پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از اختصاص بودجه ویژه بیمه هنرمندان در سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، خانم پویا محمودیان در جلسه خبری امروز با اشاره به این که اختصاص بودجه ویژه بیمه هنرمندان برای نخستین بار انجام
میشود افزود: همچنین در مذاکراتی که با مسوولان صندوق توسعه روستایی و عشایری ریاست جمهوری انجام شد قرار است هنرمندان صنایع دستی که در شهرهایی با جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر سکونت دارند نیز مشمول بیمه شوند.
وی گفت: بیمه هنرمندان صنایع دستی پارسال پس از گذشت ۵ سال توقف دوباره برقرار شد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: پارسال ۸۱۲ نفر از هنرمندان و حدود ۴ هزار نفر از شاغلان صنایع دستی در روستاهای با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
خانم محمودیان تأکید کرد: بیمه ۸۱۲ نفری که پارسال تحت پوشش بیمه قرار گرفتند امسال نیز تمدید خواهد شد.
رتبه نخست در ثبت شهرهای جهانی صنایع دستی
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جمهوری اسلامی ایران با ثبت ۱۴ شهر و روستای جهانی صنایع دستی در رتبه نخست و کشور چین با ۷ شهر در جایگاه بعدی قرار دارد.
خانم پویا محمودیان امروز در نشست خبری که با حضور استانداران چند استان درباره ثبت جهانی شهرهای ایرانی در محل وزارت میراث فرهنگی برگزار شد با اشاره به اینکه کشور شیلی با چهار شهر در رتبه سوم قرار دارد، افزود: پس از شیلی، کشور هند با سه شهر در رتبه چهارم و کشور تایلند نیز در رتبه بعدی قرار دارد.
وی گفت:: هم اکنون ۲۳ شهر صنایع دستی شامل ۱۶ شهر و ۷ روستای ملی صنایع دستی در کشور ثبت شده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همچنین درباره روند ثبت جهانی شهرها و روستاهای جهانی در شورای جهانی صنایع دستی افزود: پرونده ۴ شهر و روستای جهانی صنایع دستی چندین بار برای این شورای جهانی ارسال و اصلاح شده است و پس بازرسی داوران این شورا از شهرها و روستاهای پیشنهادی، در نهایت این پروندهها ثبت شده است.
محمودیان از ارایه پیشنهاد برای ثبت بازارهای سنتی قزوین و خراسان جنوبی در شورای جهانی صنایع دستی نیز خبر داد و گفت:: با ثبت جهانی شهرها و روستاها شاهد افزایش اشتغال ارزش افزوده و گردشگر در این مناطق خواهیم بود.
وی ایجاد فروشگاه و بازارچههای دائم صنایع دستی ایران در کشور عراق را از دیگر برنامههای معاونت صنایع دستی دانست.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه هنر دستی و صنایع دستی تحریم پذیر نیست گفت:: با ثبت روستاها و شهرهای کشور در فهرست جهانی و اطلاع رسانی درباره این مناطق در سایتهای اطلاع رسانی شورای جهانی روند صادرات صنایع انجام میشود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
ثبت جهانی شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی
استاندار فارس از ثبت جهانی «شیراز» به عنوان شهر جهانی صنایع دستی در شورای جهانی صنایع دستی خبر داد.
عنایت الله رحیمی در جلسه خبری امروز که با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و مسئولان برگزار شد افزود: در شهر شیراز ۸۰ رشته صنایع دستی و ۲۰ هزار کارگاه شناسایی شده است.
وی گفت:: در استان فارس، شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت و شهر شیراز نیز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شده است.
استاندار فارس افزود: خاتم، کاشی هفت رنگ، منبت، معرق، شیشه گری، دستبافهای گلیم و گبه و هنرهای معماری و آینه کاری مهمترین هنرهای دستی استان فارس است.
رحیمی افزود: هم اکنون ۲۰۰ هزار نفر در استان فارس در بخش صنایع دستی فعالند که ۲۰ هزار نفر در شهر شیراز هستند.
وی تعداد فروشگاههای صنایع دستی را بیش از ۵۰۰ واحد اعلام کرد و گفت:: امسال ۵ میلیون دلار صنایع دستی از استان فارس صادر شده است.
ثبت جهانی تپه هگمتانه در آیندهای نزدیک
استاندار همدان از ثبت جهانی تپه هگمتانه در آینده نزدیک خبر داد.
سید سعید شاهرخی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه ۱۸۰۰ اثر طبیعی و تاریخی در استان همدان وجود دارد افزود: تاکنون ۱۰۶۰ اثر تاریخی و طبیعی ثبت ملی شده است.
وی گفت: تپه هگمتانه با ۳۳۰۰ سال قدمت تاریخی به عنوان شهر تاریخی با طولانیترین شهر دائم تاریخی در آینده نزدیک ثبت جهانی خواهد شد.
استاندار همدان همچنین از ثبت جهانی شهر ملایر به عنوان شهر جهانی هنر منبت مبل خبر داد و افزود: هنر منبت ملایر شهرت جهانی دارد و هم اکنون حدود ۹ هزار نفر در ۴۳۰۰ کارگاه در حوزه هنر منبت مبل فعال اند.
شاهرخی گفت:: در آینده نزدیک، شهرستان تاریخی تویسرکان نیز به عنوان منبت گل ریز به عنوان شهر ملی ثبت خواهد شد.
وی افزود: امسال محصول انگور ملایر نیز به عنوان میراث کشاورزی جهان ثبت شده است.
شهر قاسم آباد استان گیلان و استان زنجان به عنوان شهرهای جهانی هنرهای دستی
شهر قاسم آباد استان گیلان و استان زنجان به عنوان شهرهای جهانی هنرهای دستی «چادرشب بافی» و «نقره ملیله کاری» ثبت جهانی شد.
شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان گیلان در نشست خبری امروز گفت:: با ثبت جهانی روستای قاسم آباد به عنوان شهر جهانی چادرشب بافی شاهد حفظ این هنر دستی و سنتی در این روستا و مهاجرت معکوس بوده ایم.
وی افزود: با ثبت جهانی این هنر دستی روستایی، شاهد افزایش ورود گردشگر داخلی و خارجی در روستای قاسم آباد خواهیم بود.
امیر ارجمند مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی زنجان هم در این نشست با معرفی هنر دستی «نقره ملیله» گفت: هم اکنون هنر ملیله کاری زنجان ۵ نشان کیفیت بین المللی و ۲۷ نشان ملی دریافت کرده است.
وی افزود: یکی از خانههای ارزشمند تاریخی استان زنجان به عنوان خانه ملیله در استان زنجان ایجاد شده است.