گزارش اختصاصي
ایران در مسیر توسعه فضایی
فقط ۶ کشور دارای پایگاه فضایی برای پرتاپ ماهواره هستند و اکنون ایران هفتمین کشور دارنده پایگاه فضایی در جهان است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نخستین پرتاپ ماهواره کاملا ایرانی با نام امید به فضا در بهمن ۱۳۸۷ صورت گرفت، خبری که در آن زمان حیرت دنیا را به همراه داشت و رسما اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران با این پرتاپ در ردیف ۱۰ کشور دارنده این علم قرار گرفته است.
بعد از این تاریخ هم ایران دستآوردهای فضایی متعدد دیگری داشت که دست یافتن به چنین فنآوری روز دنیا از مقولههای پیچیدهای برخوردار است.
ساخت ماهواره و پرتاب آن دارای چندین مرحله، از مراحل تحقیقاتی تا مراحل عملیاتی است که ایران اکنون در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد.
آنچه که در پرتاپ ماهواره به فضا نقش اصلی را ایفا میکند، ماهواره بر است، فنآوری مهم که چند سالی است متخصصان فضایی وزارت دفاع به آن دست یافته اند.
عمليات ساخت ماهواره بر در داخل برج متحرک انجام می شود. اين برج هزار و 100 تن وزن دارد و حدود 80 متر جابجا می شود.
دنيا پيش از اين از دادن اين فنآوری به همراه ماهواره بر به ما خودداری می کرد، اما اکنون به اين علم دست پيدا کرده ايم.
جمهوری اسلامی ایران همچنین در مرحله تحقیق توانسته است به یک موفقیت بزرگ دیگر دست پیدا کند و آن احداث یک پایگاه فضایی پیشرفته است.
به عبارت دیگر در دنیا فقط ۶ کشور دارای پایگاه فضایی برای پرتاپ ماهواره هستند که اکنون ایران هفتمین کشور دارنده پایگاه فضایی در جهان است.
حالا در ادامه همین مرحله تحقیقات، جوانان دانشگاهی یک ماهواره کاملا بومی با نام " ظفر " طراحی کرده اند و ساخته اند که به زودی به فضا پرتاپ میشود.
ماهواره " ظفر " با ۱۱۳ کیلو گرم وزن در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است که دور زمین را در ۹۴ دقیقه طی میکند و در مدت یک شبانه روز هم ۱۵ با دور زمین میچرخد.
نکته قابل توجه اينجاست که در پرتاپ پیش رو، هم ماهواره و هم ماهواره بر در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و فارغ از هر نتیجه در پرتاب، دستآورهای این عملیات یک گام مهم رو به جلو در مسیر توسعه فنآوری فضایی کشور محسوب میشود.
تمامی دستآوردهای فضایی در این چند سال، در اوج تحریمها بدست آمده است که این نماد خودباوری و خودکفایی است.