به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سيما، تندیسهایی زرین آراسته با نماد مقاومت و کبوتر صلح، به پاس بزرگداشت نام سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به هنرمندان تئاتر اهدا شد.
دیروز در مراسم پایانی «همایش ملی تئاتر سردار آسمانی»، هنگام اجرای نمایش (سرباز) حاضران درسوگ شهیدی اشک ریختند که امروز چهلمین روز آسمانی شدنش است.
برگزارکنندگان این همایش ملی با توجه به زمان کوتاه در نظر گرفته شده برای تولید آثار (۱۰ تا ۲۳ بهمن) نمایشهای خیابانی در نظر گرفتند، نمایشهایی از سراسر کشور با عناوین مجنون، حرف اول حرف آخر، سرباز وطن، زمان نه در ساعت، شور عشق، کاروان چوبی، مثل پرواز، مدافع دلها، بازگشت، شبیه سردار، سردار پرچم دار، هم نفس، ژنرال خورشید، سردار بیسایه، سردار آسمانی و سرباز. نمایشهایی که با استقبال مردمی مواجه شد و مخاطبان را به خود جذب کرد.
مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در این مراسم درباره همایش تئاتر سردار آسمانی گفت: ۳۷ گروه نمایشی از استانهای مختلف برای حضور در همایش اعلام آمادگی کردند که از این میان ۱۶ گروه برای اجرا در سراسر کشور انتخاب شدند که به هر ۱۶ گروه تندیس یادبود تعلق گرفت.
آقای حمید نیلی افزود: ایده همایش ملی تئاتر سردار آسمانی به منظور پاسداشت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت بود و با حرکت خودجوش هنرمندان شکل گرفت و الحمدالله موفق بود و مورد استقبال قرار گرفت.
معاون فرهنگی و هنری سازمان بسیج مستضعفین نیز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سردار سپهبد شهید سلیمانی پرورش یافته مکتب امام خمینی بود و این ویژگی باعث شد که بتواند به مقام شهادت برسد، ما امروز باید حق آن شهید را ادا کنیم.
سردار غلامرضا آزادی با اشاره به ابعاد فرهنگی اجتماعی سردار شهید سلیمانی افزود: باید درک کنیم که مکتب سلیمانی چیست و آن را با زبان هنر به جوانان منتقل کرد. ایشان مباحث را گوش میداد و تجزیه و تحلیل میکرد، کتابهای جنگ را مطالعه میکرد و بر آن پی نوشت و توصیه داشت.
وی ادامه داد: ایشان نخستین همایش شهدا را در استان کرمان پایه گذاری کرد در این اواخر هم سر صحنه فیلم سینمایی «۲۳ نفر» حاضر شد و این فیلم با همت ایشان ساخته شد، مردی صاحب نظر و اهل هنر بود، همچنین در حوزه ایثار و شهادت وقت میگذاشت و تلاش میکرد معارف جبهه و جنگ که یادگار حماسه شهداست را به جوانان منتقل کند.
مدیر عامل خانه تئاتر نیز درباره این رویداد گفت: نگاه هنر نگاه الهی ـ انسانی است، در حقیقت سردار سلیمانی یکی از اسطورههای سربازی و سرداری کشور ماست که نه تنها متعلق به مرزهای ما بلکه متعلق به مرزهای جهانی و انسانی است و این موضوع فی نفسه هنری ـ انسانی است و پرداختن به آدمهایی از این قبیل کُنه اصلی انسانیت است.
آقای شهرام گیل آبادی افزود: بدون شک باید در چنین موضوعاتی توجه کرد و سطحی نگاه کردن به آن آفت است، سردار شهید سلیمانی عمقی دارد که عمق فضایل انسانی است و نیاز به پژوهش، تحقیق و سرمایه گذاری دارد.
وی گفت: این حرکت آغازین بود و طلیعه یک موضوع و بدون شک در این زمان کوتاه کار با ارزشی بود، اما به نظر میرسد باید به سمت کارهای عُمقی که پشتوانه پژوهشی داشته باشد برویم، شبکهای ملی که کل کشور با سلایق مختلف را بتواند درگیر موضوع کند.
فهیمه علیمردانی