به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران افزود: استانداری تهران در مسئله ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران، براساس ضوابط و قوانین و مقررات عمل میکند و طبق قانون باید جلوی آن را بگیریم و برای هرگونه ساخت و ساز باید جواز ساخت یا تغییر کاربری داشته باشند.
وی با بیان اینکه در بحث ساخت و ساز برخی مواقع جواز ساخت میگیرند، اما نسبت به افزایش بنا تخلف میکنند، گفت: موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز اگر در حریم شهرها باشد در کمیسیون ماده ۱۰۰ و خارج از حریم شهر در کمیسیون ماده ۹۹ به شکل جدی مورد بررسی قرار میگیرد، در همین راستا روال استانداری تهران بیشتر به سمت تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز است و کمتر به سمت جریمه میرویم.
استاندار تهران افزود: استانداری تهران به دلیل برگزاری جلسات متعدد و رسیدگی به این موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز و تخلفات، با افراد متخلف برخورد میشود و در واقع استان تهران رتبه اول را در برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه باید تدابیر پیشگیرانه اندیشیده شود تا قبل از ساخت و ساز غیرمجاز جلوی آن گرفته شود، گفت: با کوتاه کردن دست متخلفان در این حوزه از بیتالمال میتوان با هوشیاری و استفاده از ابزارهای نظارتی برای مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز به ویژه در مراحل اولیه گام جدی در مسیر مبارزه با فساد برداشت.
محسنی بندپی درادامه به شیوع پدیده ماشینخوابی در پایتخت اشاره کرد و افزود: مذاکراتی با استاندار استانهایی که بیشترین افراد آنها به ماشینخوابی در تهران روی میآوردند، صورت گرفته است تا زمینه اشتغال این افراد در آن استان فراهم شود.
وی با بیان اینکه زمینه برای اشتغال ماشینخوابها در استان مبدأ فراهم میشود، گفت: ریشه بسیاری از آسیبها و معضلات در استان تهران در حوزه مسائل اجتماعی است. در سالهای اخیر توجه چندانی به مسائل و موضوعهای اجتماعی صورت نگرفته است، اما هم اکنون با توجه به شرایط کنونی جامعه نیازمند اهتمام جدی در رفع مشکلات اجتماعی هستیم.
وی سپس با اشاره به کنترل پدیده ماشینخوابی، گفت: اخیرا در حوزه اجتماعی معضلی مهم گریبانگیر خانوادهها و در بعد وسیعتر در سطح جامعه شیوع پدیده کرده که آن نیز پدیده ماشینخوابی است که عمدتاٌ مربوط به افرادی است که از شهرستانها و استانهای دیگر برای یافتن شغل وارد تهران میشوند که در روز مشغول کار هستند و شب در ماشین استراحت میکنند.
استاندار تهران با تأکید بر فراهم کردن زمینه اشتغال برای این دسته از افراد در استان مبدأ، افزود: با ورود معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری تهران مذاکراتی با استاندار استانهایی که بیشترین افراد آنها به ماشینخوابی روی میآوردند صورت گرفته تا زمینه اشتغال این افراد در آن استان فراهم شود.
محسنی بندپی گفت: ریشه بسیاری از مشکلات و معضلات امروز استان تهران اجتماعی است که برای برطرف کردن آن نیازمند تغییر رویکرد و نگاه مدیران و دستگاههای اجرایی هستیم که با راهحلی اجتماعی اقدام جدی در این مسیر صورت دهند.
مرکز دفن پسماند استان تا پایان سال افتتاح میشود
استاندار تهران افزود: یکی از چالشهای مهم استان، مشکلات زیست محیطی به ویژه مدیریت پسماند است که با تعیین محلی مناسب پس از سالها، طرح جامع مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته است.
انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری به شناسایی کانونهای بوی نامطبوع در استان تهران اشاره کرد و افزود: در کارگروه آلودگی هوا شناسایی منابع و کانونهای بوی نامطبوع پایتخت در دستور کار قرار گرفت و برای هر کدام ضربالاجل مشخص شده است.
وی ادامه داد: فراخوان علمی و پژوهشی نیز اعلام شده تا به صورت علمی و تخصصی موضوع بررسی و سهم هر کانون مشخص شود تا هر کدام بر حسب سهمیه اقدامات لازم را انجام دهند.
استاندار تهران گفت: در زمستان به سبب کاهش فشار گاز برخی کارخانهها از سوخت فسیلی استفاده میکنند که سوختهایی نظیر مازوت، سولفور دارند و در زمان بوی نامطبوع نیز غلظت گاز سولفور بیشتر از همه بوده است.
