صندوق بین المللی پول هشدار داد
خطر از بین رفتن ثروت نفتی کشورهای عربی
صندوق بین المللی پول اعلام کرد کشورهای عضور شورای همکاری خلیج فارس تا سال ۲۰۳۴ با خطر از دست دادن ثروت نفتی خود روبرو هستند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک ، صندوق بین المللی پول با تأکید بر اینکه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باید اصلاحات اقتصادی انجام دهند گفت این سیاست جدید پیامدهای اجتماعی-اقتصادی متعددی خواهد داشت. این صندوق هشدار داد اگر این کشورها نتوانند اصلاحات اقتصادی بیشتری انجام دهند، ظرف چهارده سال آینده با خطر از بین رفتن ثروت نفتی روبرو خواهند شد.
صندوق بین المللی پول در مطالعهای که اوایل هفته جاری منتشر کرد مدعی شد در شرایط مالی کنونی، ممکن است ثروت مالی منطقه تا سال ۲۰۳۴ یا حتی زودتر از بین برود و منطقه به یک قرض کننده صرف تبدیل شود.
این مطالعه به طور خاص به کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات عربی متحده که همگی اعضای شورای همکاری خلیج فارس هستند اشاره کرد. این کشورها یک پنجم نفت خام دنیا را تأمین میکنند.
صندوق بین المللی پول تأکید کرد: «اصلاحات مستمر، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به مسیر درست میبرد، اما آنها باید به این روند شتاب بخشند.»
این صندوق از انگیزه بیشتر کشورهای این شورا به خاطر شروع متنوع سازی اقتصادی و برنامههای اصلاحاتی که شامل کاهش یارانه، افزایش بهای انرژی و حتی اعمال مالیات بر ارزش افزوده و سایر اصلاحات مالیاتی است تمجید کرد.
صرفنظر از متنوع سازی، اصلاحات باید شامل کاهش مخارج دولت و اضافه کردن مالیاتهای گسترده نیز باشد.
صندوق بین المللی پول همچنین گفت شورای همکاری خلیج فارس باید بخشهای خدمات مدنی خود را اصلاح و دستمزدها را کاهش دهد.
در عین حال، این صندوق هشدار داد که اقدامات پیشنهادی دارای پیامدهای اقتصادی-اجتماعی زیادی در پی دارند که بر اشتغال، درآمد خانوارها و اعتماد و سرمایه گذاری شرکتها تأثیر خواهد گذاشت.
براساس این مطالعه ، این اصلاحات در شرایطی انجام میشود که بازار انرژی دنیا در حال تغییرات اساسی است و نگرانیهای مرتبط با تغییرات آب و هوایی، دنیا را به سمت منابع انرژی تجدید پذیر سوق داده است.