به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل, دولت افغانستان تلاشهای تازهای را برای به احیای رونق از دست رفته موزه ملی این کشور آغاز کرده است.
موزه ملی افغانستان که چند دهه قبل یکی از معروفترین و باشکوهترین موزهها در منطقه بود، اما اکنون از شکوه قبلی آن خبری نیست.
«رسول باوری» معاون فرهنگی وزارت اطلاعات وفرهنگ افغانستان با اشاره به تلاشهای این وزارت برای احیای موزه ملی این کشور گفت: بازگرداندن آثار تاریخی سرقت و قاچاق شده افغانستان بخشی از تلاشهای این وزارت برای احیای موزه ملی است.
وی افزود: در جنگهای افغانستان بیش از هفتاد هزار اثر تاریخی از صد هزار اثر موجود در موزه ملی این کشور به تاراج رفت و اکنون فقط بخش کوچکی از این آثار بازگردانده شده است.
باوری گفت: مسئولان افغان این آثار را بیشتر از آمریکا، سوئیس و هنگ کنک به موزه ملی افغانستان بازگردانده اند.
مسئولان افغان شمار آثار تاریخی بازگردانده شده به موزه ملی افغانستان را حدود پانزده هزار اثر اعلام کرده اند.
هرچند این موزه هنوز هم آثار ارزشمندی را در معرض نمایش گذاشته است، اما جنگ و ناامنی مهمترین مانع در برابر نمایش آثار مهم افغانستان است.
«محب زاده» معاون موزه ملی افغانستان در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: با توجه به شرایط ناگوار امنیتی ما نمیتوانیم آثار ارزشمند تاریخی را در معرض نمایش قرار دهیم.
بخش ترمیم و بازسازی موزه ملی افغانستان یکی از بخشهای فعال این موزه است و متخصصان افغان در این بخش مشغول بازسازی آثار تخریب شده هستند.
متخصصان ترمیم آثار باستانی میگویند آثار تاریخی به جا مانده از تاراج و جنگ در این موزه کاملا تخریب شده بود که بازسازی آن به شدت جریان دارد.
بخش سکههای تاریخی از دیگر بخشهای مهم موزه ملی است و در این بخش صدها سکه با ارزش و با قدمت تاریخی متفاوت نگهداری میشود.
سکههایی از دوران هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان دراین موزه نگهداری میشوند که قدیمیترین و با ارزشترین سکههای این موزه است.
بخش دیگر این موزه به نمایش مجسمههای بودایی اختصاص یافته است که این آثار بیشتر از مناطق مختلف افغانستان بویژه جنوب هندوکش کشف شده اند.