حماسه دوم اسفند
برگزاری انتخاباتی پرشور در حوزه انتخابیه ساری و میاندورود
527 حوزه رای گیری در شهرستانهای ساری و میاندورود برای انتخابات مجلس یازدهم در نظر گرفته شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، حوزه انتخابیه ساری شامل شهرستانهای ساری و میاندورود یکی از نه حوزه استان مازندران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
با توجه به اینکه ۱۰ روز تا زمان برگزاری یازدهیمن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده تلاش برای برگزاری انتخاباتی پرشور در حوزههای انتخابیه استان از جمله ساری و میاندورود ادامه دارد.
حوزه انتخابیه ساری از ابتدای مجلس اول تا کنون، دو نماینده در مجلس دارد و در بین نمایندگان این حوزه، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید حسن شجاعی کیاسری با چهار دوره نمایندگی مردم این حوزه، بیشترین طول دوره نمایندگی را در اختیار دارد.
* شهرستان ساری
شهرستان ساری وسیعترین شهرستان استان مازندران است. مرکز این شهرستان، شهر ساری است که بزرگترین و پرجمعیتترین شهر مازندران است. شهرستان ساری از شمال به شهر ساحلی فرح آباد و سپس دریای مازندران و از شرق به شهرستانهای میاندرود و نکا و جنوب به استان سمنان و از مغرب به شهرستانهای قائم شهر و بابل و سوادکوه و شمال غربی به جویبار محدود میشود.
پیشینه زندگی در ساری به دوران مسسنگی برمیگردد و کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته در ساری منجر به کشف سفالهای شش هزار ساله و ابزارهای سنگی شد. ساری از دوران صفویان مورد توجه بیشتری قرار گرفت.
ساری به دلیل قرار گرفتن در شاهراه مسیر ارتباطی شرق به مرکز ایران از اهمیت خاصی برخوردار است. این شهر از شمال به دریای خزر و از جنوب نیز به جنگل و رودخانه ختم میشود. همچون سایر شهرهای شمالی، ساری از تولیدکنندگان مرکبات و یکی از قطبهای تولید برنج و فرآوردههای دامی کشور است. همچنین شرکت چوب و کاغذ مازندران از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کاغذ در خاورمیانه و سد شهید رجایی از بزرگترین سدهای مخزنی کشور در شهرستان ساری قرار دارند.
این شهر با داشتن فرودگاه، خط راه آهن و متصل بودن به جادههای اصلی کشور یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران به حساب میآید و و دارای مجموعهای از جاذبههای گردشگری است. برج ساعت نماد ساری است و بیش از ۹۰ سال قدمت دارد.
* شهرستان میاندورود
شهرستان میاندورود یکی از شهرستانهای استان مازندران به مرکزیت شهر سورک است که از شهرستان ساری جدا و به عنوان شهرستان معرفی شد. این شهرستان از غرب به شهرستان ساری و از شرق به شهرستان نکا و از شمال با دریا ارتباط دارد.
هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت کشور در سال ۱۳۸۹ با ایجاد شهرستان میاندورود به مرکزیت شهر سورک موافقت کرد.
نام این شهرستان بر اساس رود داخل شهر نکا و رود تجن شهر ساری است و، چون این شهرستان دقیقاً میان این دو رود قرار گرفتهاست به میاندورود نام گذاری شدهاست.
شهرستان میاندورود از دو بخش مرکزی به مرکزیت شهر سورک و بخش گهرباران به مرکزیت روستای طبقده تشکیل شده است.
* ۵۲۷ حوزه رای گیری برای ساری و میاندورود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ساری گفت: شهرستان ساری از پنج شهر ساری، کیاسر، فریم، پایین هولار، فرح آباد و شش بخش مرکزی، دودانگه، چهاردانگه، کلیجان رستاق، رودپی و رودپی شمالی تشکیل شدهاست.
اردشیری افزود: طبق سرشماری سال ۹۵ شهرستان ساری ۵۰۴ هزار و ۲۹۸ نفر و شهرستان میاندورود ۵۵ هزار و ۵۳ نفر جمعیت دارند.
معاون سیاسی فرمانداری ساری تصریح کرد: ۵۲۷ صندوق برای جمع آوری آراء مردم شهرستانهای ساری و میاندورود در روز دوم اسفند در نظر گرفته شد.
اردشیری افزود: از این تعداد ۴۷۰ صندوق برای شهرستان ساری است که ۲۵۹ صندوق در شهر ساری مستقر میشود که یک صندوق مربوط به اخذ آراء هموطنان ارامنه است.
به گفته وی ۸۳ صندوق در بخش مرکزی ساری، ۳۲ صندوق در بخش رودپی، ۲۲ صندوق در بخش رودپی شمالی، ۳۱ صندوق در بخش چهاردانگه، ۱۸ صندوق در بخش دودانگه و ۲۵ صندوق در بخش کلیجانرستاق مستقر خواهند شد.
معاون سیاسی فرمانداری ساری خاطر نشان کرد: ۵۷ صندوق برای شهرستان میاندورود در نظر گرفته شده که از این تعداد ۳۹ صندوق در بخش مرکزی و سورک و ۱۸ صندوق در بخش گهرباران مستقر خواهد شد.
وی از آمادگی همه عوامل اجرایی برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه خبر داد.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، روز جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۸ همزمان با سراسر کشور در ۹ حوزه اصلی و ۴۸ حوزه فرعی استان مازندران برگزار خواهد شد.