رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
انجام ۲۲ هزار پیوند عضو در شیراز
انجام بیش از ۲۲ هزار جراحی پیوند اعضا از شاخصترین دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیرازاست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بخشی از دستاوردهای چهاردهه گذشته در حوزه پزشکی استان فارس، انجام بیش از ۲۲ هزار جراحی پیوند اعضا را یکی از شاخصترین آنها دانست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،دکتر مهرزاد لطفی با اشاره به توانمندیهای مجموعه سلامت فارس، گفت: فعالیتهای این دانشگاه در هشت حوزه محوری شامل درمان، بهداشت، آموزش، فرهنگی و دانشجویی، تحقیقات و فناوری، غذا و دارو، توسعه مدیریت و منابع و همچنین بین الملل انجام میشود.
او موفقیتهای فارس در عرصههای درمانی را از افتخارات مجموعه سلامت فارس خواند و اظهار کرد: به واسطه خدمات پزشکی مهمی، چون بیش از ۲۲ هزار جراحی پیوند اعضا، نام فارس اکنون نه تنها در ایران، بلکه در دنیا شناخته شده و توانمندیهای پزشکان این دانشگاه زبانزد است. این استاد دانشگاه ادامه داد: در حوزه سلامت فارس، پنج هزار و ۲۰۵ مورد پیوند کبد، هشت هزار و ۶۳۳ مورد پیوند قرنیه، چهار هزار و ۸۸۷ مورد پیوند کلیه، هزار و ۴۶۰ مورد کاشت حلزون، ۱۶۶۱ مورد مغز استخوان، ۵۰ مورد قلب، ۳۹مورد روده، ۱۷۰مورد کلیه و پانکراس، ۲۳۶ مورد پوست، ۱۳۴ مورد پانکراس و هشت مورد معده انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، توانمندی پزشکان این دانشگاه برای انجام جراحیهای پیچیده چشم، مغز و اعصاب، ارتوپدی، کاشت حلزون شنوایی و دیگر عرصهها را در کنار تجهیزات روزآمد پزشکی، از دیگر مصادیق افتخارات این مجموعه خواند که موجب استقبال بیمارانی از تمام مناطق کشور برای دریافت خدمات پزشکی در فارس شده است.
لطفی افزایش بیمارستانهای زیر پوشش از ۲۵ مورد به ۶۷ بیمارستان، افزایش تعداد تختهای بیمارستانی از دو هزار و ۵۸۷ به هشت هزار و ۱۳۲ تخت، افزایش تعداد تختهای ویژه از ۶ مورد به هزار و ۹۰ تخت، افزایش تعداد پایگاههای اورژانس شهری از چهار پایگاه به ۵۳ پایگاه، راه اندازی ۹۵ پایگاه اورژانس جاده ای، افزایش تعداد آمبولانسها از ۱۳ به ۲۵۶ مورد، ایجاد و توسعه سه پایگاه اورژانس هوایی در مجموعه دانشگاه، همچنین توسعه بخشها و تجهیزات پزشکی نوین را از دیگر دستاوردهای مجموعه سلامت فارس در سالهای پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به توسعه پژوهشهای سلامت محور، به عنوان یک اولویت مهم آن مجموعه اشاره و اضافه کرد: ثمره این تلاش ها، علاوه بر تولید بیش از ۱۵هزار مقاله علمی در پایگاههای مهم پژوهشی دنیا، راه اندازی ۶ مرکز رشد تخصصی، تاسیس ۲۷ شرکت دانش بنیان، راه اندازی ۶ کوهورت فعال، توجه به کاربردی بودن و تقویت عرصههای فناوری و پیوند با صنعت، در پژوهشهای دانشگاه بوده که هم اکنون نیز با محوریت حرکت به سوی دانشگاههای نسل سوم و چهارم، در حال انجام است.