تا سال ۱۴۰۰
هدف گذاری صادرات یک و نیم میلیارد دلار مشتقات گندم، آرد و نان
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از هدف گذاری برای صادرات یک و نیم میلیارد دلاری مشتقات گندم، آرد و نان، تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.
آقای حسین مدرس خیابانی در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه تقدیر از بخش تولید و مولد کشور در این شرایط سخت یک افتخار است گفت: امروز مفتخریم که بیش از ۱۱ میلیون تن تولید گندم و حدود ۸۰۰ میلیون دلار صادرات به ۶۶ کشور دنیا داریم.
وی افزود: در این زنجیره پرقدرت، بیش از ۲ میلیون شاغل از جمله ۵۰۰ هزار کشاورز، ۸۴ هزار نانوایی، بیش از ۴۰۰ کارخانه تولید آرد و ۸ هزار واحد صنفی مختلف فعال هستند.
آقای مدرس خیابانی اضافه کرد: ارزش افزودهای که در این بخش از صادرات حاصل میشود، بیش از ۱۰ تا ۲۰ برابر تولید است.
وی به صادرات ماکارانی و شیرینی و شکلات در سال اشاره کرد و گفت: حتما باید این مجموعه تقویت شود.
مدرس خیابانی افزود: در بخش صنایع آسیابانی و تولید آرد نیز بیش از ۲۲ میلیون تن ظرفیت آسیابانی است که بیش از دو برابر نیاز کشور است.
وی به موقعیت ژئوپولوتیک و صادراتی کشور اشاره کرد و گفت: ما هم به بخش آسیای میانه و هم به کشورهای حوزه خلیج فارس و کل منطقه، وصل هستیم و موقعیت خوبی برای صادرات داریم، تا بتوانیم از ورود موقت گندم و آرد استفاده، و این ظرفیت را راه اندازی کنیم.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بر داخلی سازی کارخانههای صنعت آرد تاکید کرد و افزود: این موضوع باید جزو برنامههای این زنجیره باشد و وابستگی به کشورهای اروپای غربی را کاهش دهیم.
وی پایداری امنیت غذایی را با توجه به سیاستهای جدید جمعیتی ضروری خواند و گفت: اشتغال زنجیره گندم، آرد و نان، بیشتر از جنس اشتغال روستایی است که از مهاجرت از روستاها به شهرها و حاشیه نشینی جلوگیری کرده است.
مدرس خیابانی افزود: دولت برنامههای گستردهای برای حفظ اشتغال روستایی دارد و این زنجیره گندم و آرد و نان میتواند مصداق بارز و یک مسیر روشنی باشد برای اینکه این اشتغال را حفظ کنیم.
وی به برنامهها برای صادرات اشاره کرد و گفت: یکی از نکات ویژه در صادرات، تمرکز زدایی از بازارهای صادراتی است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: امروز باید از توافق نامه بخش اوراسیا استفاده کنیم و هدف گذاری ۱۵ کشور آسیایی را برای صادرات داشته باشیم.
آقای مدرس خیابانی اضافه کرد: ماموریت جدیدی که به سفارت خانههای ایران در کشورهای مختلف از سوی وزارت امور خارجه داده شده این است که عمده فعالیت آنها از جنس اقتصادی است.
وی گفت: امروز با توافق با معاونت اقتصادی وزارت خارجه، همه سفارت خانههای ما بیشتر رایزنیهای تجاری و اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهند.
آقای مدرس خیابابی با بیان اینکه عمده ماموریت سفارت خانهها باید برای بازاریابی و بازکردن مسیرکالاهای ایرانی باشد افزود: به طور مشخص در حوزه گندم، آرد و نان با توجه به ظرفیتهای خوبی که در بخش آسیابانی، کارخانجات و صنایع پایین دست وجود دارد، موضوع ورود موقت و توسعه صادرات با ایجاد ارزش افزوده، میتواند یکی از برنامههای مهم در این زنجیره باشد.
وی در خصوص تضمین خرید گندم از گندم کاران در سال آینده نیز گفت: چیزی که گندم کاران در سالهای گذشته از آن ابراز نارضایتی میکردند و در سال ۹۸ این مسائل رعایت شد، بحث خرید نقدی از کشاورزان بود.
آقای مدرس خیابانی افزود: باید بتوانیم وجه خرید تضمینی گندم را بلافاصله پس از خرید به کشاورز پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: اکنون شرکت بازرگانی دولتی با ایجاد سامانههای مناسب و توسعه مراکز خرید، این اطمینان را به کشاورزان داده که گندم آنان خرید تضمینی شده و به صورت نقدی پرداخت شود.
آقای مدرس خیابانی با اشاره به پرداخت بیش از ۸۰ درصد وجه تضمینی گندم تا مهرماه امسال گفت: به روز کردن پرداخت خرید تضمینی به کشاورزان، میتواند دغدغه آنان را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته فاصله بین پرداخت نقدی و مطالبات کشاورزان بسیار به روز شده بود افزود: این موضوع در سال ۹۹ حتما بهتر خواهد شد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص هدف گذاری برای صادرات مشتقات گندم، آرد و نان گفت: هدف گذاری ما برای ۱۵ کشور همسایه حداقل دو برابر میزان فعلی است یعنی اگر ما هم اکنون ۲۴ میلیارد دلار به ۱۵ کشور همسایه صادرات داریم، هدف گذاری ما تا سال ۱۴۰۰، چهل و هشت میلیارد دلار است.