر آنچه که داریم نگاه کنیم, از روحیه جنگندگی وعدم پذیرش خواری و ذلت و در این صورت اطمینان داشته باشید که می توانیم ضعف خود را به قدرت تبدیل کنیم, حال توان و قدرت قاتلان هرچه که می خواهد باشد».
وی در ادامه اشاره کرد: «آنهایی که تاریخ را می خوانند, می دانند که تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و اعلام اینکه ملت فلسطین هیچ حقی در این سرزمین ندارند, غافلگیر کننده نبود؛ زیرا آمریکا حامی پروژه صهیونیستی از زمان پیدایش آن و شریک واقعی این پروژه است. آمریکا در واقع نوک پیکان پروژه غربی در منطقه ماست و از این رو جای تعجب نداشت که آمریکا همه توان خود را برای لغو همه قوانین بین المللی بکار گیرد و پیاده سازی معامله قرن را که حقوق تاریخی و دینی ما را در فلسطین پایان می بخشد و آن را به اسرائیل تبدیل می کند, آغاز کند, بویژه پس از آنکه دهه هاست برای آماده کردن اذهان فلسطینیان و عربها و مسلمانان به منظور رسیدن به این هدف تلاش می کند».
وی همچنین گفت: «ما که صاحبان حق هستیم, پس از همه اقداماتمان و توافقاتمان با دشمن و آنچه صلح نامیده می شد, در حالی که بعدا مشخص شد از جنگ نیز خطرناکتر است, چه انتظاری داریم؟ این توافقات نفرین شده, ما را به مزدورانی تبدیل کرد که در دستگاه های محافظت از اشغالگران و شهرک نشینان خدمت می کنند, به گونه ای که کرانه باختری به طور کامل به یک شهرک صهیونیست نشین بزرگ تبدیل شد. از اسلو چه چیزی جز خواری و ننگ و گریه برای هیچ بدست آوردیم؟ تاریخ و فرزندان خود را قربانی قربانگاه صلح جعلی کردیم, در حالی که چیزی جز ناامیدی و معامله قرن بدست نیاوردیم. اکنون با واقعیتها, همانگونه که هستند روبرو شده ایم. برخی از فلسطینیان این توهم را داشتند که می تواند با دشمن به صلح دست یافت, در حالی که سردمداران این رویکرد فراموش کردند دشمن اقدام به تبعید ما کرد و پروژه صهیونیستها بر این اساس شکل گرفت که کرانه باختری, از جمله قدس, در واقع یهودا و سامره یا به عبارتی قلب اسرائیل است. آنها اکنون ما را به واقعیتی رساندند که در طول این مدت برای آن تلاش می کردند؛ یعنی این سرزمین, برای اسرائیل است و آنها امروز در این معامله, تنها به دنبال حل موضوع اسکان فلسطینیان هستند و اینکه آنها را کجا ساکن کنند. البته راه حلی نیز یافتند..آنها را در مجتمعهایی منزوی و از آنان به عنوان نیروی کار در جهت خدمت به اسرائیل استفاده می کنند.. آیا آن کسی که پرچم صلح را در برابر دشمن بلند کرد, انتظاری بیش از این داشت؟ آنها همگی به خوبی واقعیت را می دانستند, اما می ترسیدند رسوا شوند و بنابراین به فروختن توهمات ادامه دادند و متاسفانه آن توهمات همچنان برخی را هدایت می کند. آنها مانند گوسفندی که که در کشتارگاه در حال فرار است, به هر سو می دوند و نمی خواهند به صف ملت فلسطین که همواره مقاومت کرده است و توانایی مقاومت را دارد و از حقش کوتاه نمی آید, بازگردند. نمی خواهند عقب نشینی یا بازنگری کنند و تنها می خواهند که ملت فلسطین نیز مانند آنها شود و جالب آنکه همچنان اقدامات و رفتارهای خود را «طرح ملی فلسطین» می نامند. هنگامی که از 78 درصد از خاک فلسطین چشم پوشی کردند, آن را طرح ملی فلسطین نامیدند و هنگامی که پذیرفتند برای بیش از 25 سال به عنوان محافظان شهرکهای صهیونیست نشین عمل کنند, آن را طرح ملی فلسطین نامیدند, اما این آقاین, الان طرح ملی فلسطین چیست؟ کار خود را با شعار آزادسازی فلسطین از رود تا دریا آغاز کردیم و در پایان هیچ چیز بدست نیاوردیم, نه وطن و نه هویت».
دبیر کل جهاد اسلامی در ادامه با تاکید بر لزوم وحدت گروه های مقاومت فلسطین و بازنگری در محاسبات خود برای ایجاد وحدت مجدد, افزود: «باید برای ما روشن باشد که جشنواره معامله قرن که در واشنگتن برگزار شد, به پایان رسید و حتی یک فلسطینی نیز در آن حاضر نبود..پس آیا زمان آن نرسیده است که برخی از ما بفهمیم که نبرد کنونی, نبرد یا ما یا آنها در این سرزمین مبارک است؟ اگر در دهه های گذشته توانستیم ایستادگی کنیم, پس می توانیم بیشتر از این نیز ایستادگی کنیم و تاریخ شهادت خواهد داد که آنها زودتر شکست خوردند. باید راه مقاومت را ادامه دهیم, زیرا هیچ راهی برای ما باقی نگذاشته اند».
زیاد النخله در پایان صحبتهای خود گفت: نمی توانیم همواره دیگران را متهم کنیم و از وظایف و مسئولیتهای خود شانه خالی کنیم. چگونه می توانیم از دیگران بخواهیم اسرائیل را تحریم کنند, در حالی که خود در آغوشش نشسته ایم و با آن هماهنگی می کنیم. باید اندکی درنگ کنیم و به رفتارهای خود نگاه کنیم, زیرا این ما هستیم که باعث شدیم بگویند «هر چه فلسطینیان بپذیرند, ما نیز می پذیریم» و این جمله به شعار همه کسانی تبدیل گشت که می خواند ضعف خود را بپوشانند».