پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مالیات کمتر از ۷۰ درصد بر دخانیات از نظر ما تاثیر مطلوب را ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رئیسی در جمع خبرنگاران افزود: مالیات سال ۹۹ بر سیگار ۴۰ درصد تصویب شده است و سالانه ۵ درصد به آن اضافه خواهد شد که تا رسیدن به مالیات ۱۰۰ درصد بسیار زمان میبرد درحالی که پیشنهاد ما در سالهای گذشته مالیات ۵۰ درصد بر دخانیات و افزایش سالانه ۱۰ درصدی آن بود.
وی از مجمع تشخیص مصلحت نظام که استفساریه مجلس درباره قهوه خانهها را لغو کرد قدردانی کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، اضافه کرد: نرخ سیگار کمتر از یک دلار در هیچ کشور جهان مشاهده نمیشود و براساس پژوهشهای دقیق سازمان جهانی بهداشت مالیات بر دخانیات موجب کاهش مصرف آن میشود.
دکتر رئیسی گفت: سالانه ۷۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود که این رقم رو به افزایش است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران موفقیتهای چشمگیری در زمینه بهداشت در سطح جهان داشته است که مورد تشویق سازمان جهانی بهداشت نیز بوده است افزود: متاسفانه در دو زمینه مالیات بر دخانیات و شناسایی بیماران مبتلا به ایدز ضعیف عمل کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت باید ۹۰ درصد مبتلا به بیماری ایدز شناسایی شوند گفت: خوشبختانه میتوانیم ۹۰ درصد از بیماران شناسایی شده را زیرپوشش درمان قرار دهیم و ۹۰ درصد از درمان شدگان نیز بهبود مییابند.
رئیسی ادامه داد: به سبب پخت سنتی نان امکان تایید کیفیت به صورت مستمر وجود ندارد و این مشکل تنها با صنعتی شدن پخت نان برطرف خواهد شد.
وی افزود: کیفیت آردها نیز با سبوس کم و نامناسب است که ویتامینهای ب موجود در سبوس مصرف نمیشود و در فرهنگ ما نان سفید مرغوبتر است و گاه موجب استفاده از جوش شیرین در نانوایی هاست و نان تیره را که حاوی سبوس است نمیپسندیم.
رئیسی درباره اجرای پزشک خانواده نیز گفت: طرح نهایی پزشک خانواده در حال تدوین است و تا پایان ماه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نهایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در طرح پزشک خانواده معاون درمان، معاون آموزش و معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت همزمان همکاری میکنند گفت: در ابتدا ۴ دانشگاه پیشتاز، هر یک سه دانشکده دیگر را راهبری خواهند کرد و این تعداد به ۵ دانشگاه افزایش خواهد یافت به گونهای که تا سال ۱۴۰۰، ۲۰ دانشگاه (۷۸ درصد از جمعیت) تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
رئیسی افزود: در صورت تامین اعتبارهای مورد نیاز این طرح به صورت ۱۰۰ درصد در کشور اجرامی شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اجرای طرح پزشک خانواده به سبب نظم در نظام سلامت به اشتباه محدودیت تلقی میشود که باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.
رئیسی افزود: طرح پزشک خانواده با استفاده از پرونده الکترونیکی و همکاری داروخانه ها، آزمایشگاه ها، مراکز تصویربرداری و از همه مهمتر بیمهها در آن مشارکت دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: در طرف پزشک خانواده بخش خصوصی نیز به عنوان همکار مشارکت دارد و این از مزایای طرح است.
دکتر رئیسی افزود: سامانه سیب مجهز به نرم افزار نسخه نویسی در مطب شده است و طرح پزشک خانواده با استفاده از پرونده الکترونیک از سطح یک به سطوح دو و سه نیز گسترش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده هم اکنون در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر حدود ۲۰ میلیون از جمعیت کشور را پوشش میدهد گفت: تلاش ما پوشش ۵۰ میلیون شهروند ساکن در شهرهای بزرگ در طرح پزشک خانواده است.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ویروس کرونا شناخته شده نیست و میتواند از نظر ژنتیکی تاثیرات ناشناخته و غیر قابل پیش بینی داشته باشد افزود: تاکنون کودکان زیر ۱۰ سال به ندرت مبتلا به کرونا جدید شده اند و مردان بیشتر از زنان به این ویروس مبتلا میشوند.
تمام ایرانیان بازگشته از چین در قرنطینه اند
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمام ۵۷ ایرانی که از ووهان چین بازگشته اند در قرنطینه اند.
آقای دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری امروز گفت: این ۵۷ نفر که ۱۶ نفرشان خانواده هستند و یک کودک پیش از دبستان نیز در بین آنان است در قرنطینه هستند.
