گزارش اختصاصی
ادامه روایت خانه ملت...
ابتدای دهه هفتاد است و چهارمین انتخابات مجلس در راه.رقابت سیاسی همچنان در دستان دو طیف راست و چپ است...
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ ابتدای دهه هفتاد است و چهارمین انتخابات مجلس در راه . رقابت سیاسی همچنان در دستان دو طیف راست و چپ است؛ گرچه شورای نگهبان آماج انتقادات جناح چپ به رد صلاحیت تعدادی از نامزدهایشان است؛ فضای کشور با بالا گرفتن دعواهای سیاسی ملتهب شده و مردم نظاره گرند.
در گود رقابت جامعه روحانیت مبارز با حمایت جناح راست سنتی یعنی موتلفه اسلامی، جامعه اسلامی مهندسان و اصناف و بازاریان به صحنه آمده و در آن سوی میدان هم، مجمع روحانیون مبارز که منتقد اصلی دولت است؛ وعده حل مشکلات اقتصادی و حمایت از محرومان میدهد، حنایی که دیگر برای مردم رنگی ندارد.
در نهایت فرودین سال ۷۱ مردم بار دیگر پای صندوقهای رای میروند و با مشارکتی ۵۸ درصدی، اکثریت کرسیهای پارلمان را به طیف راست سنتی با محوریت جامعه رو حانیت مبارز میسپارند.
با شکل گیری مجلس و با رای نمایندگان حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری به ریاست مجلس چهارم میرسد و آقایان حسن روحانی، سید اکبر پرورش، محمدعلی موحدیکرمانی و حسین هاشمیان نواب رئیس میشوند.
در دوره ۴ ساله این مجلس هم آقای هاشمی رفسنجانی سکان ریاست جمهوری را در دست دارد و مجلس چهارم هم به دور از اصطحکاک با دولت، به دنبال تداوم سازندگی است.
سال ۱۳۷۵ بار دیگر کشور خود را مهیای انتخابات مجلس میکند.
دیدار پرسنل و فرماندهان ارتش با مقام معظم رهبری سال ۱۳۷۵/۰۱/۲۸: مبادا کسانی به مجلس بروند که گیرنده آنها، منتظر فرستنده قوی امریکا و غرب باشد! مبادا کسانی وارد مجلس شوند که آنتنهایشان را به آن سمت تنظیم کرده باشند؛ هر چه از آن جا میآید، بگیرند و در داخل به زبان دیگری منتشر و منعکس کنند! همه نگرانی من از این است. آیا کسی که در تبلیغات انتخاباتی اش شعارهایی مطرح میکند که نه فقط رنگ و بوی دینی و انقلابی ندارد، بلکه ضدّ مسائل دینی، ملی و انقلابی است، خطرناک نیست که به مجلس برود؟
در حالی که تبلیغات انتخاباتی پر رنگ و لعابتر شده بودند، فشار ناشی از سیاستهای اقتصادی دولت ششم مطالبات زیادی را متوجه مجلس کرده بود و جمعیت جوان کشور دغدغه شغل و معیشت داشت.
در صحنه رقابت سیاسی بر سر کرسیهای پارلمان این بار از درون جناح راست سنتی دو جریان پا به عرصه سیاست گذاشته؛ حزب کارگزاران سازندگی متشکل از جمعی از مدیران دولتی نزدیک به رئیس جمهور یعنی آقای هاشمی رفسنجانی است و جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی با محوریت آیت الله ری شهری که لیستی با اشتراکاتی از نامزدهای طیف راست و چپ ارائه کرد.
در جناح چپ هم گرچه مجمع روحانیون مبارز لیستی معرفی نکرد، اما مانع فعالیت گروههای همسو، چون ائتلاف گروههای خط امام (ره) هم نشد.
در نهایت، رقابت انتخاباتی در قالب چهار فهرست ائتلاف خط امام (ره)، جامعه روحانیت مبارز، گروه کارگزاران و جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب، آغاز شد.
مرداد سال ۷۵؛ بیش از ۲۴ میلیون نفر آرا خود را به صندوقها ریختند و مشارکتی بیش از ۷۱ درصدی را در تاریخ انتخابات مجلس ثبت کردند.
با انتخاب نمایندگان؛ حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری بار دیگر بر کرسی ریاست مجلس تکیه زد و آقایان حسن روحانی و محمدعلی موحدیکرمانی هم به نواب رئیسی رسیدند.
یک سال بعد و با رای مردم به محمد خاتمی در انتخابات خرداد ۱۳۷۶ دوران اصلاحات آغاز شد.
در حالی که مقابله با افزایش فشارهای آمریکا و اروپا پس از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران مهمترین موضوع کاری مجلس پنجم است، البته استیضاحهای وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی هم سر و صدای زیادی در کشور به پا کرده است.
مردم در پایان دهه هفتاد خود را برای انتخابات ششمین مجلس شورای اسلامی آماده میکنند.
این روایت ادامه دارد....