پخش زنده
امروز: -
دهه پنجاهیها یادشان هست کلاسهای کوچک و نیمکتهای سه چهار نفره را و بچههایی که روی زمین کلاس مشق مینوشتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دهه پنجاهیها یادشان هست کلاسهای کوچک و نیمکتهای سه چهار نفره را و بچههایی که روی زمین کلاس مشق مینوشتند و مدرسهها جوابگوی تعداد بچهها نبودند.
جهاد سازندگی با پیروزی انقلاب اسلامی، مدرسه سازی را آغاز کرد؛ ساخت مدرسه حتی در محرومترین مناطق.
۱۱ سال بعد سازمان نوسازی مدارس شکل گرفت و مدرسه سازی شتاب بیشتری پیدا کرد.
خیرین مدرسه ساز نیز ۱۰ سال بعد با تشکیل مجمعی پا به عرصه مدرسه سازی گذاشتند.
۲۳ هزار مدرسه در مناطق محروم به همت افراد نیکوکار ساخته شد.
خیرین مدرسه ساز در این سالها ۱۰ هزار میلیارد تومان برای مدرسه سازی هزینه کردند.
در کنار تعهد خیرین با اختصاص ۴ میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی، ۷۰ درصد مدارس فرسوده را تخریب و نوسازی کرد؛ مدارسی با طرحهای ایرانی و اسلامی که حداقل ۵۵ سال عمر مفید دارند و مقاوم به زمین لرزه هستند.
سند این ادعا مدارس سالم مانده از زمین لرزه ورزقان در استان آذربایجان شرقی است.
مدارس خشت و گلی نیز باید جمع آوری میشدند.
سرانه فضای آموزشی حالا به همت سازمان نوسازی مدارس و خیرین مدرسه ساز از ۱.۵ متر مربع به ازای هر دانش آموز در قبل از انقلاب اسلامی به ۵.۲ متر مربع در سال ۹۸ رسیده است؛ یعنی چیزی حدود ۳.۵ برابر افزایش.
برای رسیدن به سرانه استاندارد، کلاسهای پیش ساخته به دورترین مناطق هم حمل شدند تا دانش آموزان در مناطق محروم نیز بدون مدرسه نمانند.
اکنون دیگر از آن کلاسهای تاریک و میزهای ۴ نفره کمتر خبری هست، مدارس دونوبته از ۵۰ درصد اول انقلاب به ۱۰ درصد امروز کاهش پیدا کردند و به همت سازمان نوسازی و خیرین مدرسه ساز، سالانه ۱۵ هزار کلاس درس تخریب و نوسازی و به جمع مدارس جدید ما اضافه میشوند در اول مهر و دهه فجر هر سال.
۹۰۰ مدرسه جدید در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد و بیش از ۱۲۰ هزار دانش آموز تحصیل را در مدارس نو و ایمن ادامه خواهند داد.