وی افزود: اگر آنان مبتلا به ویروس جدید کرونا شده باشند باید تا روز جمعه علائم آن مشخص شود.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: هر یک از این افراد در اتاق جداگانه و با امکانات بهداشتی مناسب در قرنطینه اند و روزانه یکبار معاینه میشوند.
آقای دکتر رئیسی افزود: تاکنون هیچ یک از آنان علائمی نداشته اند و تنها یک نفر به سبب اضطراب دارای لرزش شده بود که مشخص شد تب نیست.
وی گفت: این افراد به سبب تحصیلات و فرهنگ بالا و تمرین در محیط چین بسیار بهداشت شخصی را مراعات میکنند به همین سبب نگرانی از انتقال بیماری نداریم.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تمام افراد در قرنطینه از ماسک، گان و در صورت نیاز عینک استفاده میکنند و شوینده به اندازه کافی در اختیار آنان قرار دارد.
آقای دکتر رئیسی گفت: یک تیم پزشکی هر روز بیماران را معاینه میکند.
وی اضافه کرد: تیم اورژانس، تیم مبارزه با بیماری، تیم بهداشت محیط نیز در این قرنطینه حاضرند تا در صورت نیاز وارد عمل شوند.
این متخصص بهداشت با بیان اینکه دوران نهان ویروس کرونای جدید ۳ تا ۵ روز است گفت: اگر علائم کرونا تا روز جمعه مشاهده نشود ممکن است روز شنبه آزمایش اولیه از افراد در قرنطینه که ۵۷ نفر هستند، انجام خواهد شد.
آقای دکتر رئیسی اضافه کرد: ۶۵ عراقی، ۲۵ سوریهای و یک لبنانی در پرواز قرنطینه ایرانیان حضور داشتند که پیش از پیاده شدن از هواپیما بلافاصله پس از قرنطینه ایرانیان پرواز به عراق رفت.
وی گفت: تاکنون هیچ موردی از کرونای جدید در ایران مشاهده نشده است.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سرما خوردگیهای معمولی از دو نوع ویروس است که یکی از آنها کروناست.
آقای دکتر رئیسی با بیان اینکه تا سال ۲۰۰۲ کروناها خطرناک تشخیص داده نشده بودند گفت: در سال ۲۰۰۲ بیماری سارس که از خفاش به گربه منتقل شده بود و با خوردن گربه به انسان منتقل شد در چین شیوع یافت و تا پیش از آن چهار نوع کرونا که تنها عامل سرماخوردگیها و آنفلوآنزاهای معمولی بود شناخته شده بود.
وی افزود: در سال ۲۰۱۶ یک نوع کرونای جدید در عربستان کشف شد که از خفاش و خرماهایی که خورده بود به شتر منتقل شده و از لبنیات و گوشت شتر به انسان منتقل شده بود که نام آن مِرس گذاشته شد.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون در سال ۲۰۱۹ این ویروس ناشناخته که کرونای جدید (اِن کرونا) مشاهده شد که به سبب ناشناخته بودن ویروس، نبود داروی درمان آن و نبود واکسن نگران کننده شده است.
آقای رئیسی افزود: این کرونا تنها سه درصد موجب مرگ میشود که بسیار کمتر از بیماریهای سارس و مِرس است که پیش از این شیوع یافته اند.
وی با اشاره اینکه سارس دیگر در جهان مشاهده نشده، اما مِرس در عربستان هنوز هم وجود دارد گفت: ۷۰ درصد این کرونای جدید شبیه سارس است.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: آزمایشهای مربوط به کرونا در کشور به صورت مرحلهای است، ابتدا آزمایش در زمینه اینکه نوع کرونا است یا نه و اگر کرونا بود آیا کرونای جدید است یا نه مراحلی است که در آزمایش به آن توجه میشود.
آقای دکتر رئیسی با بیان اینکه هر چند موارد مشکوکی از کرونا در بیمارستانهای مختلف بستری شده اند، اما تاکنون موردی از کرونا در کشور مشاهده نشده است گفت: به مردم اطمینان میدهم در صورت مشاهده کرونا اطلاع رسانی دقیق و کامل همچون آنفلوآنزا داشته باشیم.
وی در باره آنفلوآنزا نیز در کشور نیز افزود: خوشبتخانه موج نخست آنفلوآنزا (اچ وان ان وان) به پایان رسیده است و پیش بینی میشود موج دوم با شیب ملایم و تغییر آنفلوآنزا ازای به نوع بی که با علائم بیماری کمتری همراه است را در پیش داشته باشیم.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا شبیه کروناست بنابراین موارد مشکوک برای اطمینان ۴۸ ساعت در بیمارستان بستری میشوند تا دو مرحله آزمایش مربوط به تشخیص کرونا برای بیمار انجام شود و تاکنون مورد کرونای جدید در ایران مشاهده نشده است.
