با آغاز رقابتهای میان حزبی دموکراتها
عدالت قضایی؛بررسی مشکلات آمریکا از منظر نامزدهای انتخابات ۲۰۲۰
اعمال مجازات اعدام یکی از اهداف کلیدی نامزدهای دموکرات است و در دستورکار آنها در زمینه عدالت قضائی قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی نشریه پلیتیکو در مقالهای به بررسی مسائل مهمی پرداخته است که در انتخابات داخلی حزب دموکرات آمریکا برای تعیین نامزد این حزب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نقش مهمی ایفا میکند. این مسائل عبارتند از:
عدالت قضایی
مجازات اعدام
با اینکه دولت فدرال از سال ۲۰۰۳ تاکنون هیچ محکومی را اعدام نکرده است با این حال مجازات اعدام یکی از اهداف کلیدی برخی از نامزدهای دموکرات است و در دستورکار آنها در زمینه عدالت قضائی قرار دارد. بر اساس نظرسنجی جدید گالوپ، مخالفت با مجازات اعدام در بالاترین حد آن در نیم قرن اخیر قرار دارد.
با اینکه اکثریت آمریکاییها یعنی حدود ۵۶ درصد هنوز هم از مجازات اعدام برای افراد متهم به قتل حمایت میکنند، ولی بر اساس یافته ماه نوامبر گالوپ، برای اولین بار از سال ۱۹۸۵ میلادی تاکنون، اکثریت آمریکاییها معتقدند برای قتل نفس، مجازات حبس ابد بدون آزادی مشروط بهتر از مجازات اعدام است.
دموکراتها در سالهای اخیر به طور ویژه به مخالفان مجازات اعدام تبدیل شده اند و استدلالشان نیز این است که این مجازات به شکلی غیرعادلانه درباره افراد اعمال میشود. آنها همچنین به موارد متعدد اعدامهایی در سراسر آمریکا اشاره میکنند که بر اثر بروز برخی مشکلات، محکومان در زمان اعدام دچار عذاب و شکنجه میشوند. حزب دموکرات برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ به شکل رسمی مخالفت خود را با مجازات اعدام اعلام نمود. البته در سالهای اخیر حمایت از لغو حکم اعدام در میان جناح راست نیز افزایش یافته است.
پایان دادن به سیستم پرداخت وثیقه نقدی
نامزدهایی که از پایان دادن به سیستم پرداخت وثیقه نقدی حمایت میکنند اینگونه استدلال میکنند که این مسئله به ضرر افرادی است که درآمد پایینی دارند یعنی آنهایی که نمیتوانند وثیقه نقدی مورد نظر را تامین کنند و در نتیجه یا باید از روی ناچاری به مصالحه تن در دهند (به رغم بیگناه بودن)، یا تا زمان برگزاری جلسات دادگاه (که ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد) در زندان بمانند و یا اینکه زیر دین یک فرد کفیل قرار بگیرند.
ناهماهنگی در احکام صادره برای ماده مخدر کوکائین
قانون مواد مخدر مصوب سال ۱۹۸۶ برای دو نوع مختلف از ماده مخدر کوکائین دو دستورالعمل مختلف صدور حکم تعیین کرده است. در نتیجه این قانون، آنهایی که به سبب جرایم مرتبط با ماده مخدر کراک کوکائین بازداشت میشوند با مجازاتهایی روبرو میشوند که شدیدتر از مجازاتهای تعیین شده برای جرایم مرتبط با ماده مخدر پودر کوکائین است. این ناهماهنگی بیشتر از هر گروه دیگری به ضرر سیاه پوستان آمریکا بوده است.
برخی از نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ اینگونه استدلال میکنند که این ناهماهنگی در صدور حکم برای جرایم مرتبط با کراک کوکائین و پودر کوکائین باید به شکل کامل حذف شود.
اصلاح احکام اجباری حداقلی
بر اساس لایحه مصوب سال ۱۹۸۶ احکام اجباری حداقلی برای جرایم مرتبط با مواد مخدر در سطح فدرال به شکل قابل توجهی افزایش یافت که هدف از آن مقابله با سوء مصرف مواد مخدر بود. بر اساس این قانون برای برخی جرایم خاص فارغ از شرایط پرونده یا شرایط خاص فرد، میزان حداقلی از حکم باید صادر شود. طرفداران اصلاح این قانون میگویند این قانون یک عامل اصلی در بالا رفتن تعداد افراد در زندانهای آمریکا بوده است.
طرفداران اصلاحات همچنین میگویند دادستانها فارغ از بزهکاری متهم، اغلب از تهدید اتهامات دارای احکام حداقلی طولانیتر استفاده میکنند تا متهم را به اعتراف کردن به اتهاماتی مجبور کنند که دارای احکام حداقلی کمتری است. با اینکه لایحه عدالت قضائی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ امضا کرد اصلاحاتی را در این زمینه بوجود آورد، ولی از نظر بسیاری از نامزدهای دموکرات انتخابات، این اصلاحات کافی نبوده است.
زندانهای خصوصی
دیده بان وزارت دادگستری در سال ۲۰۱۶ به این نتیجه رسید که زندانهای خصوصی در مقایسه با زندانهای فدرال امنیت کمتری دارند. طرفداران تعطیلی زندانهای خصوصی همچنین به آماری اشاره میکنند که نشان میدهد خدمات بازپروری در زندانهای خصوصی تاثیرگذاری کمتری دارد و نیز اینکه این زندانها نسبت به زندانهای فدرال، ارزانتر هم نیستند.
همان سال، وزارت دادگستری به دنبال پایان دادن به استفاده از زندانهای خصوصی جهت اسکان زندانیان فدرال بر آمد و اداره زندانها را مکلف کرد میزان استفاده از زندانهای انتفاعی را کاهش دهد، ولی اولین دادستان کل دولت ترامپ جلوی این روند را گرفت.