پس از سقوط یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی در استان غزنی
طالبان تعدادی از عناصر سیا را به اسارت گرفته است
طالبان از به اسارت گرفتن شماری از مقامات بلندپایه سرویسهای جاسوسی آمریکا (سیا) در سقوط یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی در استان غزنی خبر میدهند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اینترنتی العهد، طالبان افغانستان از به اسارت گرفتن شماری از مقامات بلندپایه سرویسهای جاسوسی آمریکا (سیا) در حادثه سقوط یک بالگرد آمریکایی در استان غزنی خبر میدهند. طالبان شماری از مقامات بلند پایه آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) را که جزو سرنشینان هواپیمای جاسوسی «E۱۱A» سقوط کرده ارتش آمریکا در استان غزنی افغانستان بودند؛ به اسارت گرفت.
دو هفته قبل، سقوط هواپیمای جاسوسی «E۱۱A» متعلق به ارتش آمریکا در استان غزنی افغانستان بحث گستردهای را در محافل مختلف به وجود آورد و پنتاگون پس از شش ساعت سرپوش گذاشتن بر این موضوع که هواپیما متعلق به ارتش آمریکا است یا خیر، به سقوط آن اذعان کرد که این امر پرسشهایی را درباره این حادثه برانگیخت.
جزئیات این حادثه همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. دو هفته پس از بروز این حادثه آمریکائیها هیچ واکنش رسمی درباره علت و چگونگی سقوط هواپیمای جاسوسی و هویت سرنشینان آن منتشر نکردند درحالیکه ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان اعلام کرد هواپیمای نظامی آمریکا به دست نیروهای این جنبش هدف قرار گرفته است. وی افزود شماری از افسران بلند پایه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) سوار این هواپیما بودند.
اعلام با تاخیر و توام با نحوه اطلاع رسانی پنتاگون درباره ماهیت و هویت کسانی که سوار این هواپیما بودند؛ تردیدها درباره این حادثه و ماهیت و نتایج آن را تقویت کرد.
در پی گزارشهای غیر رسمی و گمانه زنیهای رسانهای دو روز پس از این حادثه یعنی روزی که ژنرال مکنزی فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) مخفیانه در افغانستان حضور یافت، پنتاگون نام دو نفر را اعلام و تاکید کرد فقط این دو نفر سوار هواپیما بودند که در این حادثه کشته شدند. اما برخی منابع پایگاه اینترنتی «العهد» میگویند موضوع به گونه دیگری است. این هواپیمای جاسوسی در ابتدا به سبب نقص فنی و نه به سبب حمله طالبان مجبوربه فرود اضطراری شد و نیروهای طالبان پس از این دست به کار شدند و حمله به سرنشینان این هواپیما آغاز شد و دو آمریکایی در اثر درگیری کشته شدند.
منابع پایگاه اینترنتی «العهد» تاکید کردند شمار سرنشینان این هواپیما بر خلاف ادعای پنتاگون بیش از دو نفر بود و طالبان آنها را بازداشت کرده است؛ بنابراین اسیر شدن این آمریکاییها که به نظر میرسد از مقامات بلند پایه آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا هستند به برگ برندهای برای طالبان در روند مذاکره با آمریکائیها تبدیل شد.