پخش زنده
امروز: -
نظام هموویژیلانس در شش بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد استقرار یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این خبر گفت: طی فرایندهای نظام هموویژیلانس بررسی های لازم برای کاهش عوارض اهدای خون انجام می شود تا بیمار دریافت کننده خون با مشکلی پس از دریافت خون روبرو نشود.
دکتر هیرادفر با اشاره به اینکه تمام فرایند اهدای خون به بیمار طی سیستم و روند خاصی انجام می شود تا دریافت کننده خون دچار عوارض احتمالی دریافت خون نشود گفت: سازمان انتقال خون از ابتدایی ترین مراحل اهدای خون تا بررسی سلامت خون به روش "کراس مچ" را انجام می دهد و پس از ارسال خون به بیمارستان، خون مورد نظر در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن به بیمار نیازمند تزریق می شود.
وی با اشاره به اینکه در تمام بیمارستان ها نظام مراقبت از خون (هموویژیلانس) باید فعال باشد تا از عوارض احتمالی اهدای خون به بیمار نیازمند جلوگیری شود، عنوان کرد: سازمان انتقال خون نیز توسط بازرسان خود بر نحوه اجرای این نظام در بیمارستانها نظارت دارد تا بیماری پس از دریافت خون دچار عوارض نشود.
دکتر هیرادفر با بیان اینکه خون اهدایی پس از اعزام به بیمارستانها وارد آزمایشگاه می شود و به روش کراس مچ فرایند نگهداری خون در یک سیستم واحد مورد بررسی قرار می گیرد افزود: تمام این فرایندها تا لحظه تزریق خون به بیمار نیازمند ادامه دارد تا پس از تزریق بر اساس اطلاعات کامل خون بتوان از عوارض احتمالی مانند تب بالا جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: قبل از استقرار نظام مراقبت از خون تمام این اقدامات به صورت دستی وارد فرم می شد، اما با استقرار نظام تمام امور به صورت سیستمی و دقیق ثبت می شود.
مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برخی از بیماران به شکل اورژانسی و نیمه شب نیاز به خون پیدا می کردند؛ از همین رو پرستار بخش با سرعت بیشتر و دقت کمتری فرم های مربوط به خون را تکمیل می کرد؛ اما به این شکل تمام اطلاعات مربوط به خون به صورت سیستمی ثبت خواهد شد و برای بررسی عوارض اهدای خون اطلاعات کاملی در دست است.
دکتر هیرادفر بیان کرد: با استقرار نظام مراقبت از خون از عوارض تزریق در آینده جلوگیری می شود تا اهدای خون به بیمار با عوارض کمتری همراه باشد.
وی بیان کرد: در حال حاضر نظام الکترونیک مراقبت از خون در بیمارستانهای امام رضا(ع)، کلینیک ویژه بیمارستان قائم(عج)، شریعتی، دکتر شیخ، اکبر و کامیاب نصب و راه اندازی شده و در بیمارستان هاشمی نژاد نیز در حال حاضر در حال استقرار است.