پخش زنده
امروز: -
متخصص پزشکی ورزشی به تیمها و ورزشکاران توصیه کرد تا از سفرهای غیرضروری به خصوص به مناطق پرخطر پرهیز کنند.
دکتر رضا سعیدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره ویروس کرونا و ارتباط آن با سفر ورزشکاران به نقاط مختلف دنیا گفت: ویروس کرونا در دنیا همهگیر شده است و به نظر میرسد که موضوع جدیتر نیز شده است، با توجه به اینکه برای پرورش ورزشکاران هزینه شده، سلامت شان مهم است و باید در سفرها این موضوع لحاظ شود.
وی با بیان اینکه تب، سرفه، تنگی نفس و عطسه از علائم اولیه ویروس کروناست، افزود: برای مبارزه با این بیماری باید این گونه نگاه کنیم که یا به آن مبتلا هستیم یا میخواهیم پیشگیری کنیم، در صورتیکه به وجود بیماری شک دارید، باید برخی مسائل بهداشتی را رعایت کنید.
توصیههای عمومی
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: فردی که درباره ابتلا به کرونا ویروس شک دارد، هنگام عطسه و سرفه باید از دستمال ترجیحا یک بار مصرف استفاده کند و اگر دستمال در دسترس خود نداشت، میتواند در آستین خود عطسه یا سرفه کند، چون بدون مانع ویروس در هوا منتشر میشود و یکی از شایعترین راههای شیوع بیماری همین ذرات محیطی هستند.
وی افزود: در صورت پخش ویروس در محیط و تماس افراد با محل آلوده و سپس تماس دستشان با مخاط دهان یا چشم ممکن است فرد به بیماری کرونا مبتلا شود، اگر کسی درباره ابتلا به این بیماری مشکوک است باید مراقبتهای بهداشتی را داشته باشد.
سعیدی به برخی توصیهها برای جلوگیری از از ابتلا به کرونا گفت: برای اینکه کار سخت نشود و افراد هر ساعت برای شستشوی دست اقدام نکنند، بهترین کار این است که قبل از غذا خوردن دستها را با حوصله و با دقت کامل شست، حتی اگر میخواهیم دستمان را به چشممان بزنیم از تمیز بودن ان مطمئن نیستیم بهتر است از پشت دست استفاده کنیم تا شانس مبتلا شدن به بیماری کمتر شود.
وی با اشاره به تهویه هوای محیط اشاره کرد و افزود: ابتلا به بیماری کرونا در فضایی که تهویه مناسب ندارد بیشتر است، اگر تهویه نامناسب باشد در فواصل طولانی احتمال زیادی برای مبتلا شدن افراد وجود دارد.
پرهیز از سفرهای غیرضروری
متخصص آسیب شناسی ورزشی با توصیه به تیمهای ورزشی مبنی بر پرهیز از سفرهای غیرضروری گفت: بهتر است که تیمها از سفر به چین خودداری کنند، سفر به کشورهای شرق آسیا با وجود احتمال بالای ابتلا به کرونا، بهتر است لغو شود، در مجموع اگر تیمی قصد برپایی اردوی خارجی دارد بهتر است در داخل کشور بماند یا حداقل در مناطقی که همهگیر نشده است، اردو بزند؛ توصیه میشود تیمها و ورزشکاران از سفر به مناطق پرخطر در زمینه ابتلا به این بیماری خودداری کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماری کرونا مسئلهای جدی است، وزارتخانههای بهداشت و ورزش در حال تنظیم پروتکلی هستند تا با ابلاغ آن به فدراسیونهای ورزشی، در زمینه سفرهای ورزشی مدیریت شود.
مشاوره به فدراسیونهای ورزشی
رئیس کمیته خدمات درمانی فدراسیون پزشکی ورزشی با اظهار بیاطلاعی از سفر تیم فوتسال جوانان و تیم ملی دوچرخه سواری به تایلند گفت: در این باره اطلاعی ندارم، اما در موارد مشابه فدراسیونهای ورزشی با فدراسیون پزشکی ورزشی در تماس هستند و سعی میکنیم مشاوره لازم را در خصوص سفر تیمها به مناطق پرخطر بدهیم.
وی افزود: اگر تیمی برنامه سفر دارد بهتر است مشاورهای با فدراسیون پزشکی ورزشی داشته باشد و اگر این امکان وجود دارد با کمک شورای برون مرزی وزارت ورزش راهکاری مناسب برای سفرهای ورزشی ارائه شود.
به پزشک مراجعه کنید
سعیدی با توصیه به ورزشکاران در صورت داشتن سفر گفت: به جز توصیههای عمومی، ورزشکاران و افراد بهتر است اگر علائم بیماری کرونا را دارند از کنار آن به راحتی عبور نکنند و با مراجعه به متخصص عفونی آزمایش دهند.
وی افزود: مهمترین توصیه به ورزشکارانی که به خارج از کشور میروند این است که در صورت بازگشت با علائم ویروس کرونا، ۲ هفته خودقرنطینگی داشته باشند؛ بیماری کرونا دوران پنهان دارد و ترجیح این است که افراد مشکوک از تماس با سایران پرهیز کنند.