پخش زنده
امروز: -
آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از موادغذایی که روزانه مصرف میشود تا حد زیادی اثربخشی داروها را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ بسیاری از داروها با غذاهایی که به طور روزانه مصرف میشود، تداخل دارند، اما وجود تداخل، دلیل بر حذف کامل آن ماده غذایی نبوده و بایستی طبق صلاحدید پزشک متخصص، رژیم غذایی تعدیل شود، به گونهای که همزمان با دریافت رژیم غذایی کامل و قوی، داروها نیز بیشترین کارآیی خود را داشته باشند. در گزارش زیر درباره آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از مواد غذایی که روزانه مصرف میشود، توضیحاتی داده شده است که در ادامه میخوانید:
* سبزیجات با برگ، ادویههای تند و روغن زیتون از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین k هستند که مصرف آنها به همراه ضد انعقادهایی مانند وارفارین منجر به کاهش کارآیی دارو خواهد شد.
* دارچین باعث کاهش کارآیی داروهای تتراسایکلین، دمکلوسایکلین و داکسیسایکلین شده و زردچوبه نیز باعث افزایش اثرات ضدانعقادی داروهایی مانند وارفارین میشود.
* داروهای دیگوکسین و سایر داروهای ضدآریتمی، سیمواستاتین، ازتیمایب و لووتیروکسین اگر با مواد غذایی غنی از فیبر مصرف شود، باعث کاهش اثر این داروها خواهد شد.
* غذاهای حاوی ترامین نباید همزمان با داروهای ایزونیازید، مهارکنندههای آنزیم، مونوآمین اکسیداز مانند ترانیل سیپرومین، سلژیلین، ایزوکربوکسازید، فنلزین، موکلوبماید و رزرپین مصرف شوند، زیرا سبب افزایش ناگهانی فشار خون میشود.
* غذاهای غنی از پروتئین با داروهای پروپرانولول، وارفارین و لوودوپا بهطور همزمان نباید مصرف شوند، زیرا مصرف همزمان پروپرانولول و غذاهای پروتئینی باعث افزایش سطح خونی پروپرانولول خواهد شد.
* غذاهایی که چربی بالایی دارند با تئوفیلین تداخل دارد و باعث افزایش میزان دارو در بدن و در نتیجه افزایش احتمال اثرات جانبی دارو خواهد شد و اس امپرازول در صورتی که اس امپرازول ۱۵ دقیقه قبل از وعده غذایی چرب مصرف شود باعث کاهش اثر دارو میشود.
*غذاهایی که درصد بالایی کربوهیدرات دارند،منجر به کاهش تئوفیلین در بدن شده و همراه آن نباید کربوهیدرات مصرف شود.
* موادغذایی حاوی پکتین موجب تاخیر جذب داروهای استامینوفن و لوواستاتین میشود و ممکن است اثرات ضددردی استامینوفن با تاخیر آشکار شود.