به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری تولید و تجارت ایران (شاتا)، وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی که یکی از ۷ محور برنامههای راهبردی این وزارتخانه بود، اقدامات مهمی از جمله تدوین برنامههای توسعه صادرات به ۱۵ کشور همسایه را انجام داد.
در این راستا دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات نیز مورد تدوین قرار گرفت و یک مدل تهاتر با هدف کاهش ریسکها و مشکلات ناشی از تحریم نیز طراحی و عملیاتی شد.
همچنین موافقت نامه تجارت ترجیحی میان کشورمان و اوراسیا در آستانه قزاقستان به امضا رسید که فرصت مغتنمی برای صادرکنندگان ایرانی را فراهم آورد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مدت بر روی صادرات به کشورهای عضو اروراسیا در کنار صادرات به ۱۵ کشور همسایه کار کرد و صادرکنندگان و بخش خصوصی را به توجه هر چه بیشتر به این موضوع تشویق کرد.
انعقاد ۲۲ توافقنامه صنعتی و تجاری میان ایران و عراق در این راستا ۲۲ توافقنامه صنعتی و تجاری با کشور عراق به امضا رسید و تفاهم نامه همکاری بین کشورمان و اقلیم کردستان عراق نیز امضا شد.
در راستای توسعه صادرات به عراق همچنین نمایشگاه دائمی ایران در کشور عراق تاسیس و راه اندازی شد.
از سویی دیگر ساخت کارخانه مشترک اتوبوس سازی با مشارکت شرکت آذرماش جمهوری آذربایجان و شرکت خصوصی عقاب جمهوری اسلامی ایران در جنوب باکو در دستور کار قرار گرفت.
تهیه طرح توسعه صادرات فرش دستباف به ۱۵ کشور همسایه هدف گذاری ۵ میلیارد دلاری برای تجارت بین ایران و پاکستان و تهیه طرح توسعه صادرات فرش دستباف به ۱۵ کشور همسایه از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه و تعمیق صادرات به کشورهای همسایه بوده است.
همچنین برای توسعه و تعمیق بیشتر صادرات، شرکتهای معتبر در کشورهای هدف صادراتی شناسایی و به صادرکنندگان معرفی شدند.
در این مدت، اما کشورمان رتبه نخست در اتحادیه صندوقهای ضمانت صادرات کشورهای اسلامی (اتحادیه امان) و همچنین کرسی بین المللی در اتحادیه صندوقهای ضمانت صادرات کشورهای اسلامی (اتحادیه امان) در سمت عضویت هیئت مدیره را نیز کسب کرد.