گزارش اختصاصی
روایت خانه ملت...
زمستان ۸۳ است و بار دیگر در و دیوار شهر پر از پوسترهای انتخاباتی....
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ تحصن ۲۶ روزه و استعفای تعدادی از نمایندگان فراکسیون دوم خرداد در مجلس پر حاشیه ششم و کوبیدن بر طبل تحریم انتخابات مجلس هفتم از سوی این جریان، در گرماگرم انتخابات پاشنه آشیل جریان اصلاحات شد.
با آغاز تبلیغات فهرست رنگانگی از ائتلافها سر برآورده، گرچه میدان رقابت باز هم در دستان جناح راست و چپ است، بیشتر شعارها از فضای سیاسی فاصله گرفته و بر اولویتهای اقتصادی تاکید میکنند.
در این انتخابات جناح راست سنتی از اصولگرایان نوظهوری به نام «ائتلاف آبادگران ایران اسلامی» حمایت میکند که پس از پیروزی در انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری پا به عرصه انتخابات پارلمان گذاشته، در آن سوی گود رقابت؛ با آنکه بخشی از اردوگاه اصلاحات بر طبل تحریم انتخابات میکوبند، اما اصلاح طلبان باقیمانده در رقابت، چون حزب کارگزاران سازندگی و مجمع روحانیون مبارز زیر چتر «ائتلاف برای ایران» گرد آمده اند
در نهایت انتخابات مجلس هفتم در اسفند سال ۸۲ برگزار شد و آراء بیش از ۲۳ میلیون ایرانی با مشارکتی بیش از ۵۹ درصدی، مجلسی با اکثریت آبادگران را شکل داد.
با آغاز به کار مجلس و با انتخاب نمایندگان آقای غلامعلی حدادعادل بر کرسی ریاست هرم سبز بهارستان تکیه میزند و آقایان محمدرضا باهنر و محمدحسن ابوترابیفرد هم نایب رئیس میشوند
نمایندگان مجلس هفتم در همان شروع کار طرح تثبیت قیمتها را تصویب میکنند تا سدی قانونی در مقابل افزایش قیمتها ایجاد کنند.
یک سال پس از شکلگیری مجلس هفتم، دولت اصلاحات جای خود را به دولت محمود احمدی نژاد داد.
مجلس هفتم برخلاف مجلس ششم که بدنبال مباحث توسعه سیاسی و بحثهای جنجالی بود، مسایل و مشکلات اقتصادی را اولویت کاری خود قرار میدهد. در فضای سیاست خارجی موضوع هستهای از موضوعات اصلی است و ایران در اعتراض به نقض عهد اروپاییها و فشارهای آمریکا، فعالیتهای هستهای خود را با شتاب بیشتری اغاز کرده است. مجلس هفتم مواضع قاطعی دربرابر زیاده خواهیهای اروپاییها و آمریکا و حق هستهای ایران اتخاذ میکند.
برخی اقدامات دولت زمینه بروز اختلافات میان مجلس هفتم و دولت احمدی نژاد را بوجود میاورد. مجلس هفتم چند تن از وزرای دولت هشتم را استیضاح میکند.
در نزدیکی انتخابات مجلس هشتم؛ اختلاف نظرها در اردوگاه اصولگرایی منجر به انتشار دو لیست در جناح راست شد. حامیان دولت با لیست «جبههی متحد اصولگرایان» و منتقدان دولت هم با فهرست «ائتلاف فراگیر اصولگرایان» به میدان آمدهاند. اصلاح طلبان هم با فهرست ائتلاف اصلاح طلبان یا «یاران خاتمی» وارد گود انتخابات شده اند
انتخابات مجلس هشتم در ۲۴ اسفند سال ۱۳۸۶ برگزار شد، اما رقابت بر سر کرسیهای بهارستان به مرحله دوم در ۶ اردیبهشت سال ۸۷ کشیده شد. در نهایت بیش از ۲۲ میلیون نفر آراء خود را به صندوقها ریختند و با مشارکتی ۵۱ درصدی مجلس هشتم شکل گرفت.
با انتخاب وکلای مردم، آقای علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم شد و آقایان محمدحسن ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر هم بر کرسی نواب رئیس تکیه زدند.
مجلس هشتم، اما روز خبرساز زیادی داشت؛ گرچه طرحهای استیضاح زیادی در این مجلس کلید خورد، اما در نهایت ۴ عضو کابینه دولت دهم در عمر ۴ ساله این مجلس پایشان به استیضاح کشیده شد؛ افرادی، چون علی کردان وزیر کشور و حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری که نتوانستند رای اعتماد دوباره نمایندگان را بگیرند، عزل شدند.
جریان اصلاح طلب در مجلس هشتم همچنان اقلیت است، اما فضای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ و فتنه بعد از آن که با ادعای تقلب دو تن از کاندیداها شکل گرفت، فضای مجلس هشتم را تحت تاثیر خود قرار داد. موضوع فتنه و مواضع نمایندگان در این زمینه یکی از ملاکهای اصلی برای دسته بندیهای داخل مجلس هشتم شد.
برخی رفتارهای رییس جمهور و خانه نشینی وی در ماجرای ابقای وزیر اطلاعات با واکنش تعداد زیادی از نمایندگان مجلس هشتم مواجه شد.
مجلسیها در این دوره علاوه بر تصویب قوانینی، چون کاهش سطح رابطه با انگلیس به دنبال دخالتهای این کشور در امور داخلی کشورمان بر لایحه هدفمندی یارانهها هم مهر تایید زدند.
روزهای پایانی سال ۹۰، حالا بار دیگر حال و هوای کشور رنگ و بوی انتخابات گرفته چرا که نهمین انتخابات مجلس در راه است.
این روایت ادامه دارد..