پخش زنده
امروز: -
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: نقشه راه تجاری سازی صمغهای بومی ایران با هدف شناسایی ظرفیتهای بالقوه این مواد در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تدوین شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات و فناوری؛ آقای قدیر رجب زاده افزود: منابع غنی صمغهای بومی در ایران جایگزینی مناسب برای صمغهای تجاری مورد استفاده در دنیا محسوب میشود از این رو برنامه ریزی برای بهره گیری از این منابع میتواند به رونق تولید در صنعت غذای کشور و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده منتج شود.
وی افزود: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای تحقق رسالت خود در زمینه ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی نسبت به شناسایی ظرفیتهای بالقوه بومی کشور اقدام کرده که تدوین نقشه راه تجاری سازی صمغهای بومی ایران بر این اساس در این مؤسسه انجام شده است.
آقای رجب زاده ادامه داد: خواص شیمیایی و عملکردی صمغها موجب کاربرد وسیع آنها در اغلب صنایع از جمله صنایع غذایی است و از آنجا که حجم زیادی از نیاز سالانه کشور به این ترکیبات از طریق واردات تأمین میشود، توجه به توسعه این صنعت اهمیت زیادی دارد.
وی به نبود تناسب تولید و تقاضای صمغهای طبیعی در کشور اشاره کرد و گفت: اقلیم گسترده و تنوع گونههای گیاهی، ایران را به یکی از قطبهای تولید انواع صمغ گیاهی تبدیل کرده که ظرفیت بالایی برای توسعه و تجاری سازی دارند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدف از تدوین سند تجاری سازی صمغهای بومی ایران را شناسایی این منابع و شناخت کاربردها و ظرفیتهای بالقوه آنها دانست و تأکید کرد: تحقیقات و پژوهشهای علمی متعددی در زمینه صمغهای بومی ایران انجام شده است، اما هیچ دستاورد مدون و جامعی درباره شناسایی منابع مختلف، چالشهای پیش رو و برقراری ارتباط بین مطالعات علمی و پیاده سازی جنبههای تجاری صمغهای بومی وجود ندارد، از این رو هدف از تدوین این سند، ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه طی مسیر، منابع و امکانات لازم، تقسیم کار در سطح ملی و الزامات این مسیر به صورت مشخص و روشن بیان شده باشد.
آقای رجب زاده در مورد اهمیت اقتصادی صمغهای بومی در صنایع غذایی گفت: صمغها از جمله افزودنیهایی هستند که در اغلب صنایع از جمله صنعت غذا کاربرد وسیعی دارد و میتوان آنها را جزء لاینفک با کاربرد گسترده در صنعت غذا دانست که از جمله برای تولید محصولات کم کالری و کم چرب مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع بالقوه صمغهای بومی در کشور و ایجاد برنامهای منسجم در خصوص تولید و فرآوری آنها میتواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد کشور و خودکفایی در زمینه تولید صمغها ایفا کند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خصوص چشم انداز اجرای این سند در کشور گفت: در این سند با تبیین زمینههای تولید، فرآوری و تجاری سازی صمغهای بومی راهکارهای توسعهای این حوزه ارائه شده است.
آقای رجب زاده افزود: به این منظور تمرکز مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه شناسایی و تعیین خواص عملکردی صمغهای بومی، تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم مرتبط با صمغها و نیز تأسیس شرکتهای دانش بنیان برای تجاری سازی و ایجاد ارزش افزوده از تولید صمغهای بومی مورد توجه قرار گرفته است.