پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: میراث بانان حافظان اموال و هویت تاریخی و فرهنگی کشور هستند و در واقع حفاظت از هر شیء تاریخی حفاظت از تمدن بشری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی اصغر مونسان در مراسم تقدیر از میراث بانان که امروز با حضور فرماندهان یگان حفاظت از میراث تاریخی استانهای مختلف برگزار شد با قدردانی از عملکرد فرماندهان و کارکنان یگان حفاظت از میراث فرهنگی افزود: حفاظت از اموال مردم کار بسیار ارزشمندی است به ویژه اگر در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی که مربوط به همه جهان است انجام شود.
وی گفت: هویت تاریخی و فرهنگی مربوط به همه جهان است و میراث بانان از این هویت ارزشمند حفاظت میکنند.
وی تصریح کرد: هر شیء تاریخی سندی از هویت و تاریخ کشور است و همه شاهد هستیم که چه جنگهایی برای حفظ هویت و تاریخ انجام میشود و چه کسانی در تلاشند هویت و تاریخ جدیدی برای خود ایجاد کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: خدا را شاکریم که ملت ایران در ایجاد تمدن بشری سهم بسیار اثرگذاری داشته است و هر چه برای حفاظت از هویت ملت و کشور تلاش کنیم باز هم کم است.
آقای مونسان افزود: هویت چیزی نیست که ایجاد شود بلکه مربوط به تاریخ گذشتگان است و با تلاشهای ارزشمند و ایثار و از خودگذشتی میراث بانان حفاظت میشود.
وی ادامه داد: کمبود امکانات، گستردگی مأموریت و عملیات و همچنین کمبود تجهیزات از مهمترین مشکلات یگان حفاظت از میراث فرهنگی است، اما با این همه شاهد حضور فرماندهان و نیروهای این یگان در مناطق مختلف برای حفاظت از میراث فرهنگی هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از آنجایی که به علت محدودیت بودجه امکان افزایش نیرو و تجهیزات وجود ندارد، تلاش میکنیم تا بتوانیم از مشارکت حداکثری نیروهای مردمی استفاده کنیم و اکنون برنامهای برای مشارکت مردم و به کارگیری میراث بانان افتخاری تدوین شده است.
آقای مونسان تأکید کرد: مردم حق دارند از وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار حفاظت از میراث فرهنگی را داشته باشند تا شاهد کاوشهای غیر مجاز و سرقت اشیاء تاریخی نباشند.
وی گفت: اکنون یگان ویژه حفاظت از میراث فرهنگی بخش مهمی از اخبار و اطلاعات مربوط به تخلفات را از مردم دریافت میکند بنابراین میتوانیم از نیروی گسترده مردمی برای حفاظت بیشتر از میراث تاریخی و فرهنگی استفاده کنیم.
سردار امیر رحمت الهی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ اخطاریه به متخلفان ابلاغ شده است گفت: در این مدت ۴۰۰ پرونده تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی علت کاهش تعداد پروندههای تخلف را حضور به موقع و اقدام بازدارنده نیروهای یگان ویژه حفاظت میراث فرهنگی دانست و تأکید کرد: مشارکت پذیری مردم باید به حداکثر برسد، بنابراین ضروری است تا دستورالعمل مشارکت مردم در این زمینه هر چه سریعتر ابلاغ شود.
وی همچنین از رسیدگی سریع و مقابله با متخلفان فضای مجازی خبر داد و گفت: در هماهنگیهای انجام شده با نیروی انتظامی از این پس فرماندهان یگان ویژه به صورت مستقیم میتوانند با متخلفان بخش میراث فرهنگی در فضای مجازی برخورد کنند به طوری که تاکنون ۱۲۰ سایت متخلف که در زمینه فروش ابزار و تجهیزات فلزیاب و دیگر موارد فعال بوده اند مسدود شده است.
همچنین در این مراسم از مقام شهید استوار دوم محمد محمودزاده و آقای یزدان یاوری جانباز عرصه میراث فرهنگی و تعدادی از میراث بانان افتخاری و فرماندهان با اهدای لوح، تقدیر شد.