به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو،همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روزنامه اسلوبوجنیه چاپ سارایوو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور مصاحبهای انجام داد. سفیر کشورمان در این مصاحبه به تشریح مسائل مرتبط با روابط دو کشور و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات مهم منطقهای و جهانی پرداخت.
محمود حیدری سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین با تاکید بر ویژگی مردمی بودن انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران، انقلابی کاملاً مردمی و بدون هرگونه وابستگی به خارج بود و امسال چهل و یکمین سالی است که نظام برخاسته از این انقلاب، مسیر خود را طی نموده و این راه را با جدیت نیز ادامه خواهد داد.
حیدری یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را استقلال سیاسی برشمرد و افزود: استقلال سیاسی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب ماست و این افتخار بزرگی برای مردم ایران است.
سفیر کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص شخصیت و جایگاه سردار شهید سلیمانی گفت: سردار سلیمانی برای مردم ایران و ملتهای منطقه خاورمیانه شخصیتی شناخته شده و مورد احترام همه جناحهای سیاسی و پیروان همه مذاهب و ادیان است و آمریکا، اروپا و همه جامعه بینالمللی نیز بخشی از امنیت کنونی خویش را مدیون سردار سلیمانی برای نقش ویژه او در شکست داعش و مقابله با افراط گرایی در خاورمیانه هستند.
حیدری تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی باعث تقویت وفاق در میان مردم شد و اتحاد ملت بزرگ ایران و عراق و دیگر ملتهای منطقه را افزایش داد و همانطور که آقای ظریف وزیر خارجه ایران گفتند: قاسم سلیمانی به عنوان یک شهید به مراتب موثرتر از سردار سلیمانی است.
حیدری با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی دو کشور ایران و بوسنی گفت: در حوزه اقتصادی تجار بوسنیایی میتوانند از طریق ایران به بازار آسیا دسترسی پیدا کنند و بازرگانان ایرانی از طریق بوسنی و هرزگوین میتوانند به بازار تجاری اتحادیه اروپا دسترسی داشته باشند و همانطور که قبلاً نیز گفته ام، ظرفیتهای اقتصادی دو کشور بسیار بیشتر از سطح کنونی است و فرصتهای زیادی پیش روی دو کشور در عرصه اقتصادی خصوصاً در حوزههای انرژی، پتروشیمی، موارد معدنی، محصولات کشاورزی و غذائی، صنایع مختلف و گردشگری وجود دارد.
وی افزود: ایران در زمینه برخی فناوریهای نوین جزو کشورهای پیشرو در دنیاست و در این عرصه نیز آمادگی انتقال تجارب به بوسنی هرزگوین وجود دارد.
حیدری در پاسخ به پرسشی در خصوص چشم انداز مناسبات ایران و آمریکا گفت: توافق هستهای نقش سازندهای در بهبود مناسبات ایران و غرب ایفا کرد و التزام کامل همه طرفها به تعهدات میتوانست در استمرار این مسیر موثر باشد، اما خروج یکجانبه آمریکا از برجام که در واقع این خروج منشا همه تنشهای کنونی است نشان داد که این دولت آمریکاست که به قوانین جهانی و حقوق بین الملل بی توجه بود و ناقض تعهدات بین المللی است. از جانب ایران همواره آمادگی انجام مذاکرات در چارچوب کمیسیون مشترک برجام که از مشروعیت بین المللی برخوردار است وجود داشته است لیکن تاکید ما بر این بوده که ایالات متحده اگر مایل به حضور در این مذاکره است باید تمامی تحریمهای ظالمانه را لغو و اقدامات غیر قانونی را جبران نماید. ما همچنین در برجام انتظارات بیشتری از شرکای اروپایی در راستای ایفاء تعهداتشان داشتیم که بنظر میرسد فشارهای بیرونی وارده و ضعفهای درونی مانع از پایبندی کامل آنها به تعهداتشان گردیده است و بدیهی است در شرایطی که ایران از مزایای التزام به توافقنامه هستهای بهرهمند نشده است انگیزهای برای پایبندی یکجانبه به همه تعهداتش را ندارد. البته همانگونه که بارها تاکید شده ایران همچنان عضو برجام است و به محض اجرای کامل تعهدات از جانب سایر شرکاء اجرای جامع تعهدات خود را از سر خواهد گرفت.