با اجرای برگزیت
اختلافات عمیق در جامعه انگلیس
مخالفان در اسکاتلند بعد از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا با روشن کردن شمع به سوگواری پرداختند و به این رویداد اعتراض کردند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ د
ر مراسم پایان عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا، عدهای در این کشور به شادی و شماری به روشن کردن شمع و سوگواری پرداختند که نشان میدهد اختلاف در این جامعه بر سر باقی ماندن یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا، ادامه دارد.
واکنش مردم بلفاست به برگزیت
به اعتقاد برخی از مردم بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی، برگزیت چیزی را تغییر نمیدهد، اما باید ساختن آینده را شروع کرد.
یک روز پس از برگزیت یکی از بازنشستگان شهر بلفاست در باره آن گفت: «این احساسی شگفت انگیز است و اکنون همه چیز پایان یافته است,، اما آنها برای حل و فصل مسئله مرزی در دریای ایرلند احتمالا مشکل خواهند داشت. اما یک راه حلی پیدا خواهیم کرد».
یکی از مغازه داران بلفاست هم گفت: «خب، این فعلا چیزی را تغییر نمیدهد، من فقط خوشحالم که همه توانستند به توافقی برسند,، چون مسیر طولانی و سختی بود. باید شروع کنیم آینده را بسازیم».
اما به اعتقاد یکی دیگر از اهالی بلفاست اوضاع فرقی نکرده است. او گفت: «اوضاع فرقی نکرده است. من باز هم باید صبح امروز از خواب بیدار شوم، سرکار بروم و قبض هایم را پرداخت کنم پس واقعا برای مردم فرقی ندارد».
تظاهرات علیه جانسون در اسکاتلند
در پی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مردم در ادینبورو مرکز اسکاتلند در این خصوص و همچنین برای اعلام درخواست استقلال اسکاتلند تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یک روز پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اعضای یک سازمان حامی استقلال اسکاتلند روز شنبه در ادینبورو برای اعتراضات به بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گردهم آمدند. در حالی که ۵۱.۹ درصد از انگلیسیها در همه پرسی سال ۲۰۱۶ به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای داده بودند، ۶۳ درصد از اسکاتلندیها به باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا رای دادند.
اختلاف عمیق در جامعه انگلیس
به گزارش فرانس پرس؛ معترضان در اسکاتلند بعد از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا با روشن کردن شمع به سوگواری پرداختند و به این رویداد اعتراض کردند. انگلیس روز جمعه بعد از بحث و گفتگوهای بسیار سخت و طولانی به حدود نیم قرن عضویت خود در اتحادیه اروپا پایان داد تا مسیر مبهم خود را در جهان امروز به تنهایی تعیین کند. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در مواردی با اشک و ناراحتی و در مواردی هم با شادمانی و جشن همراه شد. اتحادیه اروپا هم درباره خروج انگلیس بی میل بود. هزاران نفر از شهروندان انگلیس با حضور در میدان پارلمان در لندن با اعلام خروج این کشور از اتحادیه اروپا به جشن و شادمانی پرداختند. البته برگزیت اختلافات عمیقی در داخل جامعه انگلیس ایجاد کرد. بسیاری از شهروندان انگلیس نگران عواقب پایان روابط طولانی این کشور با همسایگان آن هستند. همچنین بسیاری از شهروندان انگلیس که طرفدار اتحادیه اروپا هستند با روشن کردن شمع به خروج این کشور از اتحادیه اروپا اعتراض کردند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که از حامیان سرسخت خروج از اتحادیه اروپا بود بعد از اعلام رسمی خروج این کشور از اتحادیه اروپا تایید کرد که انگلیس در مسیر پیش رو بعد از برگزیت با موانعی مواجه خواهد شد. گروهی از ساکنان منطقه اسکاتلند هم با روشن کردن شمع به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعتراض کردند.
"سارا سیمونس" زن ۳۹ ساله اهل اسکاتلند که در مراسم روشن کردن شمع بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شرکت کرده بود گفت: "غمگینم. بسیار غمگینم. این به معنای تغییری بزرگ در هر بخشی از زندگی من است که همیشه بوده است. این تغییر ناگهانی و برخلاف خواسته ما انجام شد. این مسئله عمیقا مرا غمگین کرد. "
"کات لاورِنس" شهروند چهل و هشت ساله اهل اسکاتلند هم در این مراسم گفت: " من در سال ۱۹۷۲ زمانی که انگلیس به عضویت اتحادیه اروپا درآمد دو ساله بودم. این موضوع تمام آن چیزی است که من در همه زندگی ام آن را شناخته ام و در همه این سالها دادگاه حقوق بشر اروپایی حافظ حقوق ما بوده است. "
"استوارت ویلسون " شهروند ۶۰ ساله و بازنشسته اسکاتلندی هم در این خصوص گفت: "نه ما از انگلیس را رها نخواهیم کرد. ما انگلیس را ایجاد کرده ایم. کسانی مانند شاه جِیمز و دیگران در ایجاد انگلیس نقش داشته اند. نشانههای باستانی ما در هر جای انگلیس هستند. این مسئله سابقه ۳۰۰ ساله دارد. ما حتی در ایجاد اروپا هم نقش داشته ایم. ما اروپا را دوست داریم و همچنان با اروپاییها خواهیم ماند. "
انگلیس با برگزیت، آینده تضمین شدهای ندارد
شبکه الجزیره گزارش داد: انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا، آینده تضمین شدهای برای تحقق هدف دستیابی به رونق اقتصادی ندارد.
خبرنگار این شبکه گفت: طرفداران خروج از اتحادیه اروپا در انگلیس، با اشتیاق منتظر این لحظه بودند. انگلیس پس از حدود پنج دهه عضویت در اتحادیه اروپا، به طور رسمی از آن خارج شد. در شرایطی که انگلیس نخستین کشوری است که از اتحادیه اروپا خارج میشود، اما لندن از جمله نخستین کشورهایی بود که ایده تاسیس این اتحادیه را پس از جنگ جهانی دوم مطرح کرد.
طرفداران باقی ماندن در اتحادیه اروپا در انگلیس و اسکاتلند، با در دست گرفتن پرچمهای این اتحادیه، تظاهرات خاموش برگزار کردند تا ناراحتی عمیق خود را نشان دهند.
بیشترین چیزی که سیاستمداران انگلیسی بر آن تاکید دارند، درمان زخم برگزیت و متحد کردن جامعه است. اما امیدواری به دستیابی به آینده پررونق اقتصادی همچنان مشروط به مذاکرات مرحله آینده است.