به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل آموش و پرورش استان گفت: در ۱۷ منطقه و ناحیه آموزشی استان ۲۰۷ هزار و ۱۱۷ نفر دانشآموز در مقاطع مختلف مشغول تحصیل هستند.
فرحناز قائدامینی گفت: ۶۶ درصد دانشآموزان استان در شهر و ۳۴ درصد در روستا تحصیل میکنند، در حالی که به دلیل پراکندگی مناطق روستایی در استان ۶۶ درصد مدارس استان در روستاها و ۳۴ درصد مدارس در شهرها مستقر هستند.
وی افزود: به دلیل پراکندگی و سختگذر بودن برخی مناطق روستایی ۱۵۴مدرسه استان با جمعیت زیر ۱۰ دانشآموز دایر است.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: هماکنون ۱۴ هزار و ۱۵۳ نفر نیرو در آموزش و پرورش مشغول بکار هستند که ۱۳ هزار و ۴۹۹ نفر از این تعداد نیروی رسمی، پیمانی و آموزشی فعال است و ۷۰۴ نفر حقالتدریس آزاد و پرسنل وظیفهاند و نیروی ثابت نیستند.
به گفته وی، از ۱۳هزار و ۴۹۹ نفر نیروی رسمی، پیمانی و آموزشی ۷۴۶ نفر نیروی اداری، هزار و ۴۰۲ نفر نیروی خدمات و ۶۳۰ نفر نیروی کیفیت بخشی و ۲هزار و ۴۳۰ نفر در حوزه مدیریتی و ۹ هزار ۲۹۷ معلم کلاس درس هستند.
فرحناز قائدامینی افزود: از سال ۹۲ تاکنون تعداد دانشآموزان استان رو به افزایش است و پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ هزار دانشآموز به جمعیت دانشآموزی استان افزوده شود، در حالی که تعداد معلمان به دلیل بازنشستگی رو به کاهش است.
وی گفت: در سال آینده تعداد خروجی فرهنگیان بازنشسته استان ۹۸۳ نفر خواهد بود، در حالی که ورودی فرهنگیان ۳۶۶نفر خواهد بود.
وی افزود: برای سال تحصیلی آینده با احتساب اینکه نیروهای تازه استخدام وراد میشوند و میزان کار آنها ۲۴ ساعته هستند، آموزش و پرورش ۵۱۱ نفر نیرو کمبود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال وبختیاری با اشاره به اینکه هرساله تعدادی از نیروهای انسانی در قالب کمیسیون پزشکی، همسران نظامی، و قبولی دانشگاه و بیماری سخت از چرخه آموزش و پرورش استان خارج میشود، گفت: سال گذشته با تمام کسری هزار و ۲۶ نیروی انسانی را با بکارگیری ۵۶۰ نیروی حقالتدریس که قبل از سال ۹۱ در حوزه پیش دبستانی و نهضت فعالیت داشتند، جبران کردیم.
وی گفت: با جذب این نیروها، مشکل شکلی آموزش و پرورش حل، ولی مشکل کیفیسازی نظام تعلیم و تربیت مرتفع نشد، که برگزای دورههای ضمن خدمت برای این نیروها مرتب برگزار میشود.
قائدامینی، افزایش سهمیه جذب در استان را خواستار شد و گفت: در بحث نیروهایی که در ادارات کار میکنند و پستهای با نام دارند، بعد بازنشستگی جذب نیرو برای این پستها نیز دچار مشکل خواهیم شد.
به گفته وی، در حوزه تامین نیروهای خدماتی و پشتیبانی در استان هم با مشکل مواجه هستیم.
قائدامینی افزود: در استان هزار و ۴۰۲ نیروی خدماتی در قالب سرایدار، نگهبان و خدمتگزار مشغول فعالیت هستند که هماکنون ۴۷۰ نیرو خدماتی در استان کمبود وجود دارد و با احتساب بازنشستگی تعدادی از این نیروها در سال آینده، ۴۰۰ نیرو خارج میشود.
وی، به جذب این نیروها در قالب شرکتی اشاره کرد و گفت: به دلیل کمبود اعتبارات، جذب این نیروها در استان نیز امکانپذیر نبوده است