پخش زنده
امروز: -
در تیراندازی شب گذشته در ننگرهار در شرق افغانستان تعدادی نظامی آمریکایی کشته شدند..
ارتش آمریکا خبر داده است در تیراندازی شب گذشته در ننگرهار در شرق افغانستان دست کم دو نظامی آمریکایی کشته شدند، اما منابع محلی از کشته شدن هشت نظامی آمریکایی در این درگیری خبر می دهند.
ارتش آمریکا اعلام کرد فردی که لباس نظامیان دولتی افغان به تن داشته با یک مسلسل به سمت نظامیان افغان و آمریکایی تیراندازی کرده است.
این حادثه در مقر نیروهای مشترک افغان و آمریکایی در ننگرهار رخ داده است و مسئولان درصدد هستند هویت فرد مهاجم را شناسایی کنند. بنابر برخی گزارشها هم در این تیراندازی شش نفر دیگر زخمی شدند که به مرکز درمانی ارتش آمریکا انتقال یافته اند. ارتش آمریکا اعلام کرده است تحقیق درباره این واقعه را شروع کرده است ولی هنوز مشخص نیست که انگیزه فرد مهاجم چه بوده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسئول در دولت افغانستان هم خبر داد: چند فروند بالگرد در پادگان محل حادثه فرود آمده اند تا قربانیان را خارج کنند.
این مسئول که نخواست نامش فاش شود گفت: ”ما هنوز نمی دانیم که آیا فردی از بیرون حمله کرده و یا حمله از داخل پادگان بوده است“.
سی ان ان نیز با اشاره به فعالیت طالبان و داعش در این منطقه اعلام کرد "از پائیز که عملیات گسترده ای علیه داعش شروع شده و شماری از عناصر آن دستگیر شده اند، داعش به شدت تحت فشار است. به علت مجاورت ننگرهار با پاکستان وضعیت امنیتی این استان بسیار ناپایدار و متشنج است."
اما همان منابع محلی و خبرنگاران افغان می گویند: "یک کماندوی افغان درپی درگیری لفظی، به طرف نظامیان آمریکایی تیراندازی می کند".
پیش از این در ماه ژوییه نیز یک سرباز افغان دو نظامی آمریکایی را که سرگرم بازدید از یک پایگاه افغانستان در قندهار واقع در جنوب کشور بودند به ضرب گلوله کشت.
ظاهرا ارتش آمریکا با متهم کردن طالبان و داعش به دست داشتن در این تیر اندازی سعی میکند وحشت درمیان نظامیان خود را در افغانستان کنترل کند؛ زیرا اگر تیراندازی از جانب کماندوهای ارتش افغانستان تکرار شده باشد، این بدان معنا است که نیروهای آمریکا حتی از جانب ارتش افغانستان نیز در معرض تهدید قرار دارند.
البته طالبان هم از بیش از یک سال پیش در حال مذاکره با آمریکا با هدف خروج نیروهای خارجی از افغانستان در ازای تضمین های امنیتی و کاهش خشونت هاست.
این گروه در ماه ژانویه یک آتش بس پیشنهاد کرد ولی آمریکا هنوز رسماَ به این پیشنهاد پاسخ نداده است.
طالبان در ماه دسامبر با نفوذ میان سربازان ارتش افغانستان 9 سرباز افغان را کشتند.
در هفتههای اخیر نیز یک هواپیمای نظامی آمریکایی ویژه جنگ الکترونیک در افغانستان هدف قرار گرفت که طالبان مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از زمان تعلیق عملیات های جنگی آمریکا در افغاستان از اواخر سال 2014 میلادی، سال 2019 میلادی مرگبارترین سال برای نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده است.
ظاهرا آمریکا نیز به سرنوشت ارتش اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان دچار و در باتلاق این کشور گرفتار شده است. بنابراین چارهای جز فرار از این کشور ندارد؛ حتی اگر به گفته سناتور رند پال آمریکا با اعلام یک پیروزی تصنعی نیروهای نظامی خود را از این کشور خارج کند.
سناتور آمریکایی رند پال در بازتاب درگیری در افغانستان که به کشته شدن دست کم 2 نیروی آمریکایی انجامید، در توئیتی نوشته است، "خیلی وقت پیش باید افغانستان را ترک می کردیم. پس از حدود دو دهه، باید اعلام پیروزی کنیم و نیروهایمان را به خانه بازگردانیم."
--------------------------------------
عبدالرضا خلیلی