پخش زنده
امروز: -
حجم قابل ملاحظهی بارشهای اخیر در حوزههای بالادست سدهای خوزستان احتمال بروز سیلاب تا ماههای آینده را میدهد.
مدیر کل سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیمای خوزستان گفت: حجم آورد آبها در سدهای خوزستان ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و میزان آورد آب به ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
فرهاد ایزدجوافزود: احتمال بروز سیل در حوزه دز وجود دارد چراکه اگر خروجی این سد با دبی یک هزار و ۵۰۰ متر مکعب در حوزه دزفول انجام بگیرد باید شاهد آبگرفتگی و در نتیجه بروز سیلاب باشیم.
وی تصریح کرد: این پیش بینی در حالیست که هم اکنون خروجی آب در این سد با ۱۴۰ متر مکعب و ورودی ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه انجام میگیرد، در میان سدهای خوزستان، سد کرخه با افزایش ورودی ۱۰ درصدی روبرو بوده و هم اکنون ورودی سد کرخه با ۱۲۳ متر مکعب و خروجی ۱۴۹مترمکعب بر ثانیه در حال آماده سازی برای مقابله با سیلابهای پیش بینی شده است.
مدیر کل سازمان آب و برق افزود:با پیش بینیهای صورت گرفته اقدامات مقابله با سیلاب انجام گرفته بطوریکه تاکنون حجمی حدود ۹ میلیارد مترمکعب ظرفیت خالی برای سدهای خوزستان بوجود آمده است.
محمد سبزه زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیمای خوزستان گفت: الگویهای بارشی نشان میدهد از امروز تا ماههای آینده شاهد بارشهای مدیترانه ایی زیادی در حوزههای دز و کرخه هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز گفت: با توجه به پیش بینی بارشهای اخیر، از افزایش۱۱۳ درصدی خروج آب سدهای خوزستان از تابستان امسال تا پایان دی ماه برای ایجاد ظرفیت خالی در سدها و رونق بخشیدن به بخش کشاورزی در پایین دست سدها خبر میدهد.
کیامرث حاجی زاده در ادامه خاطر نشان کرد؛ پیش بینی میشود با بارشهای مدیترانه ایی آینده در حوزه سد دز و ذوب برفهای بالادست در فروردین ماه باید شاهد بیشتر شدن ورودی و خروجی آب سد دز باشیم.
به گفته سعید رئوفی نسب مدیرعامل سد و نیروگاه دز برای مقابله با سیلابهای پیش بینی شده هم اکنون سد دز با ظرفیت ۱،۴ میلیارد متر مکعب یعنی حدود ۵۰ درصد ظرفیت خالی برای بارگیری آب از حوزههای بالادست بوجود آمده است.