پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص هماتولوژی و پیوند سلول بنیادی مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی مرکز طبی کودکان گفت: فرهنگ سازی در زمینه اهدای سلولهای بنیادی از خروج بیش از ۱۳ هزار یورو ارز در ازای هر فرد از کشور جلوگیری میکند.
خانم دکتر مریم بهفر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در خصوص اهدای سلولهای بنیادی قدم نخست یافتن دهنده سلول بنیادی است که یک خانواده دهنده پیدا کنیم، زیرا اگر بیمار؛ خواهر، برادر، پدر، مادر و یا اقوام دارد باید از آنها برای اهدا سلول بنیادی استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در گام بعد اگر در خویشاوندان بیمار سلول مورد نظر را پیدا نکنیم سراغ بانک سلولی غیر خویشاوند میرویم.
این متخصص هماتولوژی و پیوند سلول بنیادی افزود: در کشور ما از چند سال پیش بانک سلولی غیر خویشاوند شکل گرفته است و براساس HLA نقشه ژنتیکی (تایپنیگ) بیمار، فرد را به مراکز بانک غیر خویشاوند ارجاع میدهیم.
وی با بیان این که اگر بیمار با یکی از اعضای این بانک همخونی داشت فرد را انتخاب میکنیم ادامه داد: فرد دهنده برای تعیین سلامت یک سری آزمایشهایی را انجام میدهد و آمپول سلول ساز دریافت میکند و سپس با تأیید همه مراحل به مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی مرکز طبی کودکان میآید و به دستگاه اهدای سلول بنیادی وصل میشود.
خانم دکتر بهفر گفت: در یک بازه زمانی ۲ ساعته فرد، اهدای سلول بنیادی میکند و سپس خون به او برمی گردد واقعیت این است که برخلاف تصور مردم دهنده هیچ چیزی از بدنش را از دست نمیدهد.
وی افزود: سلولهای بنیادی در بدن همه افراد وجود دارد و خاصیت تقسیم سلول و خودسازی دارد و هر چه از این سلولها از فرد اهدا کننده دریافت شود هیچ ضرر و ضعفی به اهدا کننده وارد نمیشود.
خانم دکتر بهفر گفت: حتی براساس اعلام بانک جهانی سلولهای بنیادی، اهدا کنندگان سلول بنیادی میتوانند برای اهدای سلول بنیادی دوباره اقدام کنند.
این متخصص هماتولوژی و پیوند سلول بنیادی ادامه داد: انجام پیوند سلول بنیادی درمانی هزینه بر است، اگر دهنده سلول بنیادی در خانواده نباشد، خانواده برای یافتن سلول از بانکهای جهانی باید هزینه زیادی در حدود ۱۳ تا ۲۰ هزار یورو پرداخت کند، اما مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی مرکز طبی کودکان با گسترش این بانک در کشور، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، حتی میتوانیم با صادرات سلول بنیادی سرمایه جذب کنیم.