وی به لزوم استفاده نکردن از سوختهای فسیلی اشاره کرد و گفت: به محض تغییر سوخت کارخانه سیمان کاهش بو را شاهد بودیم و در این زمینه کارهای لازم پیگیری میشود.
محسنی بندپی بر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تاکید کرد و افزود: افزایش کیفیت سوخت نقش مهمی در کاهش آلودگی دارد.
وی با بیان اینکه استانداری تهران برنامه علمی مدرنی جهت مقابله با آلودگی هوا پیگیری میکند، گفت: تنها منتظر باد و باران نیستیم، ۶۰ و هشت دهم آلودگی هوا مربوط به منابع متحرک است که در این میان ۳۸ درصد مربوط به خودروهای دیزلی، ۱۳ درصد خودروهای سواری، ۱۰ درصد موتورسیکلتها، ۱۷ درصد صنایع و ۹ درصد نیروگاهها میباشد.
محسنی بندپی ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد خودروهای گازسوز و دیزلی قدمت بالایی دارند و باید از رده خارج شوند. در همین زمینه قانون هوای پاک نیز عنوان کرده که خودروها بعد از یک سال نیاز به دریافت معاینه فنی دارد و بیش از ۱۰ سال نیز نباید کارکرد داشته باشند.
وی افزود: اگر ۳۸ درصد خودروهای دیزلی و ۱۰ درصد موتورسیکلتها نوسازی شود و حمل و نقل ناوگان مترو افزایش یابد و نوسازی حمل و نقل و ناوگان عمومی انجام شود به کاهش آلودگی هوا کمک میشود.
استاندار تهران گفت: میزان مصرف خودروهایی که کارخانجات ایران خودرو و سایپا تولید میکنند با استانداردهای جهانی فاصله دارد ضمن اینکه ارتقای کیفیت سوخت نیز نقش مهمی در کارگروه آلودگی هوا دارد و اقدامات لازم پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه مرکز دفن پسماند ویژه استان تهران تا پایان سال افتتاح میشود، افزود: یکی از چالشهای مهم استان تهران مشکلات زیست محیطی به ویژه مدیریت پسماند است که با تعیین محلی مناسب پس از سالها، طرح جامع مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار تهران ادامه داد: ۷۰ هکتار زمین برای ایجاد مرکز دفع پسماندهای صنعتی اختصاص پیدا کرده که زمین تملک شده و در اختیار پیمانکار قرار گرفته است.
محسنی بندپی گفت: باید نسبت به آماده سازی این زمین، کارهای لازم پیگیری شود که با برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال این مرکز افتتاح و به بهره برداری میرسد.
وی افزود: مرکز دفن پسماند ویژه استان تهران در اختیار دستگاههای ذیربط قرار میگیرد تا با بیخطرسازی پسماندهای ویژه اعم از پزشکی، صنعتی و معدنی، نسبت به دفن بهداشتی آن اقدام کنند.
استاندار تهران گفت: امیدواریم با رفع این معضل به صورت اصولی و جابجایی این مرکز به محل مناسب بتوان شرایط مطلوبی را از نظر محیط زیستی برای شهروندانی که در جنوب پایتخت زندگی میکنند فراهم کرد.
مراکز بهاران تا پایان سال به بهزیستی واگذار میشود
استاندار تهران گفت: با پیگیریهایی که انجام شده است تا پایان سال ۷ مرکز بهاران از سوی شهرداری به بهزیستی واگذار خواهد شد.
انوشیروان محسنیبندپی در نشست خبری به مسئله آسیبهای اجتماعی و اقدامات انجام شده استانداری در این حوزه اشاره کرد و افزود: آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد یکی از موضوعاتی است که در قالب تبصره ۱۶ و ۱۵ در استان تهران در دستور کار قرار دارد و در این خصوص اقداماتی انجام شده است.
وی ادامه داد: ظرفیت استان تهران در ارتباط با پذیرش معتادان متجاهر نسبت به گذشته افزایش یافته است و مشکلی درباره پذیرش این افراد نداریم.
بندپی به ظرفیت مازاد برای پذیرش معتادان متجاهر در استان تهران اشاره کرد و گفت: در ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هدف گذاری برای ارائه خدمت به این افراد و توانمندسازی آنها در دستور کار قرار گرفت که البته اقدامات پیشگیرانه در اولویت قرار دارد و در این خصوص برنامههایی انجام شده است.
استاندار تهران افزود: به طور مثال در گذشته شاهد تجمع معتادان متجاهر در محلههایی از جمله شوش، مولوی و هرندی بودیم، اما هماکنون این افراد در این محدودهها تجمع نمیکنند، ضمن اینکه در محلههای جدید مثل دره فرحزاد نیز در ارتباط با پاکسازی معتادان متجاهر اقدامات خوبی در هفتههای گذشته انجام شده است.
وی با تأکید بر صیانت از حقوق کودکان خیابانی، افزود: در رابطه با کودکان کار و خیابانی نیز اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است و در واقع ما در گذشته شاهد دوره معیوب در جمعآوری و پذیرش این کودکان بودیم. برای این امر نیازمند مشارکت و همراهی سازمانهای مردم نهاد و هم افزایی همه دستگاهها هستیم تا بتوان به نقطه ایدهآل در این راستا دست پیدا کنیم.
استاندار تهران با بیان اینکه بالغ بر ۷۵ درصد از این کودکان یا از اتباع بیگانه هستند و یا گواهی سکونت رسمی دارند، گفت: طبق بررسی انجام شده سال ۹۷ شاهد قاچاق کودک به کشور بودیم که با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته این پدیده کمتر شده است.
محسنی بندپی افزود: هماکنون هماهنگیهای خوبی بین سازمان بهزیستی، سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری تهران و فرمانداری نسبت به پذیرش کودکان کار و خیابانی و همچنین چرخه تحصیل آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی به اجرای طرح برگشت کودکان کار اتباع بدون قیم به کشورشان اشاره کرد و گفت: آنهایی که به صورت قاچاق به کشور وارد شدهاند از طریق اداره اتباع و وزارت امور خارجه به کشورشان بازخواهند گشت و ظرف ۳ الی ۴ ماه آینده شاهد اقدامات اجرایی در این حوزه خواهیم بود.
استاندار تهران افزود: در صیانت از حقوق کودکان خیابانی نیازمند مشارکت سازمانهای مردم نهاد و همافزایی همه دستگاهها هستیم.
وی ادامه داد: اکنون هماهنگی خوبی بین سازمان بهزیستی کشور، سازمان امور اجتماعی، معاونت سیاسی اجتماعی استانداری تهران و فرمانداری تهران انجام شده تا نسبت به پذیرش و اجتماع پذیر کردن این افراد اقدام شود.
محسنی بندپی گفت: کودکان اتباعی که قیم ندارند نیز نسبت به برگشت آنها اقدام میشود که در این زمینه هماهنگی لازم با اداره اتباع وزارت امور خارجه انجام شده است تا ظرف ۴ ماه آینده این اقدام جنبه اجرایی و عملیاتی به خود گیرد.
وی افزود: تهران شرایط خاص خود را در حوزه اجتماعی دارد بنابراین خبرنگاران و رسانهها در زمینه جمعآوری و ساماندهی کودکان کار میتوانند کمک حال ما باشند.
استاندار تهران درباره آمار ازدواج و طلاق در استان تهران، گفت: کارهای خوبی در حوزه کاهش طلاق در استان تهران انجام شده است که از آن جمله میتوان به آموزش پیش از ازدواج، حین ازدواج و فرزندپروری اشاره کرد و در واقع با این اقدامات شیب طلاق در کشور و تهران متوقف شده است و در استان تهران نیز نسبت به سال گذشته شاهد کاهش طلاق بوده ایم.
وی با اشاره به کنترل شیوه طلاق و کاهش آن در استان تهران گفت: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشیم افزایش تعداد ازدواجها در استان است و باید بتوانیم تعداد ازدواجها را افزایش دهیم. متأسفانه انگیزه ازدواج کاهش یافته است که البته این موضوع به مسائلی همچون زندگی تجملاتی و اشتغال جوانان بستگی دارد.
محسنی بندپی ادامه داد: باید بتوانیم با مشوقها و تسهیلات، میزان ازدواج در کشور را افزایش دهیم که البته در این زمینه اقداماتی شروع شده است که از آن جمله میتوان به افزایش وام ازدواج و تسهیلات در این حوزه اشاره کرد.
وی به آخرین وضعیت بازپسگیری مراکز بهاران توسط بهزیستی تهران، گفت: استانداری نقش حاکمیتی را در استانها به عهده دارد و این نقش در بعد نظارتی و عملکرد دستگاهها پررنگتر میشود که بر همین اساس و در پی مصوبات ستاد شورای عالی مبارزه با مواد مخدر که به ریاست رئیس جمهور اخیراً برگزار شد تکالیفی برای شهرداریها از جمله شهرداری تهران پیشبینی شد که بر اساس آن شهرداری مکلف شد تا ۷ مرکز بهاران در تهران را به بهزیستی واگذار کند.
محسنی بندپی افزود: پس از این مصوبه در ستاد شورای عالی مبارزه با مواد مخدر اعضای شورای شهر تهران احساس کردند که با این مصوبه قرار است مالکیت مراکز بهاران به بهزیستی داده شود که چنین مسئلهای مدنظر نبود و در واقع فقط سازمان بهزیستی مدیریت این مراکز را به عهده خواهد داشت که براساس پیگیریهای انجام شده تا پایان سال مراکز بهاران به بهزیستی تهران واگذار خواهد شد.
وی به اقدامات استانداری تهران درخصوص تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در رابطه با ویروس کرونا گفت: شب گذشته نیز جلسهای با حضور آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و وزرای مربوطه تشکیل و در این جلسه تمهیداتی در نظر گرفته شده است.
استاندار تهران افزود: تا این لحظه هیچ موردی از ویروس کرونا را شاهد نبودهایم، اما واقعیت این است که این ویروس خطرناک است و باید آمادگی داشته باشیم و براساس آمار این ویروس در ۳۰ استان چین و ۱۶ کشور منتشر شده است.
وی گفت: استانداری تهران نیز تدابیری را برای کارهای پیشگیرانه و تدابیر لازم اتخاذ کرده است.
استاندار تهران: شهرکهای صنعتی استان تهران نسبت به سال قبل ۱۸ درصد افزایش یافته است.
انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت دهه فجر با بیان اینکه هدف گذاری ما در سال ۹۸ حفظ اشتغال موجود و در مرحله بعد ایجاد اشتغال و رونق تولید بوده است، گفت: تلاش برای تکمیل طرحهایی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند، صورت گرفت و نسبت به سال ۹۷، شهرکهای صنعتی استان تهران ۱۸ درصد افزایش یافته است و در پاییز ۹۸ یکی از ۵ استانی بودیم که بیشترین کاهش نرخ بیکاری را داشتیم.
استاندار تهران به افتتاح ۱۰۵۰ طرح در صنعت آب و برق استان تهران اشاره کرد وگفت: مردم جنوب و جنوب شرق استان از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند.
وی افزود: با تخصیص اعتبار برای تصفیهخانه ششم تهران که به دستور رئیسجمهور صورت گرفته است، در خردادماه سال آینده خدمات رسانی مرحله نخست این تصفیهخانه برای ۲.۵ میلیون نفر مردم غرب استان فراهم میشود.
محسنی بندپی استاندار تهران بر توانمندسازی آحاد جامعه اشاره کرد و گفت: در هر جامعهای به دلیل فقر برخورداری عادلانه از فرصتهای برابر، افرادی نیازمند وجود دارد که باید شرایط را برای بهرهمندی آنها از فرصتهای برابر ایجاد کرد.
وی ادامه داد: برگشتپذیری افراد آسیبدیده به جامعه یکی از نکات مهمی است که در استان تهران و به ویژه کارگروههای اجتماعی و فرهنگی در اولویت قرار دارد و اقدامات خوبی نیز شده است.
محسنی بندپی گفت: در حوزه مشاغل خانگی تحرکی برای اشتغال بانوان ایجاد شد که در این راستا برای ۴ هزار و ۸۰۰ بانوی بد سرپرست و بی سرپرست در سال ۹۷ شغل ایجاد شد که بیشتر در زمینههای فرشبافی و صنایعدستی است.
وی همچنین عنوان کرد: علاوه بر این با هدف ایجاد اشتغال و رونق تولید برخی تسهیلات نیز در اختیار افراد قرار گرفت، همچنان که در سال ۹۷ هم ۴۸ میلیارد برای استان تهران اعتبار در نظر گرفته شد که ۷۹ درصد آن به افراد تخصیص پیدا کرد.
استاندار تهران در ادامه هم گفت: معامله قرن در واقع جنایت قرن است، استکبار جهانی لحظهای از توطئه دست بر نمیدارد، اما با برگزاری انتخابات پرشور و با حضور حداکثری میتوان در برابر استکبار جهانی ایستاد.
محسنی بندپی افزود: در سال ۹۸ در شرایط تحریمهای ناجوانمردانه استکبار و ایادی وی قرار داشتیم، دشمن در پی تحریمها و در حال پمپاژ یاس و ناامیدی در کشور ما بود.
معاون استاندار تهران
برخورد قاطع با تخلف در ساخت و ساز غیرمجاز
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران از برخورد قاطع با هرگونه تخلفات ساخت و سازهای غیرمجاز خبر داد و گفت: در برخورد با تخلفات تعارف نداریم.
محمد تقی زاده در نشست خبری با حضور استاندار تهران و معاونان وی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران، افزود: یکی از موضوعات در حوزه عمرانی، شفافسازی همه فعالیتها در حوزه شهرداریها و دهیاری هاست و هیچ تعارفی با افراد متخلف در ساخت و سازهای غیرمجاز نداریم.
وی گفت: موضوع لواسان و رئیس شورای شهر آن به واسطه همین تخلفات و فقط یکی از تخلفاتش ساخت و سازهای غیرمجاز بود که از وی سلب مسئولیت کردیم و این فرد برای همیشه از حضور در جایگاه شورای شهر محروم شد و با وجود فشارهایی که به استانداری و شخص استاندار وارد شد این پرونده را پیگیری کردیم.
معاون استاندار تهران با بیان اینکه ما به صورت ویژه با تخلفات در سطوح مختلف در شوراهای شهر و روستا برخورد خواهیم کرد، افزود: شورای شهر گلستان، بومهن و رودهن نیز تخلفاتی داشتهاند. در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز کمیسیونهای ماده ۱۰۰ موظف هستند که اصول را رعایت کنند و در صورتی که ساختمانی خارج از اصول باشد رای آن قلع و قمع خواهد بود و ما هم بر آن تاکید داریم.
وی گفت: به استناد حفظ اراضی باغات جهاد کشاورزی با هماهنگی فرمانداری برای موارد ساخت و سازی که در زمینهای کشاورزی انجام میشود، اقدام میشود.
معاون عمرانی استانداری تهران افزود: در ۶ ماهه اول امسال ۲۵۰۰ مورد بر اساس گزارش جهاد کشاورزی، قلعوقمع ساختوسازهای غیرمجاز بوده است.
تقی زاده درباره تخریب نشدن هتل آرینا نیز افزود: موضوع این هتل این است که ساخت آن در حریم شهر اوشان و فشم بوده که بر اساس کمیسیون ماده ۹۹ رای به غیرمجاز بودن بخشی از بنا داده شد، اما صاحب هتل با حضور در دیوان عالی آنها را قانع کرد که تخلفی صورت نگرفته است.
وی گفت: طبقه هشتم به بالای این هتل محل اختلاف است که پس از روشن شدن موضوع از سوی دیوان عدالت اداری اقدامات قانونی آن انجام خواهد شد. این موضوع بین دیوان و مجموعه استانداری در حال رفت و برگشت است و طبقه هشتم این هتل محل اختلاف است که منتظر حکم دیوان عالی هستیم.
محسنی بندپی استاندار تهران نیز درباره اینکه دیوان حکمِ تخریب صادر کرده است، اما چرا هنوز تخریبی صورت نگرفته و چرا اینقدر طول کشیده است، گفت: برای تخریب اضافه بنا، به دو میلیارد تومان نقدینگی نیاز داریم تا بعد از تخریب این هزینه از مالک گرفته شود که خبرنگار پرسید واقعا چنین پولی را ندارید، که استاندار تهران پاسخ داد: در دستگاههایی اجرایی دو تومان نیز خارج از برنامه هزینه شود باید پاسخگو باشیم.
معاون عمرانی استانداری تهران در خصوص ادامه اجرای طرح کاهش آلودگی هوا در تهران نیز گفت: به فرمانداری تهران اعلام کردیم که هیچ مصوبهای در حوزهی طرحهای ترافیکی ارسالی از سوی شورای شهر تهران در هیئت تطبیق تایید نشود تا موضوع ابتدا در شورای ترافیک استان بررسی و تصمیم گیری نهایی انجام شود.
وی درباره روند کاری استان تهران در حوزه کاهش آلودگی هوا، افزود: در خصوص روزهای ناسالم سالهای گذشته با توجه به این که شاخصها پس از سال ۹۰ تغییر کرد و از ۲۰۰ به ۱۵۰ برای اضطرار رسید در سال ۹۰، ۱۶۴ روز ناسالم، سال ۹۱، ۹۰ روز، سال ۹۲، ۹۸ روز، سال ۹۳، ۷۵ روز، سال ۹۴، ۷۲ روز، سال ۹۵، ۴۹ روز، سال ۹۶، ۶۱ روز، سال ۹۷، ۴۲ روز، و امسال نیز تاکنون ۶۰ روز ناسالم بود.
تقی زاده گفت: اقدامات خوبی در این سالها از جمله نوسازی ناوگان انجام شده است، اما باید سلامت رانندگان و خودروها نیز مدنظر قرار گیرد که در خصوص اتوبوسهای بین شهری این کار در چهار پایانه شهر تهران به صورت آزمایشی پس از دهه فجر اجرایی خواهد شد، امیدواریم با اعمال این نظارتها دیگر شاهد حوادث ناگوار در این حوزه نباشیم.