آقای دکتر رئیسی افزود: شیوع کرونای جدید بسیار زیاد است، اما مرگ و میر در آن کم است و ابتلای کودکان زیر ۱۰ سال نیز به ندرت ندیده شده و بیشتر مرگ و میرها بیماران دارای بیماریهای زمینهای بوده اند که میانگین سنشان ۶۰ سال بود.
وی گفت: این بیماری تاکنون در خارج از چین تنها یک مورد کشته داشته است که آن فرد نیز چینی الاصل بوده است.
افتتاح ۸۰۰ طرح بهداشتی و درمانی تا پایان سال
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان امسال ۸۰۰ طرح بهداشتی، درمانی در کشور به بهره برداری میرسد.
آقای دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری دهه فجر در ستاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت پرداخت و گفت: سال ۹۵ بالغ بر ۵ هزار طرح بهداشتی، درمانی در کشور تعریف شد که تا پایان سال ۹۷ بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ طرح به بهره برداری رسید.
وی افزود: امسال هزار و ۵۰۰ طرح که هزار طرح از آن در روستاها و ۵۰۰ طرح نیز در مناطق محروم است؛ شامل خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراکز جامع سلامت در حال ساخت و ساز هستند که تا پایان امسال حدود ۸۰۰ طرح تمام و افتتاح میشوند.
آقای دکتر رئیسی گفت: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هر هفته ۵۰ طرح را افتتاح میکند که عمده این طرحها بهداشتی است. تا پایان شهریور سال ۹۹ نیز ۶۷۰ طرح که پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی دارند نیز به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۷ هزار و ۷۶۵ خانه بهداشت، ۴ هزار و ۳۰۰ پایگاه سلامت و ۴ هزار و ۱۲۸ مرکز جامع سلامت در کشور فعال هستند، بیان کرد: در این مراکز ۳۰ هزار بهورز، ۲۲ هزار مراقب سلامت، هزار و ۴۰۰ کارشناس تغذیه و هزار و ۵۷۰ کارشناس سلامت روان مشغول به کار هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برنامههای مهم حوزه بهداشت را اجرای طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»، احداث خانههای بهداشت عشایری، مدارس عاری از پوسیدگی دندان و ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و استقرار مدل پزشکی خانواده در کشور اعلام کرد و گفت: طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» در چهار استان شروع شده و تا سال آینده در سراسر کشور فراگیر میشود.
وی افزود: ۱۶۰ خانه بهداشت عشایری طی تفاهمنامه با سازمان امور عشایر تا آبان سال ۹۹ راه اندازی میشوند و تا پایان سال ۹۹ به ۲۴۰ خانه بهداشت خواهد رسید.
آقای دکتر رئیسی گفت: طرح مدارس عاری از پوسیدگی مربوط به دانش آموزان پایه ششم نیز در حال اجراست و تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است. امیدواریم در چند دانشگاه علوم پزشکی تا پایان اسفند امسال جشن عاری از پوسیدگی را برگزار کنیم.
وی اقدامات حوزه بهداشت در سیل اوایل فروردین امسال را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۲۵ استان درگیر سیل بودند و در ۱۴ استان سیل آمد. خوشبختانه هیچ اپیدمی از بیماری در این مدت رخ نداد و اقدامات شبانه روزی همکاران بهداشتی مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفت.
آقای دکتر رئیسی ادامه داد: در این سیل هیچ مادر بارداری بدون خدمت نماند. حتی یک نمونه تزریق واکسن به کودکان و افراد در معرض خطر به تعویق نیفتاد. تمام مراقبتها در محل توسط بهورزان به خدمات گیرندگان ارائه شد.
وی یادآور شد: امسال همچنین همایش سالانه سازمان منطقهای بهداشت در تهران برگزار شد و شرکت کنندگان میزان رضایت خود از این برگزاری را در بخشهای مختلف بیش از ۹۵ درصد اعلام کردند.
وی در پایان به اقدامات حوزه بهداشت در مراسم اربعین، حج، راهیان نور، تعطیلات نوروز و ارتحال امام اشاره کرد و گفت: فقط در اربعین بالغ بر چند میلیون از عاشقان اباعبداله از کشورما به عراق میروند و از کشورهای همسایه برای رفتن به عراق وارد ایران میشوند و هنگام ورود و خروج تحت حفاظت اقدامات به موقع و مناسب بهداشتی، درمانی قرار میگیرند.