پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، با اشاره به شیوع عفونتهای ویروسی چشمی، گفت: فقط با رعایت بهداشت فردی و جمعی میتوان از شیوع این ویروسها پیشگیری کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمود جباروند در آستانه برگزاری چهارمین همایش چشم پزشکی بهاره، با اشاره به شیوع عفونتهای ویروسی چشمی در فصل سرما، گفت: در فصل سرما عفونتهای ویروسی چشمی یا «آدنو ویروس» در بعضی مواقع چشم را مبتلا میکند و باعث میشود کدورتهایی در سطح قرنیه چشم ایجاد میکند که باعث کاهش دید بیمار، ترس از نور و احساس جسم خارجی در چشم میشود.
وی با توصیه به مردم در مراقبت از سلامت چشم ها، افزود: افرادی که دچار عفونتهای تنفسی هستند و سرماخوردگی دارند و این عفونت به چشمهای آنها سرایت کرده است، باید استراحت کامل داشته باشند و از حضور در محیطهای پر جمعیت اجتناب کنند.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، ادامه داد: افرادی که دچار عفونتهای ویروسی چشمی میشوند، سعی کنند در مرخصی باشند و بهداشت فردی را رعایت کنند و از دست دادن و روبوسی با دیگران به مدت ۷ تا ۱۰ روز پرهیز کنند تا باعث انتشار آلودگی به افراد دیگر نشوند.
آقای دکتر جباروند تأکید کرد: ویروس عفونت چشمی خیلی مسری است و باعث آلودگی افراد دیگر میشود و مشکلات چشمی که ایجاد میکند، خیلی شدید است.
وی ادامه داد: سرماخوردگیهایی که به چشم میزند معروف به «آدنو ویروس» است که باید مراقبت شود.
آقای دکتر جباروند گفت: زمانی که در معرض هوای آلوده قرار میگیریم بهتر است لبه پلکها را با آب و شامپو بچه کامل شستشو شود، زیرا این کار باعث میشود تمام رسوبات آلودهای که روی پلک و مژه نشسته پاک شود و حساسیت چشم و تأثیرات آن در لایههای اشکی را کم میکند.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، با تأکید بر رعایت بهداشت فردی و شستن چشمها و دست نزدن بر روی پلکها و مژهها برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ویروسی چشمی، تصریح کرد: شیوع این عارضه در فصول سرما و تابستان بیشتر است و کودکان نیز به آن مبتلا میشوند و پدر و مادر از طریق کودک مبتلا و باعث آلودگی چشمی میشوند.
آقای دکتر جباروند ادامه داد: متأسفانه اینروزها این ویروسها زیاد شده است و فقط با رعایت بهداشت فردی و جمعی میتوان از شیوع آن پیشگیری کرد.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، با اشاره به خود درمانیهایی که بعضی خانوادهها عادت دارند، گفت: به هیچ وجه درمان خودسرانه نباید انجام شود و فرد مبتلا توسط چشمپزشک معاینه شود. البته، این عارضه چشمی خود به خود مهار میشود، ولی تجویز برخی داروها میتواند از بروز عفونتهای ثانویه جلوگیری کند.
آقای دکتر جباروند با خطاب قرار دادن خانوادهها و افرادی که دچار عارضه عفونت ویروسی چشمی میشوند، افزود: خودسرانه از قطرههای چشمی استفاده نکنید، چون باعث وابستگی میشود، زیرا در این قطرهها مواد نگهدارنده است که باعث حساسیت و ناراحتی بیشتر چشمی میشود، بنابراین، بهترین راه شستن چشمها است و اگر نیاز به قطره است باید سعی کنند از طریق چشم پزشک تجویز شود.