این مرکز براساس تفاهمنامه میان دولتهای جمهوری اسلامی ایران و عمان تاسیس شده است.
سید باقر سخایی مشاور عالی رییس بنیاد سعدی در این مراسم با اشاره به نقش مهم این بنیاد در حمایت از مراکز آموزش زبان فارسی و گسترش زبان فارسی در سراسر دنیا گفت: بنیاد سعدی، با بهره گیری از کتابهای تخصصی و روشهای نوین تلاش کرده است تا یادگیری و گسترش زبان فارسی را در فراسوی مرزها، با استاندارد آموزشی پیگیری کرده و توانسته است نقش موثری در این زمینه ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه زبان پل ارتباطی میان فرهنگهاست، خاطرنشان کرد: زبان فارسی بزرگترین میراث ملی ما و قدمتی چند هزار ساله دارد لذا یکی از مهمترین ابزارهای آشنایی با فرهنگ ایرانی یادگیری این زبان است.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نوری شاهرودی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان طی سخنانی در این مراسم با اشاره به نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی ایران و عمان و مناسبات رو به گسترش آنها، از بازگشایی مرکز آموزش زبان فارسی در مسقط پس از دو سال تعطیلی ابراز خرسندی کرد.
سفیر کشورمان در ادامه با بیان اینکه فارسی آموزان در هر کجای جهان بر سر سفره گلستان نشسته اند و لطف حلاوت و ملاحت قصههای دلنشین سعدی را آموختهاند به بیان اشعاری از این آموزشگار جاودانه زبان و ادب فارسی پرداخت.
سیدعلی موسوی زاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی با تاکید بر علاقهمندی دو ملت به فرهنگ یکدیگر و وجود ظرفیتهای مناسب جهت توسعه مناسبات فرهنگی، اظهار داشت: زبان فارسی بهعنوان دیپلماسی فرهنگی، به دیپلماسی ما این مجال را خواهد داد که فرهنگ، جامعه و مردمش را به دیگران معرفی کند.
وی تصریح کرد: به لطف خداوند و با همکاری بنیاد سعدی و یکی از ایرانیان مقیم عمان مرکز آموزش زبان فارسی بازگشایی شد تا در دوره جدید با توجه به تسهیل سفر گردشگران ایرانی و عمانی به دو کشور شاهد جذب زبان آموزان در سطوح مختلف باشیم.
مرکز آموزش زبان فارسی در مسقط در سال ۱۳۹۲ براساس تفاهمنامه میان دولتهای جمهوری اسلامی ایران و عمان به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز بکار کرد و در این دوره نیز با همکاری بنیاد سعدی و خانم زهره نفیسی نیا یکی از بانوان فرهنگ دوست مقیم عمان بازگشایی و در سطوح مختلف برای آموزش به غیر فارسی زبانان در مکانی جدید راه اندازی شده است.