به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما, منابع رژیم صهیونیستی میگویند مقامات این رژیم درحالی که حماس را تهدید میکنند، در خفا سعی دارند با این جنبش به آتش بس دست یابند.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در شماره امروز خود در اینترنت در یادداشتی به قلم زهیر اندراوس نوشت: یوسی یهوشواع تحلیلگر امور نظامی روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت به نقل از یک منبع آگاه نظامی در تل آویو نوشت: برخلاف اظهارات خصمانه چند روز پیش بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و نفتالی بنت وزیر دفاع [جنگ]اسرائیل، که تهدید کردند جنبش حماس و دیگر گروههای فلسطینی را در نوار غزه هدف حملات بی سابقهای قرار خواهند داد، مسئولان اسرائیلی همچنان در تلاش هستند تا آرامش را به مناطق مرزی جنوبی باز گردانند و تا پیش از برپائی انتخابات دوم مارس یعنی ظرف فقط دو هفته، به آتش بس دست یابند.
وی افزوده است: نهاد سیاسی اسرائیل دو روز پیش در اقدامی که بیانگر تمایل به این رویکرد است از پاسخ دادن به حملات موشکی نوار غزه به سمت مناطق اسرائیلی خودداری کرد. این اقدام در چارچوب امید به توقف حملات موشکی و بالنهای بمب گذاری شده و بازگشت به روند «حل و فصل کوچک» صورت گرفت. منابع بلند پایه امنیتی در ارتش اسرائیل میگویند تماسهایی دراین خصوص آغاز شده است.
این تحلیلگر اسرائیلی در ادامه گفته است: پاسخ مطلوبی نداد. البته تعداد بالنهای بمب گذاری شده کاهش یافته است، اما حملات موشکی همچنان جان ساکنان شهرکهای اطراف نوار غزه را در معرض خطر قرار میدهد. براین اساس اسرائیل نمیتواند امتیازاتی را که اخیراً از حماس سلب کرده است به آن بازگرداند. این امور شامل کاهش تعداد کارگرانی که به آنها اجازه داده میشود از نوار غزه برای کار خارج شوند به ۵۰۰ نفر، محدودتر شدن محدوده مجاز برای ماهیگیری در سواحل غزه از ۱۵ مایل به ۱۰ مایل و ممنوعیت صادرات سیمان به نوار غزه است. میتوان گفت که تا بازگشت کامل آرامش به نوار غزه این امور به حالت قبل بازنخواهد گشت.
این تحلیلگر اسرائیلی در ادامه افزود: در سایه قریب الوقوع بودن برپائی انتخابات اسرائیل، سیاستمداران اسرائیلی در خصوص مسئولیت تعامل با نوار غزه به اتهام زنی علیه یکدیگر میپردازند. البته نخست باید از حقایق آگاهی داشت. پیش از همه اینکه سیاست جاری درخصوص غزه، طی سال گذشته توسط «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش و مئیر بن شبات رئیس شورای امنیت ملی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر موقت تدوین شده است. این افراد هرگونه امور مرتبط با آرام سازی یا حل و فصل مسائل و مهار حملات با بالنهای بمب گذاری شده را با یکدیگر هماهنگ میکنند.
به گفته یهوشواع، نفتالی بنت پس از آنکه وزیر دفاع [جنگ]شد، سیاست سابق را دنبال کرد و از جمله درخصوص حملات ارتش اسرائیل هیچ تغییری ایجاد نشد. موضع بنت درخصوص ارائه تسهیلات به نوار غزه نرمتر از گذشته است. اسرائیل براین اساس آمادگی دارد تسهیلات بیشتری به نوار غزه بدهد. اما با توجه به ادامه آتش افروزی ها، امکان ارائه این تسهیلات فراهم نیست. در برهه کنونی ایجاد آرامش به تنهائی کافیست تا اسرائیل همه این تسهیلات را بازگرداند. این تحلیلگر اسرائیلی به نقل از منابع بلند پایه امنیتی افزود: علیرغم این امور، هنوز مشخص نیست که حماس واقعاً به دنبال چیست.