پخش زنده
امروز: -
فیلم سینمایی «روز صفر» در پی قهرمان سازی نیست بلکه در پی ادای دِین به قهرمانان امنیت این مرز و بوم است؛همانهایی که خالصانه کارشان را به نحو احسن انجام میدهند و برای از خود گذشتگیهای خود از جامعه طلبکار نیستند.
فیلم سینمایی «روز صفر» نخستین اثر سینمایی آقای «سعید ملکان» تهیه کننده نام آشنا در کسوت کارگردانی است؛ فیلمی که از همان ابتدای نمایش با قاببندیهای زیبا و خیرهکننده، مخاطب را مجذوب خود میکند، دیری نمیپاید که مخاطب خود را میان دار و دسته عبدالمالک ریگی در پاکستان و مشغول تماشای جاسازی مواد منفجره در انواع لوازم منزل میبیند، همانجایی که به بهانه تعلیم دروس دینی به بچههای کم سن و سال، عقاید تکفیری را آموزش و به مغز آنها تزریق و برای اقدامات انتحاری در شهرهای ایران آماده میکنند.
این فیلم با هزار و ۵۰۰ پلان به تلاش یک نیروی امنیتی زبده و همه فن حریف برای دستگیری عبدالمالک ریگی میپردازد که در مرحله «جاسوسی و شناسایی» محل اختفای او با ریتمی آرام و در مرحله «عملیات» برای دستگیری او با ضرباهنگی تند و هیجانی روایت میشود و همه اجزای فیلم به قدری اندازه و هماهنگ است که مخاطب را تا انتها میخکوب داستان میکند این در حالی است که موضوع تکراری و پایانش بر همگان عیان است.
کارگردانی آقای ملکان و درخشش همه عوامل فیلم به علاوه بازیهای درخشان آقای «امیر جدیدی» در نقش یک قهرمان امنیت، آقای «ساعد سهیلی» در نقش عبدالمالک ریگی و آقای مهدی قربانی در نقش یکی از چند صد نفر انتحاری شست و شوی مغزی شده آنقدر باورپذیر و کم نقص است که در مجموع فیلمی تمام عیار را رقم زده است.
فیلم سینمایی «روز صفر» قرار بود نام یک عملیات انتحاری سراسری در همه شهرهای مهم ایران باشد و نشان میدهد که خطر تا چه اندازه بیخ گوش همه ما بوده است و ما از آن بی خبر بوده و بیخبر ماندهایم، زیرا همه این نقشهها با مجاهدتهای یک قهرمان ملی نقش برآب میشود و این فیلم در صدد است زنگار بی خبری از این تلاشها را بزداید.
به بیان آقای ملکان خالق این اثر، فیلم به طور کامل بر اساس واقعیت ساخته شده است و در پی قهرمان سازی نیست بلکه در پی ادای دِین به قهرمانان امنیت واقعی این مرز و بوم است؛ همانهایی که خالصانه کارشان را به نحو احسن انجام میدهند و برای این از خود گذشتگی از جامعه طلبکار نیستند.
مرتضی اذانی
خبرنگار تحریریه علمی، فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما