وی ضمن قدردانی از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به افغانستان در دورههای جهاد، مقاومت و بازسازی این کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون از سه میلیون افغان میزبانی میکند و روابط دو کشور در عرصههای مختلف سیاسی و اقتصادی در حال گسترش و توسعه است.
وی با تاکید بر گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه افزود: اطمینان دارم روابط دوستانه ایران و افغانستان در عرصههای مختلف ادامه و توسعه خواهد یافت.
رئیس اجرایی دولت افغانستان همچنین بر همکاری کشورهای منطقه و همسایه با دولت افغانستان برای مبارزه با تروریسم تاکید کرد و افزود: ایران و افغانستان نه تنها در عرصههای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر بلکه در سایر مسایل منطقهای نیز میتوانند گامهای مشترک بردارند.
عبدالله عبدالله با بیان اینکه مردم افغانستان خواستار صلح با عزت هستند، افزود: ما از هرگامی که در راستای تامین صلح در افغانستان برداشته شود استقبال میکنیم.
«بهادر امینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در این مراسم بر تعمیق روابط منطقهای جمهوری اسلامی ایران بویژه با افغانستان تاکید کرد و افزود: پروژههای تحمیلی از جمله معامله قرن که گویای روحیه دلالی طراحان آن است باعث افزایش مشکلات و تنش در منطقه خواهد شد.
وی با اشاره به شهادت شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی گفت: جمهوری اسلامی ایران راه شهید سلیمانی را در مبارزه با تروریسم و داعش ادامه میدهد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل شهید سلیمانی را قهرمان مبارزه با داعش دانست و افزود: به شهادت رساندن سردار سلیمانی بهترین هدیه به داعش بود.
وی همچنین گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با افغانستان، روابط دولت با دولت است و ما از روند صلح افغانستان با مدیریت دولت و ملت این کشور حمایت میکنیم.
امینیان با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان در عرصههای مختلف بویژه مناسبات تجاری و بازرگانی در حال گسترش است، افزود: افتتاح فاز اول بندر چابهار و ساخت راه آهن خواف- هرات از نمونههای خوب برای گسترش روابط دوجانبه در عرصه اقتصادی و بازرگانی است.
در این مراسم علاوه بر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان، رئیس شورای عالی صلح، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، معاون ریاست اجرایی، اعضای کابینه دولت افغانستان، نمایندگان مجلس، شخصیتهای سیاسی، جهادی، فرهنگی و علمای افغان و سفرای کشورهای خارجی نیز حضور داشتند.
درحاشیه این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در چهار دهه گذشته در قالب عکس و تصویر به نمایش در آمد.