به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، معاون درمان تامین اجتماعی کردستان روز پنجشنبه در آیین بهره برداری از این طرحها گفت: طرح تغییر کاربری بلوک زایمان بر اساس الگوی LDR بیمارستان تامین اجتماعی سنندج با ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار ایجاد شده که شامل ۱۵ میلیارد ریال برای توسعه و ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای تجهیزات پزشکی است.
![بخش LDR بیمارستان تامین اجتماعی سنندج افتتاح شد بخش LDR بیمارستان تامین اجتماعی سنندج افتتاح شد](/files/fa/news/1398/11/17/4485295_939.jpg)
هوشنگ فولادی اظهار داشت: این بخش به مساحت ۵۱۵ مترمربع دارای پنج اتاق زایمان و یک اتاق ایزوله است که با تغییرات ایجاد شده در آن ارتباط منطقی و استاندارد فضای بلوک زایمان و بخش NICU (مراقبتهای ویژه نوزادان) ایجاد و بر این اساس مشکل انتقال نوزادان به بخش مذکور در صورت نیاز مرتفع شده است.
وی اضافه کرد: این طرح با توجه به سیاستهای طرح تحول نظام سلامت در راستای ارتقای سلامت مادران، افزایش جمعیت و افزایش زایمان طبیعی طرح احداث بخشهای LDR در بیمارستان تامین اجتماعی سنندج اجرایی شد.
فولادی در تعریف بخش LDR یادآور شد: این بخش به مکانهایی در زایشگاهها گفته میشود که هر مادر در فضایی با امکانات رفاهی و بهداشتی جداگانه از تختهای بستری با حفظ حریم خصوصی هنگام زایمان طبیعی استفاده میکند.
معاون درمان تامین اجتماعی سنندج تاکید کرد: در این بخشها شرایط زایمان فیزیولوژیک و زایمان بدون درد برای مادر فراهم میشود و به زایمان طبیعی مادران کمک بسزایی میکند.
فولادی با بیان اینکه طرح توسعه مرکز اورژانس بیمارستان تامین اجتماعی دیگر طرح افتتاح شده در ششمین روز از ایام دهه فجر است، افزود: برای توسعه این طرح ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده که شامل ۱۷ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال برای توسعه فیزیکی و هفت میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال برای تجهیزات پزشکی است.
وی یادآور شد: در این طرح یک هزار و ۴۴ متر مربع مساحت به همراه مرمت و بازسازی آزمایشگاه براساس چارت تشکیلاتی و بهبود روند کار و تقسیم بندی فضای فیزیکی براساس نوع خدمت انجام شده است.
فولادی گفت: با توجه به توسعه در آزمون مهر ۱۳۹۷ تعداد ۶ نفر پرستار، یک نفر بهدار برای این بخش جذب شده و در این توسعه ضمن بهینه سازی فضاهای تعریف شده در اورژانس براساس استانداردهای اعتبار بخشی، فضای سرپایی اورژانس از بستری کاملا جدا شده و ارتباز این ۲ بخش فقط از طریق تریاژ که در حد فاصل آنها قرار گرفته، امکانپذیر است.
معاون درمان تامین اجتماعی کردستان یادآور شد: قبل از توسعه تعداد تختهای بستری اورژانس ۱۰ تخت (هفت تخت بستری و سه تخت سرم تراپی) بود که با توجه به جداسازی اورژانس کودکان و ایجاد تخت ایزوله و نیز تخت بیماران اعصاب و روان و همچنین چیدمان تختهای بستری در قسمتهای حاد و تخت حاد، تختهای بستری به ۱۷ تخت و سرم تراپی به هفت تخت افزایش یافته که به احتساب ختهای مذکور مجموع تختهای اورژانس از ۱۰ تخت به ۲۴ تخت افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: همچنین در همین بازه زمانی با توجه تخصیص بخشی از فضای فیزیکی آزمایشگاه به طرح توسعه اورژانس بخش آزمایشگاه نیز بر اساس استاندارهای موضوعی بازمهندسی و ارتقا یافته و بر مبنای جداسازی فضاهای کلینیک سولوژی، پاتولوژی، میکروب شناسی مجددا بازسازی شود.
مدیریت درمان تامین اجتماعی کردستان هم اکنون دارای ۲ بیمارستان در شهرستانهای سنندج و سقز، یک پلی کلینیک تخصصی در شهرستان سنندج، ۲ درمانگاه تخصصی در شهرستانهای بیجار و قروه و ۲ درمانگاه عمومی در شهرهای مریوان و کامیاران است.