به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، فعالان حقوق بشر در انگلیس از اینکه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به منظور اعمال قوانین جدید ضد تروریسم در این کشور، حقوق بشر را نقض میکند ابراز نگرانی کردند.
روزنامه مترو نوشت: نخست وزیر انگلیس در صدد است کنوانسیون حقوق بشر اروپایی را زیر پا بگذارد تا بتواند قوانین جدید ضد تروریسم را در انگلیس اجرا کند. به نوشته این نشریه انگلیسی، شامی چاکرابارتی (Shami Chakrabarti)، فعال حقوق بشر از حزب کارگر و دادستان کل در دولت سایه انگلیس به منظور دفاع از حقوق بشر میخواهد در برابر بوریس جانسون رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس بایستد و مبارزه کند. دولت انگلیس پس از حمله تررویستی روز یکشنبه این هفته در جنوب لندن که به زخمی شدن دو رهگذر با ضربات کارد و کشته شدن عامل حمله تروریستی به دست پلیس منجر شد، در صدد است با لغو کنوانسیون حقوق بشر اروپایی، قوانین شدیدتری را علیه مظنونان به فعالیتهای تروریستی در انگلیس اجرا کند.
سازمان حقوق بشر لیبرتی (Liberty) در انگلیس نیز این اقدام دولت را "خطرناک" نامید.
دولت انگلیس این هفته در نظر دارد با اجرای مقرراتی، مانع آزاد شدن محکومان به فعالیتهای تروریستی، پس از گذراندن نیمی از دوران محکومیت شود و اگر فعالان حقوق بشر به استناد کنوانسوین حقوق بشر اروپایی بخواهند مانع دولت شوند، بوریس جانسون ممکن است انگلیس را از این کنوانسیون خارج سازد. در صورت اعمال این مقررات، حدود ۲۲۰ محکوم به فعالیت تروریستی که اکنون در زندانهای انگلیس به سر میبرند، نخواهند توانست پس از گذراندن نیمی از دوران محکومیت خود، آزاد شوند و قانون، عطف به ما سبق خواهد شد.
انگلیس به همراه ۴۶ کشور دیگر اروپایی، عضو کنوانسیون حقوق بشر اروپایی است و براساس این کنوانسیون، کشورهای عضو فقط در موارد اضطراری همچون جنگ یا مواردی که زندگی مردم کشور را تهدید کند، میتوانند این کنوانسیون را لغو کنند.
روزنامه سان نوشت بوریس جانسون مایل است محکومان تروریستی، حتی پس از پایان دوران محکومیت و زندان نیز باز هم در زندان بمانند.
عصر یکشنبه این هفته، سودش امان، جوان ۲۰ ساله انگلیسی، با ربودن یک کارد بزرگ از یک فروشگاه، به مردم حمله کرد که در جریان آن، دو نفر، یک زن و یک مرد، زخمی شدند. مهاجم، "سودِش اَمان" نیزلحظاتی پس از حمله، به ضرب گلوله پلیس لباس شخصی، کشته شد. اکنون مشخص شده است در چارچوب "عملیات پیشگیرانه ضد ترور"، نیروهای امنیتی و پلیس مسلح لباس شخصی انگلیس که فقط یک دقیقه پس از چاقوکشی سودش امان وی را کشتند، ۲۰ نفر دیگر را که از زندان آزاد شده اند، شبانه روز زیر نظر دارند.
به گفته پلیس انگلیس، "سودِش اَمان"، با سابقه محکومیت به خاطر جرایم تروریستی با انگیزههای اسلامگرایانه بوده که اخیرا از زندان آزاده شده وبه صورت مداوم زیر نظر مأموران امنیتی ضد ترور انگلیس قرار داشت.
مادر این جوان انگلیسی گفته است پسرش در زمان زندانی بودن در زندان امنیتی بلمارش در انگلیس، افراطی شده است.
در پی حمله تروریستی در جنوب لندن در روز یکشنبه این هفته، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد دولتش در صدد است در برابر افراد محکوم به جرایم تروریستی، تغییرات اساسی پدید آورد.
به گزارش رسانههای انگلیس، اکنون ۲۲۴ نفر به اتهام دست داشتن در فعالیتهای مرتبط با تروریسم، در زندانهای انگلیس به سر میبرند که اغلب آنان (۱۷۳ نفر) از افراطیون و ۳۸ نفر نیز از گروههای راست افراطی و نژادپرست به شمار میروند.
پیشتر مقامات پلیس انگلیس از اینکه سه هزار مظنون به فعالیتهای تروریستی در این کشور حضور دارند ابراز نگرانی کردند