۱ – میشل بارنیه، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت
۲ – لئو وارادکار، نخست وزیر جمهوری ایرلند
۳ – فرانسی مولووی، نماینده مردم ایرلند شمالی در پارلمان انگلستان
میشل بارنیه نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت درباره مذاکرات با انگلیس بر سر روابط آینده به ویژه در امور اقتصادی و بازرگانی گفت: این مذاکرات گفتگوهای عادی نیست، زیرا در پایان سال جاری میلادی، انگلیس بازار مشترک و اتحادیه مشترک گمرکی را ترک خواهد کرد و هنوز هیچ توافقی دراین باره به دست نیامده است.
وی افزود: اگر تا پایان سال توافقی میان انگلیس و اتحادیه اروپا به دست نیاید به ویژه در امور بازرگانی، آن زمان همچون سقوط از صخره فاجعه خواهیم داشت.
حجم مبادلات بازرگانی انگلیس و اتحادیه اروپا براساس آمار منتشر شده سال گذشته حدود ۶۵۰ میلیارد پوند اعلام شد که حدود ۴۵ درصد ان واردات انگلیس و حدود ۵۵ درصد نیز صادرات انگلیس به اتحادیه اروپاست و بخش قابل توجه آن از مرز ایرلند، تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپا به ثبت رسید.
نخست وزیر ایرلند نیز در این باره با انتقاد از رویکردهای لندن گفت:: بسیاری در لندن توجه نمیکنند که شرکای اروپایی در نبرد میان بریتانیا و ایرلند هوادار ایرلندند و انگلیس با پیشینه استعماری که دارد فکر میکند همچنان دوران استعمار گری است و در قرن ۲۱ هم ان موارد قابل تکرار است، اما باید بدانند دست کم در اتحادیه اروپا چنین تفکری خریدار ندارد.
انگلیس همین جمعه ۱۱ بهمن که از اتحادیه اروپا خارج شود دوره یک ساله گذاران اغاز میشود و البته با کابوس جدا شدن بخشهایی از این کشور همچون اسکاتلند و ایرلند شمالی که در همه پرسی بر سر جدایی از اتحادیه اروپا بیشتر ساکنانشان به ماندن در این اتحادیه رای دادند و در پی آنند با جدا شدن از انگلیس به اتحادیه اروپا بپیوندند.
فرانسی مولوی یک نماینده مردم ایرلند شمالی در مجلس عوام دراین باره گفت: بزرگترین مشکل این است که دولت انگلیس نمیداند چه میکند، اما برگزیت فرصتی را فراهم کرد تا حتی آنها که هیچگاه به اتحاد دو ایرلند شامل جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی معتقد نبودند به این فکر افتادند که در درون اتحادیه اروپا متحد و یکی شوند.
به عقیده کارشناسان در میان پیامدهای ناگوار برگزیت برای انگلیس اقدامات جدایی طلبانه و عواقب اقتصادی آن در صدر قرار دارد و انگلیس پس از ترک اتحادیه اروپا با انبوهی از مشکلات به ویژه در روابط اقتصادی و بازرگانی با اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد.