به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز فارس،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت:بارندگیهای اخیر، باعث بهبود وضعیت ۴ تالاب این استان و احیای این زیست بومهای ارزشمند را افزایش داده، اگرچه هنوز وضعیت سه تالاب و دریاچه این استان مطلوب نبوده و بحرانی است.
حمید ظهرابی افزود: خوشبختانه دریاچه بختگان به عنوان دومین دریاچه بزرگ ایران، به واسطه بارشهای نسبتا مناسب و رهاسازی بخشی از حقآبه، تا ۴۰ درصد آبگیری شده و این میزان با توجه به خشکسالیهای مداوم سالهای گذشته بسیار مناسب است.
وی با بیان اینکه وضعیت دریاچه طشک نیز خوب است و حدود ۳۰ درصد آبگیری شده، ادامه داد: با توجه به خشکسالیهای چند سال گذشته ورود این میزان آب تا این موقع از سال به دریاچه امیدوارکننده است.
ظهرابی خاطرنشان کرد: نقشههای ماهوارهای چهارماه قبل این دو تالاب، ازآبگیری ۱۲۰۰ هکتاری تالاب طشک و همچنین آبگیری صفر درصدی تالاب بختگان حکایت میکند.
ظهرابی در خصوص وضعیت آبگیری تالاب کمجان نیز گفت: تالاب کمجان با حدود ۴ هزار هکتار وسعت حدود ۷۰ درصد آبگیری شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در مورد وضعیت دریاچه مهارلو، گفت: امسال به دلیل بارشهای مناسب در استان، دریاچه مهارلو هماکنون حدود ۷۰ درصد آبگیری شده، درحالی که طبق نقشههای ماهوارهای آبگیری این تالاب در دو ماه قبل فقط ۱۲۰ هکتار و در واقع ۱.۷۵ درصد بوده است.
ظهرابی در خصوص آبگیری تالابهای هیرم، هرم و کاریان نیز یادآور شد: تالاب هیرم با مساحت ۸۰۰۰ هکتار که در ۶۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان لار در جنوب استان و در مجاورت روستای هیرم واقع شده، رشد ۸۰ درصدی داشته است. تالاب هرم و کاریان نیز با وسعت ۱۰ هزار هکتاری در ۱۰۰ کیلومتری شهرستان لار قرار دارد و ارزیابیها نشان میدهد در مقایسه با پارسال ۴۰ درصد بیشتر آبگیری شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در عین حال از تداوم وضعیت نه چندان مساعد ۲ دریاچه کافتر و پریشان ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: متاسفانه ۲ دریاچه کافتر و پریشان همچنان خشک است.
ظهرابی با اشاره به اینکه تنها ۲۰ درصد دریاچه ارژن آنهم به شکل سطحی آبگیری شده است، گفت: تالابهای طشک، بختگان و کمجان، از مهمترین تالابهای کشور محسوب میشوند که بین چند شهرستان خرامه، استهبان، نیریز و بخشی از ارسنجان واقع و در کنوانسیون رامسر نیز ثبت شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: این تالابها زمانی وظیفه تامین رطوبت زمینهای کشاورزی و همچنین ایجاد تعادل بین آبهای زیرزمینی و سطحی را برعهده داشتند.