به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای احمد حسینی افزود: در روزهای گذشته فرآیند آماده سازی ماهواره بر در پایگاه فضایی حضرت امام خمینی (ره) انجام شد و امشب در ساعت ۱۹ و ۱۵ دقیقه، فرآیند پرتاب انجام شد.
وی ادامه داد: ماهواره بر در مرحله نخست، کار خود را به طور کامل انجام داد و پروازش به صورت کامل انجام شد و در مرحله دو هم با موفقیت استارت و شروع موتورهایش با موفقیت انجام شد و حدود ۹۰ درصد مسیر را طی کرد و به ارتفاع بالای ۵۴۰ کیلومتر و سرعت حدود ۶۵۰۰ متر بر ثانیه رسید.
آقای حسینی افزود: بخش عمدهای از اهداف تحقیقاتی مد نظر ما برای این پرتاب محقق شد و همه دادهها را جمع آوری کردیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در لحظات نهایی، سرعتی که مورد نیاز ماهواره بود حاصل نشد و ان شاء الله با بهبودهایی که انجام میشود در پرتابهای آتی، این بخش از ماموریت هم انجام خواهد شد.
آقای حسینی گفت: بیشتر اهدافی که در این ماموریت، مدنظر ما بود حاصل و داده برداریها انجام شده است و در آینده نزدیک با تحلیل این دادهها و بهبودهایی که انجام میشود گامهای بعدی را برای این فرآیند تحقیقاتی، با قوت برخواهیم داشت.
او افزود: بهینه سازی را روی پایگاه فضایی و مراحل ماهواره بر و تغییراتی هم را بر روی موتورها و در سیستم هدایت کنترل انجام داده بودیم که بخش عمدهای از این تغییرات جواب داد.
سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ماهواره بر حدود ۹ دقیقه پرواز داشت و به سرعت بالای ۶۵۰۰ متر بر ثانیه رسیدیم که دستاورد بزرگی است.
آقای حسینی با بیان اینکه این پرتاب، تحقیقاتی بود و انتظارات ما مطابق اهداف طرح ریزی شده در همین حوزهها بود، افزود: در پرتابهای تحقیقاتی در پی داده برداری و اصلاح طراحیها هستیم که این موضوع با موفقیت انجام شده است.
او تاکید کرد: از نظر ما این پرتاب موفق بود، زیرا بخش عمدهای از اهداف ما محقق شد.
آقای حسینی گفت: باید بتوانیم به تعداد و تکرار مورد نیاز، آزمایشها را انجام دهیم تا این ماهواره بر را تثبیت کنیم.
وی با اشاره به اینکه دقایقی با ماهواره «ظفر» ارتباط داشتیم، افزود: بخشی از عملکرد ماهواره آزمایش شد و بخشی از مسیر را پرواز کرد، اما در مدار مورد نظر در فضا قرار نگرفت.
آقای حسینی اضافه کرد: سیگنال از ماهواره دریافت شد و ایستگاههای زمینی ما عملکرد خود را به درستی انجام دادند.
او با بیان اینکه تقریباً بالای ۹۰ درصد اهداف تحقیقاتی ما در این پرتاب، محقق شد، گفت: با این دیدگاه پرتاب موفقی را داشتیم.
سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: عملکرد موتورها در خلاء را با شتاب و سرعتهای بالا به مدت حدود ۳۷۵ ثانیه داشتیم و این زمان کارکرد برای ما نخستین بار اتفاق افتاد و بخشی از دادههایی که بر روی زمین قابل تست نیستند، آزمایش شد.
آقای حسینی اضافه کرد: این دستاوردها برای دانشمندان ما دادههای طلایی هستند که ان شاءالله به سرعت از آنها استفاده میشود و طرحهای بعدی انجام خواهد شد.
وی افزود: از آنجا که به تازگی دادهها گرفته شده است نمیتوان زمان دقیق پرتاب بعدی را مشخص کرد، ولی در پی آن هستیم که در کمترین زمان ممکن تحلیل دادهها و اصلاحات نهایی شود و ان شاءالله پرتاب بعدی را انجام دهیم.
آقای حسینی با اشاره به اینکه عملکرد مرحله یک ماهواره بر، کامل بود و بهینه سازی لازم ندارد، گفت: بیشتر بهینه سازیهای ما در مرحله دو ماهواره بر است و باید تحلیلهای کامل انجام شود تا درصد کم باقیمانده از انتهای کار را کامل کنیم.