پخش زنده
امروز: -
معاون رییس جمهور در رشت گفت: افزایش نقش زنان در امور اجرایی، اجتماعی، کارآفرینی، اشتغال اولویت دولت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان ؛ معصومه ابتکار در نشست شورای برنامه ریزی استان با تشریح برنامه های دولت برای افزایش نقش زنان در امور اجرایی، اجتماعی، کارآفرینی، اشتغال و اقتصاد تصریح کرد: تلاش برای افزایش حضور زنان در عرصه های مدیریت های اجرایی در دو سطح عالی و میانی از جمله اقدامات مهمی ست که در همین راستا اجرایی می شود.
وی میانگین مدیران اجرایی زن در مقایسه با کل مدیران دولتی در سطوح عالی و میانی را حدود 20 درصد اعلام کرد و گفت: این نسبت تا پایان دولت دوازدهم به 30 درصد خواهد رسید.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین اجرای طرح استاندارد سازی محصولات کشاورزی زنان در مناطق روستایی را دستاورد خوب دولت برای رونق اشتغال ، اقتصاد و کارآفرینی در حوزه ی زنان روستایی عنوان کرد و گفت: در این راستا تاکنون 48 برند محصولات کشاورزی زنان روستایی کشور به ثبت رسیده و مورد حمایت قرار گرفته و زنان روستایی و تولید کننده ی گیلان می توانند در این بخش مشغول شوند.
وی همچنین بر ضرورت افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و اجتماعی زنان در بستر حمایتهای جدی دولت برای تقویت تولید و ایجاد اشتغال و همچنین کاهش آسیبهای اجتماعی بویژه کنترل پدیده ی شوم طلاق، جلوگیری از کاهش نرخ رشد جمعیت و افزایش سالمندی تاکید کرد و افزود: طرح گفتگوی ملی خانواده از ابتکارات دولت برای ارتقاء همگام وضعیت زنان و خانواده در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به شمار می رود.
استاندار نیز در این نشست با تشریح برنامه های دولت در ارتقاء جایگاه زنان و خانواده در گیلان گفت: 624 زن مدیر گیلانی در دستگاههای دولتی، نشاندهنده پیشینه ی غنی فرهنگی استان در ابن بخش اس.
ارسلان زارع همچنین نرخ مشارکت اقتصادی زنان گیلانی را در سال 97 بیش از 21 درصد اعلام کرد و گفت: میانگین این رقم در کشور حدود 16 درصد است و فاصله ی معنادار این نقش آفرینی زنان گیلانی در عرصه ی اشتغال، اقتصاد و کارآفرینی را باید در روحیه ی تعامل و همدلی و ارتقاء دانش و مهارتهای فردی و تخصصی آنان جستجو نمود.
در نشست شورای برنامه ریزی گیلان همچنین سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده تصویب و توافقنامه ی طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی بین معاون رئیس جمهور و استاندار گیلان امضا شد.
سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده از جمله اولویتهای مورد تاکید دولت است که راهکارهای عملیاتی و مشخصی را برای بهبود شرایط خانواده به عنوان مهمترین و کوچک ترین نهاد اجتماعی مد نظر قرار می دهد و شاخص های اجتماعی مرتبط با زنان و خانواده را ارتقاء می دهد.