پرداخت تسهیلات تجاری سازیمعاون فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان می گوید : تسهیلات تجاری سازی در راستای توانمندسازی و حمایت از تجاری سازی طرح های نوآورانه به شرکت های فناور مستقر در این پارک پرداخت می شود .
کی پور افزود : برای نمونه در روزهای اخیر و در جلسه مشترک با حضور مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین و مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان ، واحد های فناور متقاضی طرح کسب و کار خود را ارائه دادند و اعضای جلسه با پرداخت تسهیلات به 6 واحد فناور مستقر در این پارک که زمینه فعالیتشان در بخشهای مختلف کشاورزی ، فناوری و مکانیکی ، صنعتی و رباتیک است موافقت کردند.
طراحی و ساخت دستگاه پاک کن آلایش دام سبکبه همت فعالان و ایده های ناب اعضای خوش فکر شرکت های دانش بنیان و حمایت های پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان تا کنون حدود 30 ایده تبدیل به محصول شده و به عرصه تولید و تجارت گام نهادند .
ساخت مجموعه دستگاه های پاک کننده خودکار آلایش و خوراک غیر گوشتی دام سبک هم از ایده هایی است که با ابتکار یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه سمنان تبدیل به محصول شده است .
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با عنوان نوین صنعت نپنی می گوید : 20 نوع دستگاه پاک کننده کله و پاچه و سیرابی در مقیاس کشتارگاهی با عملکرد و سرعت 90 درصد بالاتر از روش دستی در مدت 2 سال و نیم در این شرکت ساخته شده و با گذراندن مراحل تجاری سازی به بازار مصرف عرضه شده است.
به گفته مسعود بُووَند، این دستگاه ها قادر است در مدت زمان کمتر از 90 ثانیه، بر اساس نوع و اندازه مخزن، بین 15 تا 25 کله گوسفند ، حدود 50 تا 60 پاچه و تا 10 سیرابی را طوری مُوزدایی پُرزبَری کند که هیچگونه ضربه ، بریدگی، پارگی و له شدگی و تغییر شکلی در آن ایجاد نشود.
بووند تاکید کرد : هم اکنون کشورهایی مانند، روسیه، آذربایجان، قرقیزستان، ارمنستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، مغولستان و عراق مشتری برون مرزی و دائمی این دستگاه ها هستند.
طراحی و ساخت دستگاههای متشابه برای پاک کردن آلایش سایر دام و طیور و تولید در اندازه طباحی و خانگی از اهداف آینده این شرکت دانش بنیان است.
طراحی و تولید اپلیکیشن موبو قانونشرکت حامی پراز کومش از سال 1395 در مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان فعالیت خودش را در زمینه تولید محتوای دیجیتال حقوقی و قضایی آغاز و تاکنون اپلیکیشن های متعددی در این زمینه تولید کرده است .
این شرکت به تازگی موفق به طراحی و تولید اپلیکیشن موبو قانون شده است .
این شرکت فناور با آمیختن دانش کارشناسان برتر جوان و تجربه ارزشمند متخصصین امر موفق به تولید اپلیکیشن کاربردی موبو قانون شده است.
ارائه قوانین به صورت کاملا گویا و صوتی ، جستجوی حرفه ای صوتی در متون حقوقی ، ساده سازی و روان سازی متون قوانین ، دسته بندی موضوعی و کاربردی در بخش ساده سازی ، محیط کاربر پسند و مشاوره آنلاین حقوقی با وکلا و مشاورین خبره از جمله ویژگی های این اپلیکیشن است .
تجاری سازی علم با تولید کولرهای اکستراواحد تولیدی صنعتی سنگر کار مهدیشهر از پشتیبانان مالی و سرمایه گذارانی است که به ایده و خلاقیت جوانان دارای ایده اعتماد کرده و ایده تولید کولرهای دانش بنیان و البته نسل جدید رو رویل ریل تولید کارخانه اش قرار داده است.
مدیرعامل شرکت سنگر کار مهدیشهر گفت: چهار اختراع از تولیدات این شرکت به ثبت رسیده که یکی از آنها کولر نسل جدید به نام اکستراست.
میلانی افزود: این مدل از کولرهای دومرحله ای با قدرت بازیابی آب مصرف شده است که با استقبال خرید مردم روبرو شده و رقیب کولرهای گازی است.
کولرهای اکسترا که حاصل تلاش آقای خیرالدین از مخترعان جوان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان است ،قابلیت کاهش 20درجه ای دما، صرفه جویی 40درصدی در مصرف انرژی و کاهش 33درصدی مصرف آب را دارد و ضد رسوب و مناسب آب های سخت است.
افزایش راندمان سرمایی، افزایش 11درصدی فشار هوا و دمندگی، بدون لرزش و صدا و بهره گیری از بهترین ورق های گالوانیزه و عایق کاری مطلوب از دیگر ویژگی های کولرهای اکستراست.
مدیرعامل این شرکت تولیدی با اشاره به اینکه تکنولوژی تولید کولرهای دوفازی اکسترا در انحصار سه کشور در جهان بود گفت: به علت فراوانی سفارش برای تولید این کولرها در بازار داخلی فعلا قبول سفارش های صادراتی این مدل امکان پذیر نیست اما از برخی کشورهای اروپایی و آسیایی درخواست هایی مطرح شده است.
آموزش علم فراتر از مرزها شرکت فناور دامینه پژوهشگران جوان با زمینه فعالیت «طراحی و تولید ربات های آموزشی برای دانش آموزان» هم نمونه ای دیگر از فعالان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان است که موفق به عقد قرار داد با نماینده مدارس کرکوک عراق در زمینه آموزش طراحی و ساخت ربات های دانش آموزی شد .
این شرکت با برگزاری نخستین دوره مسابقات بین المللی رباتیک دانش آموزی در سلیمانیه عراق در آبان ماه سال جاری و جلب نظر مسئولان مربوطه در این کشور موفق به عقد قرارداد با نماینده مدارس کرکوک شد.
شرکت فناور دامینه پژوهشگران جوان همزمان با تولید ربات های آموزشی، به دانش آموزان علاقمند آموزش های لازم برای ساخت ربات را نیز ارائه می دهد.
پنج هزار شرکت دانش بنیان ۴۰۰ هزار شغل ایجاد کردندوزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رشد شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری کشور در 6 سال گذشته گفت: حدود پنج هزار شرکت با اشتغالزایی تقریبی ۴۰۰ هزار نفر، ۸۴۶ میلیون دلار صادرات داشتند.
منصور غلامی می گوید : این میزان صادرات بعد از تامین نیازهای داخلی انجام گرفت و ظرفیتها خیلی بیشتر از این است.
وی با بیان اینکه ۱۹۸ مرکز رشد علمی در دانشگاه ها و ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت دارند، اضافه کرد: باوجود تشدید تحریم هنوز برخی شرکتهای دانش بنیان بازار بین المللی دارند.
اقتصاد آینده ایران برپایه علم و فناوریشرایط اقتصادی در حال تغییر است و در آینده نزدیک علم و فناوری، جای اقتصاد مبتنی بر بودجه نفت را خواهد گرفت.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه چهار سال گذشته در زمینه نسل جدید اقتصاد مبتنی بر شرکت های دانش بنیان، فعالیت های چشمگیری صورت گرفته معتقد است به زودی این نسل و به طور کلی کارآفرینی بر مبنای علم و فناوری قدرت اول اقتصاد ایران خواهد شد.
وی با اشاره به این که وضعیت علمی و اقتصادی در جهان بر مبنای مفاهیم جدید شکل گرفته است گفت : محیط های کسب و کار سنتی رفته رفته جای خود را به استارتاپ ها می دهد و پارک ها و شهرک های علمی و تحقیقاتی با تولید علم ، نقش ویژه ای در اقتصاد ایفا می کنند.
سورنا ستاری گسترش پارک ها و شهرک های علمی و فناوری را به عنوان تحولی در حوزه آموزش برآورد کرد و افزود : شهرکهای علمی و فناوری محور توسعه و پیشرفت به شمار می روند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد : در پنج سال آینده برترین شرکت ها، استارتارپ هایی هستند که با استفاده از نسل جوان، دست به کارآفرینی می زنند.