به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،با پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷، مشارکت مردم در عرصههای سیاسی – اجتماعی کشور دچار تحول بنیادین شد. مردم ایران تنها ۴۸ روز پس از پیروزی انقلاب با رای ۹۸ و دو دهم درصدی، جمهوری اسلامی را به عنوان نوع حکومت خود برگزیدند و پس از آن در سال ۱۳۵۸ با حضور در چهار انتخابات دیگر به قانون اساسی، رییس جمهور و نمایندگان مجلس رای دادند.
با پایان استبداد در ایران، مشارکت مردم در عرصههای سیاسی – اجتماعی کشور دچار تحول بنیادین شد. بنیانگذار انقلاب اسلامی از آغازین روزهای پیروزی انقلاب بر اداراه جامعه بر مبنای اراده مردم تاکید میورزد. تنها ۴۸ پس از پیروزی انقلاب اولین انتخابات برگزار میشود. دهم فروردین ۱۳۵۸ میلیونها ایرانی به پای صندوقهای رای میآیند تا با آرا خود نظام حکومتی کشورشان را تعیین کنند.
نتیجه رفراندوم رای ۹۸ و دو دهم درصدی مردم به جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی در برخی شهرهای استان فارس از جمله شهرستان نی ریز آرای صددرصدی داشت.
با تعیین نظام حکومتی ایران، حالا کشور نیازمند قانون اساسی به عنوان میثاق ملی همه مردم است. با اصرار امام خمینی (ره) رمینه برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی نیز فراهم میشود. ۱۲ مرداد ۱۳۵۸ با رای مردم ۷۳ نفر برای تدوین نهایی قانون اساسی به مجلس خبرگان قانون اساسی راه مییابند. از استان فارس نیز سید عبدالحسین دستغیب، عبدالرحیم ربانی شیرازی، سید منیرالدین حسینیالهاشم و ناصر مکارم شیرازی انتخاب میشوند.
تدوین نهایی قانون اساسی پس از سه ماه کار مجلس خبرگان به پایان میرسد. ۱۲ آذر ۱۳۵۸ مردم در سومین انتخاب خود طی یک همه پرسی با رای ۹۹ درصدی به قانون اساسی نیز رای مثبت میدهند.
به فاصله حدود دو ماه از تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی، پنجم بهمن ۱۳۵۸ اولین انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشود
با نزدیک شدن به آخرین روزهای بهمن ۵۸ انقلاب به یک سالگی خود نزدیک و مردم آماده میشوند گام نهایی را برای ثبات نظام سیاسی خود بردارند. اواخر اسفندماه قرار است اولین دوره انتخابات مجلس شورای ملی برگزار شود تا ساختار جمهوری اسلامی با مشخص شدن چهره قوه مقننه تکمیل شود
در این مرحله از انتخابات بیش از ۶۵۰ هزار نفر در استان فارس واجد شرایط رای دادن شناخته شده و بیش از ۶۰ نفر نیز کاندیدای حضور در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی شده اند.
در میان ادوار مختلف مجلس، دوره اول دارای شرایط خاص و حساسی بود. مجلسِ اول، اولین تجربه مجلس در جمهوری اسلامی بود. از این رو باید برای جاری کردن احکام قرآن و اسلام در ارکان نظام جمهوری، نقش موثر و سازندهای ایفا و در عین حال مشکلات اساسی به جای مانده از حاکمیت طاغوت را یکی پس از دیگری حل و فصل میکرد.